Cadde Taha Duymaz'ın abisi paylaştı: Enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu

Taha Duymaz'ın abisi paylaştı: Enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu

28.02.2023 - 10:00 | Son Güncellenme:

Hatay'da yaşayan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde iki kardeşi, halası ve eniştesi ile göçük altında kalmıştı. Günler süren kurtarma çalışmalarının ardından Taha Duymaz'dan acı haber, 17 Şubat'ta gelmişti. Ünlü ismin abisi Emre Duymaz, kardeşlerinin cansız bedenlerinin enkaz altından çıkarılmasının ardından; sosyal medya fenomeninin Instagram hesabından dikkat çeken paylaşımlar yaptı.

Taha Duymazın abisi paylaştı: Enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu

Köy evinde kısıtlı imkanlarla çektiği yemek tarifi videolarıyla Türkiye'ye kendini sevdiren Taha Duymaz, deprem felaketinde iki kardeşi Melek ve Umut, halası Hülya Demiralp ve eniştesi Cuma Demiralp ile enkaz altında kalmıştı. Arama kurtarma ekipleri, Hatay kent merkezinde bulunan sekiz katlı bir binanın zemin katında ailesiyle depreme yakalanan fenomene ulaşmak için günlerce çalışmıştı.

Haberin Devamı

ACI HABER GELDİ

Beş metrekarelik mutfaklarında yaptığı yöresel lezzetleri ve farklı tarifleri sosyal medyada takipçileriyle paylaşan Taha Duymaz ile kardeşleri Melek ve Umut'tan, 17 Şubat'ta acı haber gelmişti. Enkaz altında Duymaz kardeşlerin cenazelerine ulaşılmıştı.

Taha Duymazın abisi paylaştı: Enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu

HAYATINI KAYBEDEN KARDEŞİNİN HESABINDAN PAYLAŞTI

Yaşananların ardından Taha Duymaz'ın abisi Emre Duymaz, hayatını kaybeden sosyal medya fenomeninin hesabından paylaşımlar yaptı. Emre Duymaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Selamün aleyküm arkadaşlar, ben Emre. Taha'nın abisiyim. Bildiğiniz gibi Taha, Melek, Umut, halam ve eniştemi kaybettik. Bizim için çok zor bir durum, ailemiz bir anda beş kişi eksildi. Gerçekten bu durumu yaşamayan bilmez.

"ELİMİZDEN GELDİĞİNCE YAŞATACAĞIZ"

"İlk günden, kardeşlerimizi çıkarana kadar oradaydık" diyen Duymaz, sözlerine; "Taha kardeşimizin anılarını elimizden geldiğince yaşatacağız, sosyal medya hesapları ailemizde aktif kalacak" şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

Taha Duymazın abisi paylaştı: Enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu

"PRİM KASANLAR OLDU"

"Taha'nın sosyal medyayla ilk tanıştığından bu güne kadar yemediği hakaret, küfür kalmadı. Yokluktan gelme bir çocuktu, fenomen oldu; olay oldu. Vefat etti, yine olay oldu. Enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu. Bu kötü insanların bu kadar alçalacağını bilmiyorduk" diye yazan Emre Duymaz, şöyle devam etti:

'Ateş düştüğü yeri yakar' gerçekten çok doğru bir sözmüş. Taha bu durumda bile size hakkını helal eder biliyorum, ama ben herkesi Allah'a havale ediyorum. Herkes yaşattığını yaşayacak bir gün. 'Keşke buradan bu paylaşımı yapmasaydım, bu olanlar olmasaydı' diyorum ama kader, hayatta bunu da görecektik.

"ALLAH SABIR VERSİN"

Duymaz, kardeşinin hesabından yaptığı ilk paylaşımı; "Allah hepimize sabır versin. Kaybettiklerimize rahmet eylesin" sözleriyle noktaladı.

Taha Duymazın abisi paylaştı: Enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu

CZN BURAK'I UNUTMADI

Ardından bir paylaşım daha yapan Emre Duymaz, Taha'nın enkazda kaldığının öğrenildiği ilk günlerden beri ünlü isim için kurtarma çalışmalarına yardımcı olan CZN Burak'ı unutmadı.

"ÇOK UĞRAŞTI"

Sözlerine, "CZN Burak abi hakkında konuşmak istiyorum. Depremin ilk gününden bana ulaşmaya çalıştı ama şebeke sorunu vardı" diyerek başlayan Duymaz, şöyle yazdı:

Zar zor CZN Burak abiye ulaşabildim. Olanları öğrendikten sonra hemen Hatay'a, memleketine yardım için koşturdu. Buraya ulaştığında karşılaştığı durum gerçekten çok kötüydü. 'Herkes çok zor durumda, kime nasıl yardım ederiz' diye gerçekten çok uğraştı.

Taha Duymazın abisi paylaştı: Enkaz altında kalan bu çocuktan prim kasanlar oldu

"HAKKINI ÖDEYEMEM"

"Özellikle ailem için elinden gelenin fazlasını yaptı. Maddi manevi, hiç düşünmeden bizlere olsun, zor durumda kalan kim varsa yardımcı oldu" diyen Duymaz, şu ifadeleri kullandı:

Hakkını hiçbir zaman ödeyemem. Gerçekten bu ülkeye böyle insanlar lazım. Allah'ım yar ve yardımcısı olsun, yolu bahtı açık olsun.