Cadde Venedik şenliği başladı

Venedik şenliği başladı

30.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyanın en köklü film festivallerinden Venedik Film Festivali, dün başladı

Venedik şenliği başladı

Festivalin açılış filmi Mira Nair’ın imzasını taşıyan “The Reluctant Fundamentalist”... Film, hayatı 11 Eylül sonrası mahvolan Pakistanlı bir göçmeni konu alıyor. 8 Eylül’e kadar sürecek 69. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödüllü ana yarışmada 18 film bulunuyor. Festivalin yan bölümlerinden Orizzonti’de (Ufuklar) Yeşim Ustaoğlu’nun yeni filmi “Araf” dünya prömiyerini yapacak. Özcan Deniz’in kamyon şoförü Mahur’u canlandırdığı filmin diğer başrolünde ise Neslihan Atagül var. Venedik’te izleyici karşısına çıkacak diğer bir Türk filmi ise Ali Aydın’ın ilk uzun metraj filmi “Küf”.

Haberin Devamı

Venedik şenliği başladı

AFİLİ DELİKANLILAR
Venedik Bienali’nin başkanı Paolo Baratta, bu yıl Altın Aslan’ı dağıtacak jüriye başkanlık eden, aralarında “Heat” ve “Collateral”ın da olduğu önemli yapıtların ünlü yönetmeni Michael Mann ve festival direktörü Alberto Barbera, açılış töreni öncesi gazetecilere poz verdiler.

KATE HUDSON
Venedik’e ilk varan isimlerden biri, Mira Nair’in yönettiği açılış filmi “The Reluctant Fundamentalist”ın başrol oyuncularından Kate Hudson oldu.

LAETİTİA CASTA
Bu yıl Altın Aslan ödüllü ana yarışmanın jürisinde yer alan isimler arasında ünlü Fransız model ve oyuncu Laetitia Casta da bulunuyor.