Cadde Sofralara özel lezzet

Sofralara özel lezzet

10.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Sofralara özel lezzet

Sosyal medyada yoğun ilgi gören ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, bugün okuyucularımız için Zuppa Di Carote, Maccheroncini Con Patate E Asparagi ve Panna Cotta tarifi verdi. Zuppa Di Carote tarifi, sofralarınızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak

Haberin Devamı

Zuppa Di Carote (5 Kişilik)

Malzemeler:
- 1 kg. havuç
- 150 gr. ricotta
- 100 gr. buğday
- 8 adet turp
- 2 adet taze soğan
- 1 adet domates
- 1 adet portakal
- 1lt. sebze suyu
- Sarımsak
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber

Hazırlanışı:
Aşurelik buğdayınızı sıcak suya akşamdan bastırıp hazırlayın. Domatesi soyun, çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın. Havuçları soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Taze soğanları soyup dilimler halinde kesin. Tencereye zeytinyağı, havuç, soğan, domatesleri, sebze suyunu ve kabuklu halde sarımsakları ekleyin. Kapağı kapalı olacak şekilde 45 dakika boyunca pişirin. Sarımsakları çıkarın, bir çorba kaşığı yağ, tuz ve krema ile karıştırın. Sudan çıkardığınız buğdayı süzün. Başka bir tencerede kaynayan sebze suyunda 30 dakika kaynadıktan sonra süzüp baharatlayın. Havuç karışımını, buğday ve sebze suyunu birleştirin. Ricotta, turp dilimleri, rendelenmiş portakal kabuğu, zeytinyağı ve taze çekilmiş karabiber ile servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Panna Cotta (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 300 ml. süt
- 300 gr. krema
- 125 gr. şeker
- 10 gr. yaprak jelatin
- Vanilya özütü (yoksa şekerli vanilin)

Hazırlanışı:
Yaprak jelatini buzlu suda eritin. Tencereye süt ve şeker ekleyin, çırpıcıyla çırpın. Süt kaynamaya başlayınca kremayı ve vanilyayı ekleyin. Katılaşmaya başlayınca jelatinleri süzün ve tencereye ekleyip hızlıca karıştırın. Karışımı bir tülbent yardımı ile süzün, içerisinde jelatin kaldıysa tatlıya geçmesini bu yöntemle engelleyin. Plastik kalıplarınıza dökün ve buzdolabında bir gün beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun! Buon appetito!

Sofralara özel lezzet

 Maccheroncini Con Patate E Asparagi (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 400 gr. patates
- 400 gr. yeşil kuşkonmaz
- 300 gr. makarna
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Taze fesleğen
- Tuz

Hazırlanışı:
Patatesleri soyup doğrayın. Ardından dibine pişirme kağıdı serdiğiniz fırın kabına koyun ve üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 5-6 dakika mikrodalga fırında pişirip çıkarın ve 2-3 dakika kapalı halde dinlendirin. Bir tencereye makarnayı haşlamak için tuz ve bir çiseleme zeytinyağı ekleyin, tercihe göre daha aromatik bir tat isterseniz defne yaprağı da ekleyerek kaynatabilirsiniz. Kuşkonmaz saplarını soyacak yardımı ile soyun ve
4-5 cm. boyutlarında kesin. Saplarını ve uçlarını kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Daha sonra makarnayı ekleyin ve pişirin.
Patatesleri çatalla ezin, beş yemek kaşığı yağ, tuz ve fesleğen yaprakları ile tatlandırın. Makarnayı ve kuşkonmazı süzün, süzerken pişirme suyundan ayırın. Bir tavaya patateslerinizi ekleyin ve kremamsı bir kıvam elde etmek için hazırlamış olduğunuz sudan ekleyin. Makarnayı kuşkonmaz ile iki dakika boyunca harmanlayın.