Cadde Ünlüler sandık başında

Ünlüler sandık başında

17.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

18 maddelik yeni anayasa değişikliği için yapılan referandum oylamasında milyonlarca vatandaş gibi ünlü isimler de  sandık başına gitti. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen  görevliler ve vatandaşlar sanatçıları, uzun süre beklettiler

Ünlüler sandık başında

Oy için 593 km

Gökhan Keser vatandaşlık görevini yapmak için İstanbul’dan İzmir’e gitti. 593 kilometre uzaklıktaki baba ocağı Urla’ya giden şarkıcı, “Vatandaşlık görevimi yapmak için mesafelerin hiçbir önemi yok” dedi.

Haberin Devamı

Oyunu ‘tuzlayarak’ sandığa bıraktı

Tuzlama hareketiyle tüm dünyada fenomen olan etçi Nusret Gökçe, sandık başındaki görevlileri şaşırttı. Gökçe, meşhur tuzlama hareketiyle oy pusulasını sandığa atarken çektirdiği fotoğrafı Instagram sayfasında paylaşarak, “İşlem tamam” notunu düştü. Kısa sürede sosyal medyanın konusu olan Gökçe’ye yaklaşık 20 bine yakın yorum yapıldı. Yurt dışındaki hayranlarından da mesajlar alan Gökçe’ye, “Yine bizi güldürdün”, “Zarfı da tuzlasaydın” ve “Şaşırdık mı?” gibi mesajlar atıldı.

İlk defa oy kullandı

Geçen sene Türk vatandaşı olan Alman oyuncu Wilma Elles, ilk kez sandığa gitti. Eşi Kerem Göğüş’le oy kullanmaya giden oyuncu, çektirdiği fotoğrafları Instagram sayfasında paylaşarak, “Hayatımda ilk defa oy kullandım. Çok heyecanlıydım” yazdı.

Haberin Devamı

10 dakikayla pişti olmadılar

Ünlüler sandık başında


Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer çifti Londra’dan döner dönmez ilk iş olarak oy kullandılar. Vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandığa gittiklerini söyleyen Tatlıtuğ “Oyumuzu kullandık şimdi de evimize dönüyoruz. Umarım ülkemiz adına iyi olur” dedi. Aynı okulda oy kullanan bir diğer isim ise Azra Akın oldu. Bir dönem aşk yaşayıp evliliğin eşiğinden dönen ikiliden Akın ise, Tatlıtuğ’dan 10 dakika sonra aynı okula geldi. Pişti olmaktan kurtulan Akın’ı okula nişanlısı Atakan Koru getirdi. Nişanlısı Koru’nun cipte beklediği model, pasaportuyla oyunu kullanıp gazetecilere poz verdi.

‘En merak ettiğim seçim’

Demet Akbağ eşi Zafer Çika, Kıvanç Tatlıtuğ, Başak Dizer, Sarp Levendoğlu, Tolga-Nermin Bezmen çifti, İlker Kaleli, Azra Akın, Oğuzhan Koç ve Serdar Bilgili gibi isimler Bebek Tevfik Fikret İlkokulu’nda sandık başına geçti. Eşi Zafer Çika’yla oyunu kullanan Akbağ, ardından sandık görevlileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.Oyuncu, “Evimize gidip artık sonuçları değerlendireceğiz. En merak ettiğim seçimlerden biri” diye konuştu.

Elektrikli bisikletiyle geldi

Ünlüler sandık başında


Levent Lütfi Banat İlkokulu’nda ise Cem Yılmaz, İbrahim Kutluay, Belçim Bilgin, Candan Erçetin ve Yalın vatandaşlık görevi için sandık başına geçti. Komedyen sabah erken saatlerinde, elektrikli bisikletiyle oy kullanmaya geldi.

Haberin Devamı

‘Şahan Abi misiniz?’

Eşiyle el ele okula giren Şahan Gökbakar, minik hayranlarının ilgi odağı oldu. Bir çocuk seveni oyuncuya, “Siz Şahan Abi misiniz?” diyerek fotoğraf çektirmek istedi. Komedyen, hayranlarını geri çevirmedi.

Hayranları bırakmadı

Tarkan, Sarıyer Çamlık Sitesi Yönetim binasında oyunu kullandı. Sabah 09.00’da sandığa gelen Mega Star, çevredekilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çıkışta çevredekiler şarkıcıyla, fotoğraf çektirmek için sıraya girdi. Tarkan, fotoğraf isteklerini geri ise çevirmedi. Mega Star, gazetecilerin soruları üzerine, “Vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Oyumu verdim. Gidiyorum” açıklamasını yaptı. (ERHAN TEKTEN- DHA)

Bir saatte çıkamadı

Türkan Şoray, sandık başında kızı Yağmur Ünal’la hatıra fotoğrafı çektirdi. Sınıftan çıkana kadar onlarca kişiyle fotoğraf çektiren oyuncu, güçlükle okul dışına çıkabildi. Hemen hemen her hayranıyla sohbet ederek hal hatır soran Şoray, yaklaşık bir saat kaldığı okuldan zorlukla ayrılabildi.

Haberin Devamı

‘Mantıklı olmalıyız’

Halit Ergenç ve eşi Bergüzar Korel, oylarını Etiler Meslek Anadolu Lisesi’nde 1259 nolu sandıkta kullandı. Çıkışta muhabirlere kısa açıklama yapan çift, “Bugün herkesin adam akıllı, mantıklı olma günü, biz de oyumuzu kullandık” diye konuştu.

Ünlüler sandık başında

Yardım istedi

Acarkent TED Koleji Vakfı Özel Lisesi’ne Demet Akalın, Mustafa- Emina Sandal, Engin Altan Düzyatan, Şahan Gökbakar eşi Selin Ortaçlı, Sibel Can ve kızı Melisa Ural, gibi isimler gitti. Türkiye’de ilk kez oy kullanan Emina Sandal, heyecanlı olduğunu söyledi. Sandal’ın oy pusulasıyla imtihanı ortaya komik görüntülerin çıkmasına neden oldu. İki defa kabinden çıkarak görevlilerden yardım isteyen Sandal, uzun uğraşlar sonucunda oyunu kullandı.

Haberin Devamı

Kayınvalidesini getirdi

Bodrum’un Torba Mahallesi’ndeki Menthol Ocakbaşı Restaurant’da oy kullanan Salih Kalyon, sandığa kızı Ekin ve 84 yaşındaki kayınvalidesi Sevinç Arıkan’la geldi. Rahatsızlığı nedeniyle Arıkan, oyunu getirildiği ambulans içinde kullandı. Arıkan’ın oyuna Ak Partili gözlemci Mustafa Uslu itiraz etti. Kalyon, “Kayınvalidem rahatsız olduğu için yataktan kalkamıyor. Sandık görevlilerinin önünde oyu zarfa konuldu. Bunda itiraz edecek ne var?” diyerek karşılık verdi. (YAŞAR ANTER - DHA)