Cadde Ünlü sunucu Wendy Williams'a afazi ve demans teşhisi kondu!

Ünlü sunucu Wendy Williams'a afazi ve demans teşhisi kondu!

23.02.2024 - 12:29 | Son Güncellenme:

Talk Show sunucusu Wendy Williams'a, Bruce Willis'in de mustarip olduğu demans ve afazi teşhisi konuldu. Bu üzücü haber, Wendy Williams'ın ekibi tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamada, ünlü ismin gereken bakımı aldığı bildirildi.

Ünlü sunucu Wendy Williamsa afazi ve demans teşhisi kondu

ABD'li TV sunucusu, iş insanı, medya kişiliği ve senarist Wendy Williams, on yılı aşkın bir süre boyunca popüler 'Wendy Williams Show'da sunuculuk yapmasıyla geniş kitleler tarafından tanınmıştı.

Haberin Devamı

Bir süredir Grave hastalığı, lenfödem ve hipertiroidi ile boğuşan 59 yaşındaki Williams'a, usta oyuncu Bruce Willis'in de yakalandığı afazi ve frontotemporal demans teşhisi konulduğu açıklandı.

Ünlü sunucu Wendy Williamsa afazi ve demans teşhisi kondu

"DURUMU HAKKINDA SPEKÜLASYONLAR YAPILDI"

Ünlü ismin ekibi, yazılı olarak yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Hayranlarının bildiği gibi Wendy, geçmişte de Graves ve lenfödem gibi sağlık sorunlarıyla boğuşuyordu. Bütün bu konularda da kamuoyuna açık davrandı. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Wendy'nin bilgiyi işleme yeteneği hakkında zaman zaman sorular soruldu ve birçok kişi, özellikle de kelimeleri kaybetmeye, zaman zaman düzensiz davranmaya ve finansal işlemleri anlamakta zorluk çekmeye başladığında, Wendy'nin durumu hakkında spekülasyonlar yaptı.

Ünlü sunucu Wendy Williamsa afazi ve demans teşhisi kondu

"Bayan Williams'ın afazi ve demans teşhisi, geçen yıl bir dizi tıbbi test ile doğrulandı. Bu haberi paylaşma kararı zordu ve sadece Wendy için anlayış ve şefkati savunmak için değil, aynı zamanda afazi ve frontotemporal demans hakkında farkındalık yaratmak ve benzer durumlarla karşı karşıya kalan binlerce kişiyi desteklemek için dikkatli bir değerlendirmeden sonra verildi."

Ünlü sunucu Wendy Williamsa afazi ve demans teşhisi kondu

"GEREKEN BAKIMI ALIYOR"

Haberin Devamı

Hastalığının 'halihazırda önemli engeller ortaya çıkardığını' ancak Wendy'nin 'hâlâ birçok şeyi kendi başına yapabildiği' söylenen açıklamada; "En önemlisi, Bayan Williams kendine özgü mizah anlayışını koruyor ve ihtiyaçlarının karşılandığından emin olmak için gerek duyduğu bakımı alıyor" diye yazıldı.

Ünlü sunucu Wendy Williamsa afazi ve demans teşhisi kondu

AFAZİ NEDİR?

Afazi, beyin kanaması ya da inme (felç) gibi serebrovasküler rahatsızlıklar sonucu beynin konuşma bölümünde gelen hasara verilen isimdir. Beynin konuşma merkezinde oluşan bu hasar, bireylerde konuşma bozukluğu, algıda ve verilen cevaplarda tutarsızlık ve iletişim problemleri gibi sorunlar meydana getirir.

FRONTOTEMPORAL DEMANS NEDİR?

Temporal ve/veya fontal loblardaki sinir hücrelerinin hasarına bağlı olarak görülen ve beyin fonksiyonlarında bozulmaya yol açan durumdur. 40 yaşından itibaren görülmeye başlayan hastalık Alzheimer ile birlikte ağır bir seyirde ilerleyebilir. Davranışsal değişiklikler, konuşma problemleri, kas kontrolü kaybı, kısa süreli belleğin kaybı, plan yapamama gibi belirtileri vardır.