Songül Hatısaru

Songül Hatısaru

songul.hatisaru@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

'Aşk-ı Memnu’da Bihter’in kullandığı çantalarıyla tanıdığımız Serra Türker’in, Misela marka tasarım çantalarının anneler günü koleksiyonu için verdiği Harvey Nichols'daki davetine katıldım. Hal böyle olunca Revna Demirören, Dilek Türker, Feryal Gülman, Demet Sabancı Çetindoğan ve Ayşe Bilgin’le sohbetimiz de annelik üzerine oldu. Revna Demirören son gözağrısı oğlu Cemal’in, geçen yıl kendisi için çizdiği çiçek resmini “Seni seviyorum” sözcükleriyle hediye edişinden söz etti. Herhalde tüm anneler için çok güzel bir hediye olmalı.
Demet Sabancı Çetindoğan, kızı Pırıl 20 gün erken doğup hazırlıksız yakalandığındaki korkusunu anlatırken, gözlerindeki ışıltıdan o duyguların çoktan gerilerde kaldığını anladık.
Feryal Gülman ise çeşitli tedavilerden sonra ve geç gelen anneliğini nasıl hasretle beklediğini anlattı. Dilek Türker de kızı Serra Türker’in, minicikken kendisine hediye olarak yaptığı kağıttan çantayı asla unutamıyor.

Haberin Devamı

Louboutin'ler kapış kapış

Tabii tüm annelerin de kendi anneleri vardı ve çocukluğumuzdaki anneler günlerini hatırladık. Çocukluğu hatırlayıp oyuncakları unutmak olur mu? Herkes eline sevdiği bir oyuncağı alıverdi, o anı fotoğraflamamak olmazdı elbette...
Ünlü moda markalarının patroniçesi Demet Sabancı Çetindoğan’la bir araya gelmişken, bu yılın trendlerini konuşmamak olmazdı. Demet Hanım, bu yıl retro havası içinde olacağımızı söylüyor. Eski filmlerdeki yıldızların şıklığını özleyenler için harika bir yaz olacak. Canlı renkler, geometrik desenler, metal aksesuarlar, yılan derileri, platformlar, yaz botları ve püsküllü çantalar bu yazın vazgeçilmezleri...
Demet Hanım’a en çok satılan ürünü de sordum. Fiyatı 1.300 liradan başlayan Christian Louboutin’ler bir numaradaymış. Size bir haber daha Godiva, Nişantaşı ve Akmerkez’den sonra üçüncü mağazasını Harvey Nichols’a açıyormuş.

CAROLINE KOÇ'UN KAHVESi 'MUHTEŞEM ÇiFT'iN RAFINA YERLEŞTi

'Her şey bir kahveyle başlar'... Caroline Koç'un altı farklı aromayla Türk kahvesini dünyaya tanıttığı markası 'Selamlique Istanbul'un internet sayfası, bayıldığım bu cümleyle açılıyor.
İş kadını Caroline Koç, ortağı Banu Yentür'le birlikte İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda markasının lansmanını yaptı. Caroline Koç her gün öğleden sonra bir Türk kahvesi içiyormuş. İkilinin hedefi Avrupalıları da Türk kahvesinin tiryakisi yapmak, bu yolda emin adımlarla yürüyorlar. Bir İstanbul markası olarak, unutulmaya yüz tutmuş bize özgü kahve ritüelini yabancılara sevdiriyorlar.
Mütevazı bir bölümde başlayan Harrod's yolculukları mağaza yetkililerinin gözledikleri talep üzerine kahveleri ön raflara taşımasıyla farklı bir noktaya taşınmış. Kahveleri, düğünleri milyonlarca kişi tarafından izlenen Cambridge Dükü William ve Düseşi Kate'in hediyelik ürünleriyle aynı rafta satılıyor. Londra Harrods’ı gezen bir arkadaşları ürünleri aynı rafta görünce bu 'gurur karesini' hemen cep telefonuyla çekip Caroline ve Banu Hanım'a göndermiş. Koç, “Doğrusu çok hoşuma gitti”diyor.
Peki Caroline Koç da düğünü izlemiş miydi? Biraz izlemiş. "Prenses Kate'in saçı, gelinliğinin sadeliği, duruşu, zarafeti harikaydı" diyor.

Haberin Devamı

Kahve de peri masalına benzer

Caroline Hanım, "Sizce neden bu kadar çok izlendi düğün" sorumu, ''İnsanlar peri masallarını seviyorlar. Kahve falı da biraz öyle değil midir?" diye cevapladı.
Davete dönersem, Caroline Koç ve Banu Yentür'ün konuklarıyla tek tek ilgilendiği, kahve sunumlarıyla dostlukların pekiştiği gecenin bonusu Mercan Dede'nin müzikleri oldu. Caroline Koç'un önerisiyle tarihi koridorlara çekilen beyaz perdelere İstanbul'un muhteşem görüntüleri yansıtıldığında Mercan Dede'nin müziği davetlileri mest etti. Bu arada resim yaptığından İnci Aksoy sayesinde haberdar olduğumuz Mercan Dede'nin 'Aşıklar Kabilesi' adını verdiği sergisini EkavArt Galeri'de 26 Haziran'a kadar gezebilirsiniz. Sergiyi gezdim; müziğinin sesini resimlerinde de duyuyorsunuz sanki.