CaddeUzmanlardan Ramazan önerileri

Uzmanlardan Ramazan önerileri

30.08.2008 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

Uzmanlardan Ramazan önerileri

İZMİR'deki Park Sima Estetik ve Zayıflama Merkezi'nin Genel Müdürü Gülşen Altın ve diyetisyen Işın Sayın, Ramazan ayının gelişi ile oruç tutanların sağlıklarını koruyabilmesi için yemek düzenlerine dikkat etmelerini önerdi.

Haberin Devamı

Altın ve Sayın'ın verdiği bilgiye göre; iftar yemeğine başlamadan önce bir iki bardak su içildiğinde kişinin porsiyonlarını kontrol ederken daha az yemek yenmesi sağlamış oluyor. Oruç açılırken ikiden fazla hurma ile üçten fazla zeytin yenilmemesi, önce mutlaka çorba içilip bir saat kadar midenin dinlendirilmesi gerekiyor. Dinlenmenin ardından geçilen ana yemeğin yanında küçük boy pidenin sadece sekizde biri yenmeli. Ana yemek olarak küçük porsiyon et, tavuk, balık ızgara ya da az yağlı yemekler tercih edilmeli, yemeğin yanında mutlaka salata, yoğurt, cacık yenilmeli veya ayran içilmeli.

Yemek yenildikten sonra en az iki saat sadece su, şekersiz bitki çayı ya da soda içilmeli. Gün boyunca su içilmediği için iftar ile sahur arasında en az bir buçuk litre su tüketilmesi gerekiyor. İki saat geçtikten sonra arzuya göre meyve ya da şekeri az sütlü tatlı yenilebilir. Yoğun şerbetli ve çok ağır tatlıları yememek sağlık açısından dikkat edilmesi gerekenlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

Uzmanların önerilerine göre sahur yemeğinin kesinlikle atlanmaması gerekiyor. Sahurda kahvaltı türü yiyecekler yenmeli ya da çorba tercih edilmeli. Az yağlı çok otlu bir gözleme yanında şekersiz çay, orta haşlanmış bir yumurta, bol domates ve salatalıkla zenginleştirilmiş bir sofrayla sahur yapılmalı. Gözlemenin yanında mutlaka ince bir dilim kepek ekmeği kan şekerinin düşmesinin önlenmesi için yenmeli.