Cadde Uzaydan bile görülebilen görkemli açılış

Uzaydan bile görülebilen görkemli açılış

21.11.2008 - 12:20 | Son Güncellenme:

Dünya küresel mali krizi konu-şurken, Dubai'de lüks Otel için uzaydan bile görülebilen görkemli bir açılış yapıldı.

Uzaydan bile görülebilen görkemli açılış

DUBAİ- Güney Afrikalı turizm yatırımcısı Sol Kerzner'in Dubai'de yaptırdığı Atlantis Palm Jumeriah Oteli için 23 milyon dolar harcayarak yaptırdığı "uzaydan bile görülebilen" açılış partisi muhteşem bir organizasyonla gerçekleşti.

Dubai'deki insan yapımı Palmiye Adaları'ndaki Palm Jumeirah'ta inşa edilen bin 500 odalı otelin açılışına aralarında Hollywood yıldızları, modelleri, devlet adamları ve milyarder işadamlarının da bulunduğu 2 binden fazla davetli çağırıldı.

Açılış partisinde sahne alan şarkıcı Kylie Minogue, 45 dakika boyunca Atlantis davetlilerine şarkılarını seslendirdi. Güzel yıldıza, bu küçük konser için yaklaşık iki buçuk milyon dolar gbi rekor bir miktarda ön ödeme yapıldığı belirtilmişti.

113 DANSÇIYLA MUHTEŞEM ŞOV

Haberin Devamı

Sahnede her dakikası 49 dolara mal olan Kylie Minogue, 113 dansçısıyla göz alıcı bir performans ortaya koyarken sahne dekoru ve ışıklandırma sistemi, izleyenlenlere muhteşem bir görsel şölen yaşattı.

10 şarkı söyleyen Kylie, 45 dakika boyunca birden fazla kostümle sahnede yer aldı.

Bu yıl gerçekleşen Pekin Olimpiyatları'ndaki bilgisayarla çoğaltılmış 1 milyon havai fişeğin neredeyse yedi katı büyüklüğünde bir fişek gösterisi de partideki göz kamaştıran ayrıntılar arasındaydı. Edinilen bilgiye göre bu şov için tam tamına 10 milyon dolar harcandı.

ÜNLÜ İSİMLER DE AÇILIŞTAYDI

Açılışta Oscar'lı aktris Charlize Theron, usta aktör Robert De Niro, şarkıcı Janet Jackson, siyahi aktör Denzel Washington, sansasyonel yıldız Lindsay Lohan gibi ünlüler de hazır bulundu.

Lohan'ın lezbiyen ilişki yaşadığı kız arkadaşı Samantha Ronson da geceye, DJ'liğini yaptığını müziklerle eşlik etti.

Gecenin en şıkları listesine damgasını vuranlarsa genç yeteneklerden oyuncu Mischa Barton, şarkıcı Lilly Allen ve Charlize Theron oldu. Şıkların yanı sıra, bu özel gece için yanlış giyim seçiminde bulunanlar da vardı. Dünyanın en zengin ikizlerinden Mary-Kate Olsen, unutulmaz şarkıcı Shirley Bassey ve Natalie Imbruglia, gecenin rüküşleri arasında ilk dikkat çeken isimlerdi.

Geçtiğimiz günlerde nişanlısından ayrılan tenis dünyasının önemli raketlerinden Boris Becker, eski kız arkadaşı Sharlely Kerssenberg'le davetliler arasında göze çarparken, "Eski aşk, yeni aşk mı oldu?" sorusunu da gündeme getirdi.

İŞTE EN PAHALI OTELİN ÖZELLİKLERİ...

Haberin Devamı

Maliyeti 1 buçuk milyar doları bulan ultra-lüks otel, Burj El Arab'ın tahtını kapacak gibi görünüyor. Çevrecilerin büyük tepkisine yol açan otelde lüks ve konfor yeniden tanımlanıyor.

Oteldeki odalar akvaryum manzaralı. Atlantis'in yapımında kullanılan malzemelerin hemen hepsi özel üretim. Diğer Dubai otellerindeki gibi Atlantis'te de altın malzemeler ağırlıkta.

Otelde bulunan dev akvaryumda tam 65 bin çeşit balık bulunuyor. Otelin en üst katındaki suitlerin gecelik fiyatı ise 13 bin eurodan (yaklaşık 25 bin YTL) başlıyor.

Dubaili turizmciler, inşa edilen otelle birlikte meşhur adanın turistlerin ilgi odağı olacağını söyledi. Uzmanlara göre bin 539 odalı görkenli otele Avrupa'dan, Rusya'dan ve Asya'dan zeng,in turist akını olacak.

Atlantis yetkilileri, otele tatile gelenlerin binlerce euroyu boşuna harcamayacağını, Atlantis'te hayatları boyunca unutamatyacakları bir tatil geçireceklerini söyledi.

Petrol gelirlerini inşaata yatıran Dubai'de yeni oteller ve gökdelenler yolda.

22 kattan oluşan Atlantis Hotel, 100 metreye ulaşan dört kulesi ve bunları birleştiren devasa kemerler ile göz kamaştırıyor. Otelde 17 restoran, 2 Km'ye ulaşan kaydırak uzunluğu ile devasa bir aquapark ve 65 bin değişik deniz canlısını barındıran özel bir lagün bulunuyor.

Yazarlar