Cadde 'Depremzedeler bize çay ve kahve ikram ediyordu, tek varlıkları oydu'

'Depremzedeler bize çay ve kahve ikram ediyordu, tek varlıkları oydu'

03.03.2023 - 07:37 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından afet bölgesine giden ve depremzedelere yardım çalışmalarına katılan usta sanatçı Barış Manço'nun DJ oğlu Doğukan Manço, 16 gün kaldığı bölgede yaşadıklarını anlattı. Depremzedeleri ziyarete gittiklerinde çay ve kahve ikram edildiğini söyleyen ünlü isim, "Tek varlıkları oydu" ifadelerini kullandı.

Depremzedeler bize çay ve kahve ikram ediyordu, tek varlıkları oydu

Unutulmaz şarkılara imza atan usta sanatçı Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından afet bölgesine giderek yardım çalışmalarına katılmıştı. Manço, bölgedeki ihtiyaçlar için Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'le de sık sık bir araya gelmişti.

Haberin Devamı

"TAM ANLAMIYLA AHLAKSIZLIK GÖRDÜM"

Afet bölgesinde yaşadıklarını YouTube kanalında paylaşan ünlü isim, şu ifadeleri kullanmıştı:

Gönüllü olarak sahada göreve gittim. Tam anlamıyla ahlaksızlık gördüm. Orada binaların altındaki dükkanların kolonlarını kesmiş oldukları için yıkıldıklarını gördüm. İnsanoğlunun gitgide aklını kaybetmeye başladığını gördüm. Bu kadar sert bir dille konuştuğum için çok üzgünüm. Yarın ölecekmiş gibi ve onurlu yaşamalı. Madencilerin ise bu ülke insanı hakkınızı ödeyemez. Gelip o kadar insanı aydınlığa kavuşturdunuz ki...

Depremzedeler bize çay ve kahve ikram ediyordu, tek varlıkları oydu

"ARAMIZDA DUYGUSAL BİR BAĞ OLUŞTU"

Son olarak 41 yaşındaki Doğukan Manço, 16 gün kaldığı deprem bölgesine hazırlıklı gittiğini anlattı. Döndüğünde yaşadıklarının etkisini görmeye başladığını belirten müzisyen, şöyle konuştu:

Dördüncü günden sonra etrafa boş boş bakmaya başlıyorsunuz. Ama orada yardım edebilmek için psikolojimizin güçlü olması gerekiyordu. Depremzedeleri ziyarete gittiğimizde, çadırlarında bize çay ve kahve ikram ediyorlardı. Çünkü ellerindeki tek varlık oydu. Orada para geçmiyor. Aramızda değişik bir duygusal bağ oluştu.

Depremzedeler bize çay ve kahve ikram ediyordu, tek varlıkları oydu

"TEPKİ GÖRMELERİ NORMAL"

Yardım etmenin zorunlu olmadığını belirten DJ, “Bunun gönülden yapılması gerekiyor. Oraya gidip sadece fotoğraf çektirip, ‘Biz buradaydık’ diyen ünlülerin tepki görmesi normal... Ancak, birçok tanınmış isim de yardımcı olmaya çalıştı. Ünlü isimlerin, sürekli bir şey yapması bekleniyor. Normal vatandaş olduğu unutuluyor. Onlar da lince uğramamak için bir şeyler yapmaya çalıştı ama doğru yapılamadı” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

"KİMSE GÖÇMEZ BU DÜNYADAN MAL İLE"

Öte yandan Doğukan Manço’nun önceki hafta afet bölgesinden yaptığı bir paylaşım görenlere duygu dolu anlar yaşatmıştı. Yıkılmış bir binadan geriye yalnızca Barış Manço’nun 'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa' şarkısının sözlerinin bulunduğu duvar yazısı kalmıştı: Yaz dostum kimse göçmez bu dünyadan mal ile...

Depremzedeler bize çay ve kahve ikram ediyordu, tek varlıkları oydu

Baba özlemini her fırsatta dile getiren Doğukan Manço, takipçilerinin kendisine gönderdiği, Barış Manço'nun şarkı sözünü taşıyan duvar yazısının fotoğrafı Instagram hesabından paylaştı. 31 Ocak 1999 gecesi İstanbul'un Moda semtinde bulunan evinde kalp krizi geçiren usta sanatçı, kaldırıldığı hastanede aynı gece saat 01:30'da hayatını kaybetmişti.