Cadde Şu çocuklara biraz huzur versek

Şu çocuklara biraz huzur versek

04.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hollywood’dan esen, ‘bebekli star’ rüzgarı, Türkiye’ye ulaştı. Ünlüler, çocuklarını kollarına takıp davetlerde, alışverişte boy gösteriyor. Onlar artık sadece çocukları değil. Markalarının bir uzantısı

Şu çocuklara biraz huzur versek

* Doğumdan sonra ilk kez Mango defilesiyle podyuma dönen Demet Kutluay, Swissotel’e kızı İrem’le birlikte geldi. Dört yaşındaki İrem, kalabalık gecede, ayakkabılarından sıkılıp çoraplarıyla dolaştı.
* Ivana Sert oğlu Kayon Ateş’le önceki gün İstinye Park Günaydın Steak House’taydı. Sert, kırmızı şarap eşliğinde iki porsiyon biftek yerken oğlu fotoğrafçılardan bunaldı.
* Güzide Duran’ın geçen sene dünyaya gelen kızı Selin neredeyse İstinye Park’ta büyüdü.
* Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan’ın kızı Su da alışveriş merkezi bebeklerinden biri. Çift, genellikle Kanyon ya da İstinye Park’a kızlarıyla gidiyor. Her köşe başında magazin muhabirlerinin beklediğini bilen Altuğ, fotoğraf çekildiği zaman kızının yüzünü gizleyip flaşlardan korumaya çalışıyor.
* Hollywood’da ‘oyuncak bebek sendromunun’ en çarpıcı örneği Tom Cruise ve Katie Holmes’un kızı Suri. Amerikalı uzmanlar, topuklu ayakkabılarıyla annesinin yanından ayrılmayan kız çocuğunun durumunu tehlikeli buluyor. “Annesinin yaşam tarzını taklit etmeye çalışan çocuk, normal seyrinden hızlı büyümeye çalışıyor. Bu da çok sağlıksız ” deniliyor.

Haberin Devamı

UZMAN GÖRÜŞLERİ
PSİKİYATR CEM MUMCU
BEBEKLERİN LOGOSU OLABİLİR
Bu durumun markalaşma malzemesi olarak kullanıldığını düşünüyorum. Ünlülerin çocuklarının hepsinin garip garip isimleri var. Bu bile bir markalaşma ifadesi. Bunlar doğuyor, fotoğrafları yayımlanıyor. Bir süre sonra anneler, bebek bezi reklamında oynamaya başlıyor. Bu bebeklerin logosu bile olabilir. Son dönemdeki isimler bile bir acayip: Atlas Bebek, İstanbul Bebek vs...
Çocuklar bundan kötü etkileniyorlar.

UZMAN PSİKOLOG YAEL PROFETA
SÜREKLİ İZLENME ETKİSİ
Çocuklar açısından zor bir durum. Hiç tanımadıkları yabancıların fotoğraflarını çekmesi, gazetede resimleriyle karşı-laşmaları sıkıntı verici olabilir. Sürekli izleniyor olmak düşüncesi özel alanlarının sınırlarını belirlemesini zorlaştırabilir.