Ankara’dan İstanbul’a göç edip işletme açan girişimciler, nedense hep başarılı oluyor. Ankara’nın disiplininden midir, İstanbul’un kerametinden mi bilemiyorum...
Bunlara bu yıl yeni bir tanesi daha eklendi. Nişantaşı’nda açılan Piepie Patisserie&Catering. Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu Aslı Aksakal ile Yeditepe Üniversitesi İktisat bölümü mezunu Sinem Uğur, “Bu işler bize göre değil, sevdiğimiz işe dönelim, hayallerimizin peşinde gidelim” diyerek işe soyunuyorlar. Ardından Mutfak Sanatları Akademisi’ne giderek pastacı olmaya karar veriyorlar.
Kendileri ile barışık, hanım hanımcık, aileden gelme bir zarafetin temsilcileri Aslı ile Sinem, “İnsanların da hayatlarını tatlandıralım, mutluluk veren güzel pastalar yapalım ama aynı zamanda lezzetiyle beraber sağlığı da öne çıkaralım” diyerek çalışmalara başlıyorlar. Stajyer olarak değişik yerlerde çalıştıktan sonra Nişantaşı’nda mekan açma kararı alıyorlar.

Nişantaşı’nda PiepieKalitenin sonucu

Ne yaparsan yap, en iyisini yap! Nerede olursan ol, insanlar seni buluyor. Piepie da bunlara örnek. Pandemi zamanında öğleden sonra gel-al paket servisi için ve de tatlı krizimin tuttuğu bir gün ziyaret etmiştim. Ürünlerinin kalmadığını görünce şaşırmıştım.
Mekanlar açıldıktan sonra birkaç kez önünden geçtim. Kalabalığı görünce daha sonraları uğramaya karar verdim. İşlerinin iyi gittiğini gördüğüm işletmelerden mutluluk duyarım. Bir restorana gitmek için rezervasyon yaptırmak istediğimde ismimi önce açıklamam. “Bu akşam doluyuz” dediklerinde ısrar etmem ve çok sevinirim. Hele dostumun yeriyse gönül koymak veya küsmek yerine, çok mutlu olduğumu ifade ederim.
Bir yıla yakın süredir Teşvikiye’de Muradiye Bayırı Sokak’ta faaliyetini sürdüren Piepie, kalitede süreklilik, titizlik ve fiyat politikasıyla gözde mekan olmayı başardı.

Katkısız ürünler

Piepie’ın en önemli özelliği satılan hiçbir üründe katkı maddesi olmaması. Lezzet ile sağlığın birleştiği bir konsept. Doğal ham maddelerden imal edilen orman meyveli cheesecake, mozaik pasta, browni, muzlu rulo pasta, özel olarak üretilen tereyağı ile yapılan cookie’ler, badem unundan şekersiz pastalar, vegan barlar, leblebi unundan kurabiyeler, unsuz, şekersiz hurma ile tatlandırılmış tatlar, pastalar ve kişler...
Fıstık ezmesi mükemmel, granola zengin, kendi sıktıkları elma suyu ile tatlandırıyorlar. Meyve kuruları bir harika. Civardaki mekanları da destekliyorlar ürünleriyle... Ama dahası var, kalplerinin güzelliği sokaktaki can dostlara da yansımış, onlara da organik ürünlerle hazırlanmış ödül mamaları var.
Dahası mı? Gidip görmek lazım. İşlerim gereği sık gittiğim Nişantaşı’nda artık mola yerim belli...

SARDALYE TEMPURA

Malzemeler:
- Yarım kg. sardalye balığı
- 1 su bardağı maden suyu
- 2 su bardağı mısır unu
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Yeterince tuz

Hazırlanışı: Sardalye balıklarını fileto çıkarın. Tuzlayıp bir kabın içerisinde maden suyuna yatırın. 10 dakika beklettikten sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağın içinde altın sarısı olana kadar kızartın. Patates cipsi ile servis edin. Afiyet olsun.