Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Karlar, bulutlar ve hain saldırıların yarattığı karamsarlığa rağmen Türkiye, umutsuzluğa teslim olmayacak gibi görünüyor.

BASKENT’TE GÜZEL ETKİNLİKLER

Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen Marka Festivali, üzüntülü yüreklerin içten çabasıyla yapıldı geçen hafta.Ülkemizin her yerinden gelen marka isimlerle moral bulmaya çalıştık. Kimileri girişimci gençlere, “Yatırımlarınızı erteleyin” gibi telkinlerde bulunsa da bana ayrılan bir saatlik sürede; kriz dönemlerinde yatırımların her zaman fırsat olduğunu, hayalleri ertelemenin sizi bir daha ulaşılamayacak uzaklıklara götürebileceğini anlatmaya çalıştım. Bizim başka ülkemiz yok. Milyonlarca dolar paranız olsa da gideceğiniz ülkede ikinci sınıf vatandaş olunacağını vurguladım.

Haberin Devamı

Kültürel miras

Ülkemizin kültürel mirasına sahip çıkmamız ve paylaşmaya daha çok önem vermemiz için şimdi çaba sarf etme zamanı. Yıllarca yabancı mutfaklara özendik durduk, yanı başımızdaki Osmanlı mutfağının zenginliğini görmezden geldik. Dünyanın en ünlü şeflerinden Ferran Adria bile Anadolu lezzetlerini radarına aldı.

Türkiye’de dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayacak güzellikler var.

Kenya milli günü

BASKENT’TE GÜZEL ETKİNLİKLER

Türkiye’nin gelişmekte olan Afrika ülkelerinde çok etkili olduğu ve büyük yatırımlarla varlığını hissettirdiği Kenya Milli Günü’nde bariz bir şekilde görülüyordu.Sempatik Büyükelçi Julius Kiema Kilonzo, eşiyle birlikte konuklarını kapıda karşılayıp tek tek fotoğraf çektirdi. Dünyanın en zengin çay ülkesi Kenya’nın mutfağı daoldukça renkli.

Ünlü yemekleri Ugali, mısır unu, su ve yağla hazırlanan doyurucu bir katık; Chapati, tıpkı bizim katmer gibi; Samosa ise bezelye ve sığır etinden yapılıyor. Kenya’dan gelen dans grupları da geceye ayrı bir renk kattı.

Ankara’da bu hafta boy gösteren ünlü isimler ve markalar, Türkiye’deki büyükelçilikler ve yılbaşı hazırlıkları yapan yabancılar, şehrin tedirginliğini üzerinden atmasında çok etkin rol oynadı.

KEKİKLİ KARİDES

Malzemeler:

16 adet karides

2 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı taze kekik

2 adet defne yaprağı

8 adet tane karabiber

Haberin Devamı

Tuz

Yapılışı:

Karidesleri temizleyip ortadan ikiye kestikten sonra tuzla tatlandırın. Tereyağını ısıtıp karides, sarımsak ve tane karabiberlerle soteleyin. Domateslerin kabuğunu soyup küp doğradıktan sonra defne yaprağı, kekik ve tuzla karışıma ilave edip harmanlayın. Afiyet olsun.

Göz bebeğimiz Kayseri Komando Tugayı’ndaki askerlerin sevinç
içinde çarşı iznine çıkarken uğradığı hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.