Cadde TATLIYA DOYACAKSINIZ!

TATLIYA DOYACAKSINIZ!

08.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

TATLIYA DOYACAKSINIZ

TATLIYA DOYACAKSINIZ
Sosyal medyada yoğun ilgi gören ‘Kardeşler Mutfakta’ ekibi, bugün okuyucularımız için Cannoli, Brodetto ve Fettuccine Alfredo tarifi verdi. Tatlı sevenler için Cannoli, sofralarınızın vazgeçilmezleri arasında yer alacak

Haberin Devamı

Fettuccine Alfredo (4 Kişilik)

Malzemeler:
- 80 gr. tereyağı
- 80 gr. parmesan peyniri (rendelenmiş)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber

Hazırlanışı: Fettuccinelerinizi haşlayın, bu sırada bir tavada tereyağını kısık ateşte eritin yanmamasına dikkat edin.
Bir kepçe makarnanızı haşladığınız nişastalı sudan ekleyin. Makarnayı tavaya alın bir kepçe su daha ilave edin hızlıca karıştırın. Ocağın altını kapatın ve rendelenmiş parmesan koyup, bir tutam tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin, iyice karıştırın.

Brodetto (8 Kişilik)

Malzemeler:
- 1 kg. kırlangıç balığı
- 1 kg. temizlenmiş midye
- 1 kg. kum midyesi (kumu temizlenmiş)
- 300 gr. levrek filetosu
- 200 gr. domates püresi
- 8 jumbo karides
- 8 karides
- 8 mürekkep balığı (temizlenmiş)
- 2 diş sarımsak
- 2 adet arpacık soğan
- Kruton
- Yarım su bardağı beyaz sirke
- 100 ml. elma sirkesi
- Un
- 1.5 lt. sebze suyu
- 2 yaprak defne
- Maydanoz
- Sızma zeytinyağı

Haberin Devamı

Hazırlanışı: Kırlangıcı temizleyip, fileto hale getirin ve başını saklayın. Kılçıklarını iyice temizleyin. Kırlangıç ve levrek filetolarını dilimlere ayırın. Karidesin kuyruğunu ve yanlarını makasla kesin, kafalarını saklayın. Domates salçasını yarım bardak sirke ile seyreltin, homojen olana kadar karıştırın. Sarımsak ve arpacık soğanları doğrayın.
Büyük bir tencerede dört yemek kaşığı yağ ile sarımsak, arpacık soğan ve defne yaprağını kavurun.
2-3 dakika sonra 100 ml. elma sirkesi ve salçayı ilave edin. 1.5 lt. sıcak sebze suyunu ekleyin. Başları, kabukları, maydanoz saplarını beş dakika yüksek ateşte, 20 dakika orta ateşte pişirin. Süzgeçle süzün. Levrek ve kırlangıç dilimlerini unlayın ve bir tavada kızartıp, tuzlayın. Çorbayı ısıtın, kızarttığınız dilimleri ve diğer kabukluları ekleyin, 6-7 dakikadan sonra midye ve istiridyeleri ekleyin ve beş dakika sonra pişirmeyi bitirin kruton ile servis edin. Afiyet olsun! Buon appetito!

TATLIYA DOYACAKSINIZ

Cannoli (16 Kişilik)

Malzemeler:
- 300 gr. un
- 30 gr. şeker
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı toz kakao
-- 30 gr. eritilmiş tereyağı
- 1 yumurta akı
- 1 tutam tuz
- 100 ml. zencefilli gazoz
- 20 gr. sızma zeytinyağı
- 1 lt. ayçiçek yağı kızartmak için)
Dolgu için:
- 500 gr. ricotta
- 180 gr. pudra şekeri
- 2 çay kaşığı portakal çiçeği suyu
- 80 gr. şekerlenmiş portakal
- 50 gr. damla çikolata
Süsleme için:
- Pudra şekeri
- Kiraz şekerleme
- Damla çikolata

Haberin Devamı

Hazırlanışı:
Bir hamur tahtası üzerinde un dağı oluşturun, ortasına şeker, kakao tozu, tuz, eritilmiş tereyağı ve yumurtayı ekleyin. Zencefilli gazozu ilave edin ve elastik olana kadar karıştırın. Hamuru top haline getirip, streçle sarın ve en az yarım saat buzdolabında bekletin. Ricottayı pudra şekeri ile yumuşak bir krema elde edene kadar iyice karıştırın. Portakal çiçeği suyu, şekerlenmiş portakal, damla çikolataları karıştırın ve 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru alın unlu bir yüzeyde çok ince (4 mm.) bir tabaka olacak şekilde açın ve 10 cm. çapında disk şeklinde kesin, oval olana kadar hafifçe gerin. Disklerin kenarlarını hafifçe çırpılmış yumurta akı ile fırçalayın ve önceden zeytinyağlanmış çelik korne kalıbında şekil verin. Yapışmasını sağlayın ki pişme sırasında açılmasın. 180 derecede bol yağda altın rengi alana kadar kızartın. Soğuduktan sonra korneleri çıkartın. Ricotta karışımını cannolilere doldurun ve süsleyin.