Cadde Türk sineması rekora koşuyor

Türk sineması rekora koşuyor

11.08.2009 - 00:27 | Son Güncellenme:

Türk sineması 1 Eylül’de başlayacak yeni sezonda çok iddialı. 50’ye yakın yapım gösterim için sıra bekliyor...

Türk sineması rekora koşuyor

Ekonomik krize rağmen bu sezon 50’ye yakın yerli film seyirciyle buluşacak. 1 Eylül’de başlayacak yeni sinema sezonunda çok sayıda Türk filmi gösterime girmek için sıra bekliyor.
Bu filmlerin büyük kısmının çekimleri tamamlandı, bir kısmının çekimleri de devam ediyor. Önümüzdeki sezonun iddialı filmleri arasında Cem Yılmaz’ın Kemerburgaz’da çekimlerini sürdürdüğü “Yahşi Batı”, Şahan Gökbakar’ın senaryosunu tamamlamaya hazırlandığı ve ekim ayında çekimlerine başlayıp şubat ayına yetiştireceği “Recep İvedik 3”, Ata Demirer’in Çanakkale’de çektiği “Eyvah Eyvah”, Uğur Yücel’in “Ejder Kapanı” projesi yer alıyor.

Vaviyen’in tarihi belli değil
Şimdiden vizyon tarihleri belli olan filmlerin yanı sıra henüz gösterim tarihi kesinleşmeyen diğer filmler arasında ise Engin Günaydın’ın “Vaviyen”, İlksen Başarır’ın “Kutu”, Yeşim Sezgin’in “Süpür”, Ahmet Boyacıoğlu’nun “Siyah - Beyaz”, Cengiz Asiltürk’ün “Ölü Yaprak Vuruşu”, Sermiyan Midyat’ın “Aylavyu”, Boğaçhan Dündar’ın “Gelecekten Bir Gün”, Barış Bıçakçı’nın “Bizim Büyük Çaresizliğimiz”, Ülkü Erakalın’ın “Çığlık Çığlığa Sevda” gibi yapımları bulunuyor.

Haberin Devamı

Türk sineması rekora koşuyor

Kurtlar Vadisi Gladio

Türk sineması rekora koşuyor

Sizi Seviyorum

Türk sineması rekora koşuyor