Sefa Karahasan

Sefa Karahasan

sefakarahasan@gmail.com

Tüm Yazıları

Bilal Meşe ağabeyimize Arda Turan tarafından yapılan saldırı, kınanacak ve tepki gösterilecek bir durum. Ancak olaya yaklaşımlar da çok önemli. Bu süreçte ortaya konan tepkiler, yıkma amacı taşımamalıydı, toparlayıcı olmak gerekirdi. Tepkileri yakından takip ettim. Bu süreçte Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in yaptığı çok önemli açıklamaları not etmeden geçemeyeceğim.

YILDIRIM DEMİRÖREN’DEN  ‘LİDERLİK DERSİ’
Medeni yol uyarısı

Yıldırım Bey’in Arda Turan tartışmaları sonrasında söylediği sözler, ‘liderlik dersi’ niteliği taşıyor. Yıldırım Bey, bazı çevrelerin beklediği gibi olayı germedi ve çok net ifadeler kullandı; “Arda’nın yaptığı yanlışı ona medeni yollarla göstermeliyiz, üzerine giderek değil. Arda gibi bir değer kolay yetişmiyor. Milli takımımıza sahip çıkma, birlik ve beraberlik zamanı.” Yıldırım Demirören, hem yanlışa vurgu yapıyor, hem de süreçlerin nasıl yönetilmesi gerektiğinin uyarısını.

Haberin Devamı

‘ÇOCUKLARIMIZ HEP GÜLSÜN’

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sedef Altınbaş Akacan, Kıbrıs’ta sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan bir isim. Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Araştırma, Önleme ve Tedavi Vakfı(ÇOHAV) Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Sedef Hanım, ‘çocuklarımız hep gülsün’ projesi başlattı. Bu amaçla Ada’da önemli temaslar yapıyor. Çocuklar için zaman harcıyor. Onlar için 15 Haziran’da Merit Park Otel’de bir yardım gecesi organize edildi. Gecede Sıla sahne alacak. Elde edilecek gelir, vakfa bağışlanacak. Böylece çocukların tedavileriyle ilgili merkezler, kurslar ve araştırma kuruluşlarının açılmasına katkı sağlanacak. Sedef Hanım’ın şu sözleriyle bitirelim: “Kalbi çocuklar için çarpan herkes, tek yürek olup onların gülmesi için gelin beraber çalışalım.”

YARIŞMA HEDİYESİ KIBRIS’TA DAİRE

YILDIRIM DEMİRÖREN’DEN  ‘LİDERLİK DERSİ’

Usta oyuncu ve sunucu Selçuk Yöntem, FOX’ta yayınlanacak yeni programı ‘Milyonluk Resim’in çekimleri öncesinde Ada’da dinlendi, enerji topladı. Kıbrıs’ın huzurlu ortamı karşısında etkilenen Yöntem, eşiyle birlikte Girne’de de ev baktı. Emlak danışmanlarıyla Girne’nin muazzam görüntüsünü tepeden görecek daireler gezdi. Çift, küçük bir daire alacak. Yöntem’i, KKTC’de sanatçılara vatandaşlık verilmesi yönünde yapılan tartışmalar da etkilemiş durumda. Bunu ülkede görüştüğü kişilere verdiği cevapta görüyoruz. Sunucu, Akacan Holding’in Sahibi Bulut Akacan’ın, “Sizin KKTC vatandaşı da olmanız gerekir” yönündeki sözüne nazikçe, “Türkiye ve AB vatandaşlığı yetiyor, teşekkürler” diyerek ‘hayır’ diyor.