Cadde ‘Sevgi en büyük şifa’

‘Sevgi en büyük şifa’

20.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesine giderek çocuklarla oyunlar oynayıp, şarkı söyleyen Aleyna Tilki, minik bir kıza sarıldığı anı paylaşarak, “Sevgi en büyük şifa” dedi.

‘Sevgi en büyük şifa’

‘İkimize de ilaç oldu’

Haberin Devamı

Aleyna Tilki ve Sefo, Hatay’da çadırları gezerek, çocuklara moral vermeye devam ediyor. Miniklerle mendil kapmaca gibi oyunlar oynayan müzisyenler, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Bir kız çocuğuna sarıldığı anı Instagram’dan paylaşan Tilki, “Asla kopamadık. Uzun uzun sarıldık. İkimize de ilaç oldu. Hepimiz için sevgi en büyük şifa” dedi.

‘Sevgi en büyük şifa’

Oyuncak istedi

Tilki, AHBAP Derneği’nin deprem bölgelerine kurduğu oyuncak ve oyun alanı projesine destek vermeye devam edeceğini de açıkladı. Maddi desteğin yanı sıra deprem bölgesine giderken çocuklar için yüzlerce oyuncak götüren şarkıcı, sosyal medya hesaplarından çağrıda bulundu. Şarkıcı, minikler için oyuncak isteyerek, takipçilerine seslendi.

‘Kalbimde bir yara’

Haberin Devamı

‘Sevgi en büyük şifa’

Zehra Yılmaz, geçtiğimiz sene Antakya’da kamera karşısına geçtiği ‘Kalp Yarası’ dizisinden sonra gördüklerine inanamadı. Depremzedelere destek olmak için bölgeye giden oyuncu, yıkılan binaları yayınlayıp, “Anılarım, arkadaşlarım, canlarım, canlarımın canı ve bana ev olan Antakya’m, artık yok. Vedalaşmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Kalbimde bir yara Antakya!” dedi.

‘Kimliğimin yarısını kaybettim’

‘Sevgi en büyük şifa’

Depremde annesi Nevber Yurdal Çıtanak’ı kaybeden Çağrı Çıtanak, duygularını sosyal medyadan ifade etti. Oyuncu, “Antakya’da sadece annemi değil, 18 yaşıma kadar attığım her adımı ve kimliğimin yarısını kaybettim. Kalanlarla uzun, sağlıklı, huzurlu ve bereketli yollarımız olsun. Annemin anısına gülmeye ve yaşamaya devam edeceğim” dedi.

Çadır isteği

‘Sevgi en büyük şifa’

Demet Özdemir, doğum gününde hayranlarından hediye yerine bağış istedi. Instagram’dan açıklama yapan oyuncu, “Bana en güzel hediye çadır alımı olacaktır” diyerek, sevenlerine mesaj gönderdi. 

‘Herkes kendi hayatına baksın’

‘Sevgi en büyük şifa’

Bir süre kaldığı Hatay’dan İstanbul’a dönen Merve Boluğur, sosyal medyada normal paylaşımlar yapınca tepki çekti. Şarkı söylediği ve kuaföre gittiği anları yayınlayan oyuncu, gelen eleştiriler üzerine açıklama yaptı. Boluğur, “Ülkemde herkes psikolog ya da yargı merkezi... Herkes kendi hayatına baksın. Şu kınama işinden vazgeçin” diye yazdı.

Haberin Devamı

Torino’daki Türk öğrencilerden çağrı

‘Sevgi en büyük şifa’

İtalya Torino’daki Türk öğrenciler, önceki gün Piazza Castello meydanında, depremde hayatını kaybedenler anısına, bir anma töreni gerçekleştirdi. Gençler, meydanda toplanan insanları bilgilendirmek amacıyla Türkçe, İtalyanca ve İngilizce konuşmalar yaptı. Aynı zamanda, üzerinde bağış linkleri de bulunan bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Askere ve polise teşekkür etti

‘Sevgi en büyük şifa’

Depremin ilk gününden beri ekibiyle bölgeye gidip depremzedeler için yemek hazırlayan Mehmet Yalçınkaya, askere ve polise teşekkür etti. Gaziantep’te Mehmetçik ve emniyet görevlilerine yemek verdiği anı, sosyal medyadan paylaşan şef, “10’uncu gün... Aslanlar, ‘Sen merak etme şefim yağmacılar biz de’ dedi. 24 saat ayaktalar. Allah askerimize, polisimize ve devletimize güç, kuvvet versin” diye konuştu.

Minik dostları sahiplenin

‘Sevgi en büyük şifa’

Deprem bölgesindeki hayvanları İstanbul’a getirtip, onlar için çiftlik bölgesi kuran Sertab Erener, sosyal medyadan takipçilerine seslendi. Bölgeden gelen bir sevimli dostla çektirdiği fotoğrafı yayınlayan şarkıcı, evcil hayvan sahiplendirme adresi Kurtaran Ev Sahiplendirme’nin profilini etiketleyerek yardım istedi.

Haberin Devamı

‘Çiçek gibi bakarız’

‘Sevgi en büyük şifa’

Suavi ve eşi Gönül Yılman Saygan’ın, koruyucu aile olmaları kabul edilmedi. Sanatçının eşi Saygan, Twitter’dan “Suavi 70 yaşında diye bizim koruyucu aile olmamızı reddettiler. 70 yaşında dedikleri adam, hâlâ deprem bölgesinde 20 saat çalışıyor. Biz o çocuklara, çiçek gibi bakarız. Engelimizi kaldırın. Biz talibiz” açıklamasını yaptı.

‘Gezmeye gelmedik’

‘Sevgi en büyük şifa’

Nagihan Karadere, bölgedeki çocuklarla sohbet edip, onlara moral verdi. Miniklerle çektirdiği fotoğrafı yayınlayan milli atlet, “Desteklerinizi lütfen kesmeyin! Süreklilik çok önemli... Biraz olsun yüzlerindeki o acılar gidiyor, yerine tatlı bir tebessüm geliyor. Merak etmeyin hiçbir yere ellerimiz boş gitmiyoruz. Hepsinin eksiklerini bilerek gidiyoruz. ‘Montu, botu ve çorabı yok’ diye yazanlar, içiniz rahat olsun. Buraya gezmeye gelmedik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Destekleri esirgemeyin’

‘Sevgi en büyük şifa’

Adıyaman’daki depremzedeler için çalışan Mahsun Kırmızıgül, bazı köylere ulaşamadıklarını söyledi. Twitter’dan açıklama yapan şarkıcı, “Bölgede her gün artçı depremlerle uyanıyoruz. Adıyaman’da hava şartları nedeniyle bire bir ulaşamadığımız köyler var. Desteğinizi esirgemeyin. Ailesinde özel insanları olanlar, ihtiyaçlarınızı iletişim bilgilerinizle bana yazabilirsiniz” diyerek, çağrıda bulundu.