Cadde ‘Sınırım yok ama her şeyi yapmam’

‘Sınırım yok ama her şeyi yapmam’

18.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Arapsaçı’ filmi vizyonda olan Açelya Topaloğlu, “Oyunculukta sınırım yok ama senaryoda yazıyor diye de her şeyi yapmam. Benden istenenin, senaryoda bir değeri olması gerekiyor” dedi.

‘Sınırım yok ama her şeyi yapmam’

Rol aldığı dizilerdeki enerjisiyle izleyenlerin beğenisini toplayan Açelya Topaloğlu, “Hep şirin, çıtı pıtı, tatlı kız rollerini oynadım. Okuldayken genelde komediyi tercih ediyordum” dedi. Topaloğlu’yla yeni filmi ‘Arapsaçı’ ve oyunculuğa bakışını konuştuk.

Haberin Devamı

- Projeye dahil olma sürecinizden biraz bahseder misiniz?

Senaryo yazıldıktan sonra Ayşen karakteri için beni uygun görmüşler. 30’uncu sayfayı okurken, ‘Ben bu işi kabul ediyorum’ dedim.

- Ayşen nasıl bir karakter?

Kendi halinde, mütevazı bir ailede büyümüş. Günlerini dedikoducu komşularıyla geçiren bir kız. Tek bir hayali var, aşk beslediği adamla beraber olmak. Bu adam, hem izlediği dizinin aktörü hem de kapı komşusu. Günlerini onu gözetleyerek geçiriyor ama nasıl ulaşacağını bilmiyor. En sonunda bir yolunu buluyor ve olaylar arapsaçına dönüyor.

- Hemen her projede imaj değişikliğine gidiyorsunuz. Bu film için neler yaptınız?

Saçlarımı uzattım ve daha doğal bir renge boyadım. Görsel olarak değişmeyi seviyorum. İçeriden ne verirseniz, seyirci onu o şekilde kabul ediyor. Ben de biraz o tarafa oynamak istedim. Her projeye bir saç feda ettim. ‘Kaçak Gelinler’de saçım yandı ama daha sonra toparladım. ‘İnadına Aşk’ı çektikten sonra ‘Meryem’ dizisine dahil oldum ve yine saçlarım yandı.

Haberin Devamı

- Bu yıl vizyona iddialı komedi filmleri girdi. ‘Arapsaçı’ nasıl bir fark yaratacak?

Filmde başrol, bir deri ceket ve 3-4 hikayeyi birbirine bağlıyor. Yönetmenimiz parça parça giden, birbirini hiç tanımayan ailelerin hikayelerini çok güzel bir matematikle iç içe soktu. Bu anlamda başarılı olacak bir iş.

‘Sınırım yok ama her şeyi yapmam’

- Oyunculukta sınırınız var mı?

Bir sınırım yok ama senaryoda yazıyor diye de her şeyi yapmam. Benden istenen şeyin, senaryoda bir değeri olması gerekiyor. Senaryonun gerçekten buna hizmet etmesi lazım.

- Genelde komedi işlerinde yer alıyorsunuz. Bu, sizin tercihiz mi?

Hep şirin, çıtı pıtı, tatlı kız rollerini oynadım. Okuldayken de genelde komediyi tercih ediyordum, dram beni pek çekmiyordu. Belki de içimde yoktu ve oynayamıyordum. Öyle olunca da sinirleniyordum. ‘Meryem’deki Derin karakteriyle, hem kendimi görmek istedim hem de seyircinin algısını merak ettim. İstediğim tepkileri de aldım. İnsanların benden nefret etmesi, Derin için hoşuma gidiyordu.

‘Sınırım yok ama her şeyi yapmam’

- Projeler değerlendirirken nelere dikkat ediyorsunuz?

Haberin Devamı

Birbirinin aynı rolleri oynamak istemiyorum, kendimi denemeyi tercih ediyorum. ‘Kaçak Gelinler’deki Almila ile ‘İnadına Aşk’taki Defne birbirine çok benziyordu fakat mümkün olduğunca başka yerlerden ele alıp, farklılaştırmaya çalıştım. Bu konuda da başarılı olduğumu şu şekilde anladım: İnsanlar ‘Kaçak Gelinler’i de izliyor, ‘İnadına Aşk’ı da fakat benim ‘Kaçak Gelin’deki Almila olduğumu çok sonra anlamaya başladılar. Bunu düşündüğüm anda, istediğim şeyi aldığımı gördüm. İnsanlara hâlâ o kişi olmadığımı göstermek için Derin’i seçtim. Takipçi kaybettim ama başarmak istediğim şeyi başardım.

‘Gülmek için toplanan bir ailede büyüdüm’

- Açelya Topaloğlu nasıl biri?

Gülmek için toplanan bir ailede büyüdüm. Annem, babam, abim ve ben kendisiyle dalga geçip, gülen insanlarız. Bayramlarda anneannemde toplandığımızda, gülmek için bir araya geliyorduk. Bu kadar enerjisi yüksek bir ailede büyümek büyük bir şans. Okul ve iş hayatında o kadar çok şey yaşıyoruz ki, bazı değerler anlamını yitirmeye başladı. Arkadaşlıklarda bile saygı görmüyoruz artık çünkü vazgeçmek çok kolay oldu. Bunları yaşarken bir şey yapmasanız dahi, karşınızdaki insanda görünce kendinize olan saygınızdan uzaklaşıyorsunuz. Uzaklaştığımda, aileme sığınmak, bana büyük güven veriyor.

Haberin Devamı

- Ayşen saf ve aşkından gözü hiçbir şey görmeyen bir karakter. Siz aşk hayatınızda nasıl birisiniz?

Ben hiç öyle değilim. Yüzde 49 duygularım, yüzde 51 mantığımla hareket ederim. Kafama yatmayan şeyler varsa ya da bazı yerlerde ilerisini göremiyorsam, çok severek de olsa ilişkim bitiyor.

- Dansa devam ediyor musunuz?

Profesyonel olarak devam etmiyorum. En büyük arzum, müzikalde oynamak. Engin Alkan’la bir müzikalde rol almak, şu an için en büyük hayalim.

- ‘Şairler, Filler Ve Saireler’ oyununda da gördük sizi. Tiyatro sahnesine dönecek misiniz?

Tiyatro oyuncusuyum aslında... Birçok meslektaşım gibi bazı nedenlerden dolayı dizi ve film çekiyorum. Tiyatronun apayrı bir yeri var. ‘Meryem’ dizisinin programı uymadığı için bu sene tiyatro olmadı. Önümüzdeki sezon en az bir oyun oynayacağım.

Yazarlar