Cadde Tasarıma demokrasi karıştıran adam

Tasarıma demokrasi karıştıran adam

01.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Harika çocuk Philippe Starck, İstanbul’da. Say Yapı ortaklığında yooistanbul projesine başlayan Starck, gelecekteki çılgın projelerini CADDE’ye anlattı

Tasarıma demokrasi karıştıran adam

- Dünyanın ilk ve tek global emlak-tasarım ve pazarlama şirketi ‘yoo’nun ortağı ve kreatif direktörü Philippe Starck ile Boğaz’a nazır sohbet ettik.
- Starck, İstanbul’da çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını söylüyor. Heyecanın sebebiniyse insanlarının zenginliği ve enerjisine bağlıyor. Ayrıca, çeşitli kültürlerin kaynaşmasının da kenti güzelleştirdiğini düşünüyor.
- Ünlü tasarımcı ilk kez 12 yıl önce gelmiş İstanbul’a. “Buradaki insanların seksiliği ve güzelliği beni çok şaşırtmıştı. Kızlar çok güzel, erkekler de!” diyor.
- ‘Demokratik tasarım’ kavramını ortaya atan ilk kişi de O. “Kaliteyi yükseltirken fiyatı düşürmek” denebilir buna. Starck, “Ekoloji üzerine strateji kuruyorum artık” diyor ve ekliyor: Derdim, iyi teknolojiyle yeni ürünler yaratmak. Sırada ‘demokratik mimari’ var.”

Yooistanbul nedir?
Dünyanın tüm önemli metropollerinde tasarım merkezli lüks rezidans ile eşanlamlı olarak kabul edilen ‘yoo projesi’, İstanbul Ulus’ta 22 bin metrekare üzerinde yükselecek. Projenin metrekare birim fiyatı ortalama 10 bin dolar.




MEHVEŞ EVİN'İN YAZISINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ