Cadde TOSUN PAŞA OYUNCULARI | Tosun Paşa filmi nerede çekildi, konusu nedir?

TOSUN PAŞA OYUNCULARI | Tosun Paşa filmi nerede çekildi, konusu nedir?

30.07.2023 - 18:27 | Son Güncellenme:

Tosun Paşa, Yeşilçam'ın sevilerek izlenen filmlerinin başında geliyordu. Filmde Kemal Sunal, Şener Şen gibi isimler başrollerde yer aldı. İki köklü ailenin arasındaki mücadele ekrana geliyor. İşte, Tosun Paşa filmi oyuncu kadrosu...

TOSUN PAŞA OYUNCULARI | Tosun Paşa filmi nerede çekildi, konusu nedir

Yerli komedi filmi Tosun Paşa'nın yönetmenliğini Kartal Tibet üstlenirken senaryosunu da Yavuz Turgul kaleme alıyor. Film 1976 yılında beyazperdeye aktarılıyor. Birçok aşarılı ismin kadrosunda bulunduğu Tosun Paşa, konusuyla da hayli sevildi.Yerli komedi filmi Tosun Paşa'nın yönetmenliğini Kartal Tibet üstlenirken senaryosunu da Yavuz Turgul kaleme alıyor. Film 1976 yılında beyazperdeye aktarılıyor. Birçok aşarılı ismin kadrosunda bulunduğu Tosun Paşa, konusuyla da hayli sevildi.

Haberin Devamı

TOSUN PAŞA KONUSU

Tellioğlu ve Seferoğlu Aileleri, İskenderiye'nin en değerli yeri olan Yeşil Vadi için birbirleriyle kıyasıya bir mücadeleye girerler. Vadinin kime ait olduğuna devlet görevlileri de karar veremezler. Tellioğlu ve Seferoğlu aileleri Yeşil Vadi'yi ele geçirmek için İskenderiye'nin en büyük devlet memuru olan Daver Bey (Mete Sezer)'in kızı Leyla'yı (Müjde Ar) almak için kıyasıya bir mücadeleye girerler. Daver Bey, Leyla'yı Seferoğulları'na vermeye karar verir. Bu durumda Tellioğulları daha büyük bir torpil için evin uşağı olan Şaban'ı (Kemal Sunal) Kahire sarayının en hatırı sayılır ve heybetli paşası olan Tosun Paşa olarak tanıtırlar. Tosun Paşa kılığındaki Şaban, Tellioğlu Ailesinin en büyük oğlu Lütfü'nün (Şener Şen) yakın arkadaşı gibi davranıp, Yeşil Vadi ve Daver Bey'in kızı Leyla'yı Tellioğulları'na kazandıracağına, Leyla'ya kendisi aşık olur ve her şeyi eline yüzüne bulaştırır. Sonuçta işler Arap saçına döner ve en sonunda gerçek Tosun Paşa, Kahire sarayından çıkar, gelir. Gerçek Tosun Paşa, Yeşil Vadiye el koyar ve Daver Bey'in kızını da alır. Neticede bu olaydan ötürü kellelerini bile zor kurtaran Tellioğulları, hayatta kaldıklarına bile şükreder bir hale gelirler. Herkesin gözünde suçlu Şaban olur. Halbuki Lütfü kendi kazdığı kuyuya düşmüş, esas Tosun Paşa'nın varlığını bir an için unutmuştur.

Haberin Devamı

TOSUN PAŞA NEREDE ÇEKİLDİ?

Tosun Paşa filminin hikayesi İskenderiye'de geçiyor. Ancak filmin tamamı İstanbul'da çekildi. Tellioğulları'nın, Seferoğulları'nın ve Daver Bey'in konaklarına ait sahneler Hidiv Kasrı ve Göksu Kasrı'nda gerçekleştirildi. Dış sahnelerin birçoğu ise Emirgan Korusu'nda çekildi. Filmle ilgili en çok merak edilenlerden biri de çöl sahnelerinin nerede çekildiği. Tosun Paşa filminin çöl sahneleri Kilyos'ta gerçekleştirildi.

TOSUN PAŞA OYUNCULARI

Akil Öztuna

Kemal Sunal

Sıtkı Akçatepe

Şener Şen

Müjde Ar

Cevdet Arıkan

Adile Naşit

Mete Sezer

Hikmet Gül

Tuncay Gürel

Oktar Durukan

Ata Saka

Ayşen Gruda

Bilge Zobu

Ayten Erman

Ergin Orbey

Yasemin Esmergül

Akif Kilman

Haberin Devamı

Oya Aydonat

Hayri Esen

Nevin Güler

Zihni Göktay

Celal Yonat

Tevfik Şen

Filiz Toprak

Ali Demir

Suna Yıldızoğlu

İhsan Bilsev

Sıdıka Duruer

Günfer Feray