Cadde SEKS iLAHI SÜPER KAHRAMAN

SEKS iLAHI SÜPER KAHRAMAN

07.05.2011 - 00:34 | Son Güncellenme:

Kenneth Branagh'ın üç boyutlu filmi Thor, İskandinav mitolojisiyle, modern dünyayı fantastik şekilde harmanlıyor. Branagh, filminde tanrılar Thor ve Loki'yi canlandıran oyuncuların kariyerlerinde de tanrılaşacağını söylüyor

SEKS iLAHI SÜPER KAHRAMAN

'Shakespeare ustası' Kenneth Branagh'ın yönettiği üç boyutlu süper kahraman filmi 'Thor', İskandinav mitolojisinden esinlenen Marvel çizgi romanından uyarlandı. Film, sinema dünyasına iki de yetenek kazandırıyor: Thor'u Chris Hemsworth, sinsi kardeşi Loki'yiyse Tom Hiddleston canlandırıyor.
Kenneth Branagh, Hemsworth ve Hiddleston'un, Kate Winslet'in ayarında dev aktörler olacağı görüşünde. Bunu en iyi, 1995'te yönettiği Hamlet'in film versiyonunda Kate Winslet'e -henüz Titanik'in kadrosuna bile seçilmemişken- Ophelia rolünü veren Kenneth Branagh bilir. Ki o da zaten "Bu çocuklarda yıllar önce Kate'te hissettiğim gibi hissediyorum... Hesworth, Thor'a bütün bu fiziksel güzelliğin yanında muhteşemlik katıyor. Onda aşk var. Mizah var. Ve gözünde pırıltı var. Rolü neyi gerektiriyorsa ona sahip. 'Bir tanrı/süper kahraman nasıl olmalı?' sorusunun yanıtına sahip" diyor.

Haberin Devamı

Bir yıl kampa girmişler
Hemsworth ve Hiddleston, filmin kadrosuna çekimlerden bir yıl önce alındılar. İki isim de bir yıllık bu süreyi, vücutlarını şekle sokarak, karakterlerini araştırarak geçirdi. Branagh, onlara İskandinavya ve kuzey mitolojisindeki aile dinamikleri, kardeşlerin rekabetiyle ilgili kitaplar göndermiş.
Zekice çizgi roman uyarlamaları nadirdir. Thor ise kadrosunda bu iki gencin yanı sıra Anthony Hopkins, Natalie Portman, Idris Elba, Ray Stevenson, Rene Russo gibi isimlerle de alışıldık çıtanın üzerinde duruyor.
Branagh, Natalie Portman'ın kadronun önemli bir ismi olduğu görüşünde. Çünkü ona göre Portman, hikayenin ayaklarının yere basmasını sağlıyor. Thor, Portman'ın canlandırdığı Jane Foster ile ölümlülerle birlikte yaşamak üzere tanrıların evinden sürüldüğünde tanışıyor.
Branagh Portman'a, yakında gösterime girecek Orta Çağ komedisi 'Your Highness'ın 2009'daki çekimleri sırasında ulaşmış. Portman, Thor'un senaryosunuysa 'Siyah Kuğu' hazırlıklarının sekizinci ayında, henüz bale derslerini sürdürürken okumaya başlamış. Branagh, Portman'a notunu bir bale dersi sırasında vermiş: "Ayak parmakları kafasının üzerinde bir duvara doğru eğilirken gördüğümde kararımı verdim. Çok etkileyiciydi" diyor.