Tülin Şahin

Tülin Şahin

mektup@tulinsahin.com

Tüm Yazıları

İşte kabusumuz! Hiç bitmeyen savaşımız! Genç- yaşlı, şişman-zayıf ayrımı yapmıyor. Tamamen yok etmek şimdilik tıbben mümkün değil.
Baharı beklediğimiz şu günlerde sizlere, selüliti en aza indirmek için önerilerde bulunacağım. Hayatınızda spor, uyku kadar vazgeçilmez olmalı. Haftanın üç-dört günü spor yaparsanız, selülitle savaşta bir adım öne geçebilirsiniz. Selüliti kendinizden uzak tutmak istiyorsanız, dengeli bir beslenme planında bol sebze ve meyve olmalı.

SELÜLİTLE SAVAŞTA TAKTİKLERİ İZLEYİN
SU JİMNASTİĞİ İŞE YARIYOR
* Kuru cilt selülitleri daha belirgin hale getirir. Bu yüzden cildinizi bol bol nemlendirin.
* Günde sekiz bardak su içmelisiniz.
* Spor sonrası inceltici kremler kullanabilirsiniz.
* Ben haftanın üç-dört günü aqua gym (su jimnastiği) yapıyorum. Yaz ayları bu aktivite haftanın her günü olabiliyor. Ayrıca açık havada bisiklete biniyorum ve yürüyüş yapıyorum. Özellikle su jimnastiği gerçekten çok işe yarıyor. Bir saat boyunca suyun içinde jimnastik hareketleri yapılıyor.
* Bronzlaşarak veya auto-bronz kremleri kullanarak selülitlerin daha az görünür olmasını sağlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sert selülite genellikle herhangi bir kilo problemi olmayan, selülit giderici ürünlerle hiç tanışmamış, sportmen yapılı genç kızlarda rastlanıyor. İçten içe bir ağrı hissediliyor. Yumuşak selülitlerde sıkıştırıldığı zaman portakal kabuğu görünümü ortaya çıkıyor.