Süreyya Üzmez

Süreyya Üzmez

s_uzmez@yahoo.com twitter.com/sureyyauzmez

Tüm Yazıları

Rüyada balık görmek ve falda balık çıkması; kısmet, bolluk berekettir diye yorumlanır.

FALIMDA BALIK ÇIKTI

2017 yılına çok umutsuz girdik, karamsarlığın aksine önümüzdeki birkaç ay sonra ülkemizin önemli sıkıntılarının çoğunun çözülmüş olacağına ve bu yılın daha iyi geçeceğine inancım çok fazla. Çünkü ümidini kaybetmişlerin başka kaybedecek bir şeyi yoktur.

Reina dünya markasıdır

FALIMDA BALIK ÇIKTI

İstanbul’a gelen turistin akşam uğramak istediği yerlerin başında Reina gelir. Mehmet Koçarslan’ın bu markanın oluşumunda çok büyük emeği vardır. Etrafımda pek çok insanın “İstanbul’a gidince, yine Reina’ya gideceğiz” demesi ülkemizin teröre asla teslim olmayacağının göstergesidir.

Haberin Devamı

TURYİD duyarlılığı

Reina’daki saldırının ardından hizmet sektörünün önemli kuruluşu Turizm Restoran Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği üyeleri, çalışanlarıyla toplanıp yürüyüş yaptı. Herkes kararlığını gösterdi. TURYİD’de marka olmuş mekanların sahipleri Barış Tansever’den Kaya Demirer’e, Ali Ünal’dan Ali Akkaş’a kadar kendi isimleriyle de marka olmuş patronlar var. Hepsi ömürlerini sektöre adamış insanlar. Şunu unutmayalım, artık ülkemizde gayri safi milli hasılanın önemli bir bölümü hizmet sektöründen geliyor. Bu oran, Fransa’da yüzde 90’ların üzerinde.
O nedenle Fransa’da yapılan katliamın ardından ülke kenetlendi ve eski günlerine dönmek üzere.

FALIMDA BALIK ÇIKTI

Ülkemizde de sosyalleşmeden uzak durup, evimizde oturup dışarıya çıkmazsak mekanların art arda kapandığını ve bir daha asla eskisinin yerini tutmayanların geleceğini unutmamak gerekir. Kriz dönemlerinde işletmelere daha çok sahip çıkmalıyız. Zaten terörün istediği, korku ortamı yaratıp herkesi eve kapatmak.

Bu oyuna gelmememizin gerektiğini İngiliz yazar Simon Calder yazdı: “Bu yıl Türkiye’ye daha çok gideceğiz.” Biz de aynı görüşteyiz, daha sık dışarıda olup, daha sık İstanbul’a gideceğiz.

GÜVEÇTE LAHOS

FALIMDA BALIK ÇIKTI


Malzemeler:

- Yarım kilo lahos
- 4 adet mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 tutam safran
- 2 diş sarımsak
- Yeterince karabiber ve tuz

Yapılışı:

Lahos balığını temizleyip fileto çıkarın. Karabiber ve tuzla tatlandırın. Mantarları dörde bölün, sarımsakları soyup ince doğrayın. Izgarada balığın her iki tarafını hafif pişirin. Tavada tereyağını ısıtıp, mantar ve sarımsakları soteleyin. Krema ve safran ekleyip, karıştırın. Güveç kabına balığı alın ve üzerine krema sosu gezdirdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında sekiz dakika pişirin. Afiyet olsun.