Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları

Allık sürmek gerçekten bir denge işidir. Hafif ve hızlı bir hareketle doğal duracak şekilde sürmelisiniz. Allığı doğru uygulamadığınızda ‘güzel bir makyaj’ yerine ‘boyalı’ bir görüntü ortaya çıkabilir.
Allık sanki spordan yeni çıkmışsınız da yanaklarınız kızarmış gibi durmalı. İşin sırrı doğru uygulamayla allıkla bu doğallığı yakalayabilmekte. Yanaklarınıza bir çimdik atın ve orada nasıl bir renk oluşuyor ona bakın. Kimi yanaklarda pembe kimi yanaklarda ise kırmızılık oluşur. Oluşan renge göre allığınızı seçin! Çünkü bu sizin doğal renginiz demektir. Allık da doğal durmalı. Amaç yanaklarda şeritler oluşturmak değil. Hangi ten grubunda olduğunuz da çok önemli. Soğuk ten grubuna sahipseniz pembe ve gül kurusu tonlarını seçmelisiniz. Sıcak ten grubuna sahip iseniz turuncu/mercan/kiremit tonları sizde muhteşem duracaktır.

Haberin Devamı

ALLIK SÜRMENİN PÜF NOKTALARI
ORTA BOY FIRÇAYLA UYGULAYIN
* Krem veya likit allıkları parmak uçlarını kullanarak veya bir süngerle sürün.
* Pudra allıkları orta boy bir fırçayla sürmelisiniz asla küçük bir fırçayla değil.
* Allıkların içinde çıkan fırçaları asla kullanmayın. Kare şeklinde ve küçük oldukları için kötü sonuç verir.
* Çenenizi çok mu sivri buluyorsunuz? Toprak tonlarında bir allık ile çenenize hafifçe dokundurun. Böylece çenenizin sivriliğini almış olursunuz.
* Gıdığınız mı var? Yine kahve/toprak tonlarında bir allık sürün ve gıdığınız birkaç saatliğine yok olsun!
* Burnunuzu çok geniş buluyorsanız burun kenarlarına kahve/toprak tonlarında bir allık ile burnunuzu inceltebilirsiniz.
* Pembe ve şeftali rengideki allıklar sizi daha çocuksu, ve sağlıklı gösterir.Tam elmacık kemiklerinin ortasına sürün farkı göreceksiniz.Gül kurusu, kahve, kiremit tonları daha olgun ve seksi etki yaartır.
Kuru ciltler krem allıkları tercih etmeli. Yanaklarınızı hem nemli tutacaktır.
Allık fırçanızı allığa çok hafifçe batırdıktan sonra fırçayı bir üfleyin, fazlalığı almak için. En iyi görüntüye elde etmek için allığı yanaklarınıza sürdüğünüzde fırçayla bol bol dağıtmaya çalışın.

Haberin Devamı

KALICI OLMASI İÇİN
Yağlı bir cilde sahipseniz krem veya likit allık kullanmayın. Çünkü yağlı ciltten krem veya likit allık hemen akar gider.Toz allık da yağlı ciltte çok uzun süre kalmaz ama bu konuda size bir ipucu vereceğim. Önce bir kat toz allık sürün. Sonra üzerine bir kat transparan toz pudra ile geçin. Son olarak da bir kat daha allık sürün. Şimdi daha uzun süre dayanacaktır.