Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Uzun bir aradan sonra Kıbrıs’ta konser veren Tarkan, her zaman olduğu gibi VIP’te ağırlandı ve Ada’ya girdi. Tarkan’dan başka hiçbir sanatçıya VIP uygulaması yapılmadı. Kıbrıs gazetesinden sevgili Orhan İsmailoğlu’nun, “Tarkan VIP’ten ülkeye giriş yaptı” haberini okuduktan sonra sosyal medyada ciddi bir eleştiri yağmuruna tanık oldum.

VIP TARKAN İÇİN AÇILIYOR
Ki Megastar’ın VIP kullanması, 2006’dan beri tartışılan bir konu.

Enver Baturalp, “Tarkan için neden VIP açılıyor?” sorusunu sorarken, Cengiz Topel de, “Tom Jones bile VIP’i kullanamadı” eleştirisini yaptı. Megastar Tarkan, 2006’da da Ada’ya konser vermeye gitmişti. Geniş güvenlik önlemleri arasında uçaktan inen Tarkan, yine VIP’ten ülkeye giriş yapmıştı. O dönem Milliyet’e açıklama yapan yetkililer, “Tarkan’ın Kıbrıs’ın tanıtımına katkısı büyük” demişti.

Haberin Devamı

Anastacia kullanamadı

VIP, bugüne kadar neredeyse sadece Tarkan’ın kullanımı için açıldı. Yeni yılda Ada’ya giden Ebru Gündeş, Gülben Ergen, Serdar Ortaç, Hande Yener gibi sanatçılar ‘normal’ giriş kapılarını kullandı. Yeni yıl dışında da VIP’in kullanımı olmadı.

VIP TARKAN İÇİN AÇILIYOR
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2010 yılında konser veren Amerikalı ünlü sanatçı Anastacia tüm girişimlere rağmen VIP’ten giriş yapamamıştı. O dönem konuşan bir yetkili “Önüne gelen geçerken, ilk kez ülkeye gelen bir dünya starına VIP kullandırılmıyorsa, bu büyük ayıptır” şeklinde tepkisini dile getirmişti. Anastacia, Rumların engelleme çabalarına rağmen Cratos Premium Hotel’de konser vermişti.

Jones’a da hayır

Ayrıca dünyaca ünlü sanatçı Tom Jones da, 2012’de Girne’de konser vermişti. Jones’un da, VIP’i kullanması KKTC makamlarında girişimler yapılmıştı. Ancak tüm çabalara rağmen, bir sonuç alınamamıştı. Aslında bu gibi tartışmaların olmaması için KKTC yetkililerinin önlemler alması gerekir.

Ülkenin ‘olumlu’ tanıtımına katkısı olacak isimler VIP’i kullanabilir. Bu büyük bir sorun olmaması gerekir. Ancak sadece Tarkan’ın VIP’i kullanması ve diğer sanatçılara bu imkanın sağlanmaması doğru olmaz. Tarkan önemli bir isimdir. Ve Megastar’ın bu tartışmalara neden olacak bir noktaya getirilmemesi gerekir. Bu konuda bir çalışmanın yapılacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bir şiir!..

Milliyet’te KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Sözcüsü Barış Burcu’nun dün bir röportajı vardı. Şiir de yazan Burcu, ‘Büyük Adam’ adlı eserini bizlerle paylaşmıştı. Çok sevdim bu şiiri. Cadde okuyucuları için tekrar kullanmak istedim. İşte o şiir...

BÜYÜK ADAM

Küçükken bana sorsalar

Ve deselerdi ki

Söyle bakalım

Büyüyünce ne olacaksın

Fındık kabuğuna sığmaz

Bir cevap patlatır

Hemen yapıştırırdım

Adam olacağım

Büyük bir adam

Kaç yıl geçti aradan

Et ve kemikçe gelişmekten başka

İnsan oldum

Sadece insan