Cadde TASARIMCILARDAN SiHiRLi DOKUNUŞ

TASARIMCILARDAN SiHiRLi DOKUNUŞ

16.04.2014 - 21:29 | Son Güncellenme:

Disney prenseslerinden ilham alan 10 ünlü modacı elbise tasarladı. Açık artırmayla satılacak giysiler, tehlikeli hastalık taşıyan çocuklara umut olacak.

TASARIMCILARDAN SiHiRLi DOKUNUŞ

Disney Türkiye, Zorlu Center AVM ve Make A Wish (Bir Dilek Tut) Derneği ‘Disney Prenses: Modanın Sihri’ adlı projede buluştu. 10 modacının tasarladığı elbiseler bu akşam ‘Bir Dilek Tut Derneği, Make A Wish Türkiye’ yararına açık artırmayla satışa sunulacak. Elde edilen gelirle, hayati tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele eden miniklerin hayalleri gerçekleştirilecek.

KÜLKEDİSİ DE VAR

Arzu Kaprol uzun saçlarıyla tanıdığımız Rapunzel’den ilham alırken, Atıl Kutoğlu Külkedisi yani Cindirella’yı kendine ilham meleği seçti.
Cengiz Abazoğlu’nun Pamuk Prenses’i, Dilek Hanif’in Belle’i, Hakan Yıldırım’ın ise Pocahantos’u seçtiği projede; Tuvana Büyükçınar Mulan’dan; Zeynep Tosun Jasmine’den esinlendi. Jenny Packham Ariel’i, Marchesa ise Uyuyan Güzel Aurora’yı seçti. Donna Karan’ın tercihi ise kurbağayı öperek prensine kavuşan Tiana oldu.

Haberin Devamı

MODACILARIN iLHAM PERiLERi

DİLEK HANİF - Belle
“İç gü­zel­lik önemli”

Mo­da­nın Sih­ri pro­je­si için Bel­le­’i seç­me­min en bü­yük se­be­bi Bel­le­’in ze­ki, sev­gi do­lu, ce­sur bir ka­rak­ter ol­ma­sı... Ha­yal gü­cü çok ge­niş, ki­tap­la­rı çok se­vi­yor. Na­if ru­hu sa­ye­sin­de dış gö­rü­nüş­ten çok da­ha faz­la­sı­nı gö­rü­yor. En önem­li­si ha­yal­le­ri­ni ger­çe­ğe dö­nüş­tür­mek için her şe­yi gö­ze alı­yor. Hem ken­di­me ya­kın gör­dü­ğüm hem de iç gü­zel­li­ğe önem ver­di­ği için Bel­le­’i ter­cih et­tim.

Zeynep Tosun - Jasmine“Ay­şe­’nin di­le­ği ger­çek ol­sun di­ye...”

Böy­le bir pro­je­ye da­hil ol­du­ğum için ken­di­mi çok mut­lu his­se­di­yo­rum. Pro­je için ben Dis­ney pren­ses­le­rin­den Jas­mi­ne­’den il­ham ala­rak ta­sa­rım yap­tım. Be­nim pro­je­de­ki ro­lüm di­ğer­le­rin­den fark­lı ol­du. Bir Di­lek Tut ço­cuk­la­rın­dan Ay­şe­’nin di­le­ği pren­ses ol­mak­tı ve pro­je kap­sa­mın­da o da bu el­bi­se­nin ben­ze­ri­ni giy­di. Kü­çük pren­se­si­mi­zin el­bi­se­si­nin ta­sa­rı­mı­nı yap­mak be­nim için ay­rı­ca bir mut­lu­luk kay­na­ğı ol­du.

Haberin Devamı

ARZU KAPROL - Rapunzel“Ra­pun­ze­l’­e Punk yo­ru­m”
Pro­je­de özel­lik­le Ra­pun­ze­l’­i seç­mek is­te­dim. Ço­cuk­lu­ğum­dan be­ri, me­rak­lı ki­şi­li­ği ve ma­ce­ra­ya olan düş­kün­lü­ğüy­le dik­ka­ti­mi çek­miş­tir. Bu se­çim­le, çok kült bir ka­rak­te­ri fark­lı yo­rum­la­mak is­te­dim. Gü­nü­müz pren­se­si Ra­pun­zel na­sıl olur­du fik­ri be­ni he­ye­can­lan­dır­dı. Ra­pun-­ze­l’­e Punk bir yo­rum kat­tım

CENGİZ ABAZOĞLU - Pamuk Prenses

“Güç­lü ka­dın­lar be­ni et­ki­li­er”
Pa­muk Pren­ses, na­if gi­bi gö­rün­se de, için­de çok güç­lü bir ka­dı­n ol­du­ğu­na ina­nı­yo­rum. İyi­lik­le kö­tü­lük­le­rin kar­şı­sın­da du­ran bir ha­yal kah­ra­ma­nı Pa­muk Pren­ses. Güç­lü ka­dın­lar her alan­da be­ni çok et­ki­ler.

ATIL KUTOĞLU - Külkedisi

Sağlıkla ve çocuklarla ilgili sevgili Carole Hakko’nun önderlik ettiği bu çalışma-lara tüm desteğimi veriyorum. Cinderalla’yı kreasyonumla tekrar hayata geçirmeyi istedim. Bu tasarımı taşı-yacak hanımefen-dinin şık, kendine güvenen, iyi kalpli ve zarif biri olacağı-na inanıyorum.

Haberin Devamı

TUVANA BÜYÜKÇINAR - Mulan
“Sa­vaş­çı pren­ses be­ni bü­yü­le­di­”

Bu pro­je­ye bel­ki de pro­je­nin an­la­mı­na da atıf­ta bu­lu­na­rak sa­vaş­çı pren­ses Mu­la­n’­dan il­ham ala­rak ka­tıl­ma­yı seç­tim. Mu­la­n’­ın, ku­ru­lu dü­ze­ne baş­kal­dı­rı­şı, o za­ma­nın er­kek ege­men top­lum dü­ze­nin­de ka­dın ol­du­ğu­nu giz­le­ye­rek mü­ca­de­le et­me­si­ni çok sı­ra dı­şı bir hi­ka­ye ola­rak gö­rü­yo­rum. Bu pa­ra­lel­lik Tu­va­nam ka­dı­nıy­la çok ör­tüş­tü­ğü için ay­rı bir ke­yif ol­du.

HAKAN YILDIRIM - Pocahontas

“Do­ğay­la iliş­ki­si et­ki­le­di­”

Ta­sa­rı­mı ya­par­ken hep bir ço­cu­ğun mut­lu­lu­ğu­nu düş­le­dim. Pro­je­ye Dis­ney pren­ses­le­rin­den Po­ca­hon­ta­s’­la ka­tıl­ma­yı seç­tim. Çün­kü bu pren­se­sin genç ya­şı­na rağ­men so­fis­ti­ke, bil­ge ve yol gös­te­ri­ci özel­lik­le­ri­nin ya­nı sı­ra ken­di ka­rak­te­rin­den ödün ver­me­yen tav­rı be­ni hep et­ki­le­di. Do­ğa ile olan di­ya­lo­ğu ve on­dan ko­pa­ma­yı­şı da önemliydi.

Yazarlar