Cadde Vezir Alemşah kimdir, nasıl öldü, tarihte var mı? Kuruluş Osman dizisinin Alemşah'ı Taner Turan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Vezir Alemşah kimdir, nasıl öldü, tarihte var mı? Kuruluş Osman dizisinin Alemşah'ı Taner Turan kimdir, kaç yaşında, nereli?

09.03.2022 - 18:46 | Son Güncellenme:

Selçuklu Veziri Alemşah nasıl öldü, tarihte kimdir? Kuruluş Osman dizisinde Alemşah karakteri ile Taner Turan ekrana geliyor. Dizide Osman Bey'i zorlayan Vezir Alemşah tarihte kimdir merak ediliyor. Alemşah'a hayat veren Taner Turan kimdir?

Vezir Alemşah kimdir, nasıl öldü, tarihte var mı Kuruluş Osman dizisinin Alemşahı Taner Turan kimdir, kaç yaşında, nereli

Taner Turan, Kuruluş Osman dizisinde Osman Gazi'yi ve Alplerini hayli zormalayan Vezir Alemşah'a can veriyor. Alemşah hakkında yeterli bilgi olmasa da dizide Selçuklu veziri olarak geçiyor. İşte, Alemşah hakkında...

Haberin Devamı

VEZİR ALEMŞAH KİMDİR, TARİHTE VAR MI?

Alemşah, Selçuklu Devleti'nin veziri olarak biliniyor ancak tarihte hakkında yerterli bilgi bulunmuyor. Sivrihisar’da XIV. yüzyıla ait Alemşah Kümbeti yer alıyor. Alemşah Kümbeti Anadolu Selçuklu türbe mimarisinin devamı sayılan bir yapı ve süslemesindeki bazı motifler de Orta Asya geleneklerini gösetriyor.

TANER TURAN KİMDİR?

Turan, 17 Aralık 1969 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokul eğitimini İzmit’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu.

8 yıl Sivas Devlet Tiyatrosu’nda çalıştıktan sonra 2018 yılının ilk yarısına kadar da Bursa Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. Bağdat Hayvanat Bahçesindeki Bengal Kaplanı, Romeo ile Juliet, Hiç Kimsenin Öyküsü, Sihirli Kapı, Halktan Biri gibi oyunlarda oynadı ve yönetmenlik yaptı.

Haberin Devamı

2000 yılında Dikkat Bebek Var dizisi ile TV'ye geçiş yapan Turan, sanat yaşamına Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ölene Kadar, Paramparça, Şeref Meselesi, Muhteşem Yüzyıl, Ezel, Kurtlar Vadisi Pusu, Tatlı Hayat, Dadı gibi dizilerle devam etti. Taner Turan, Nebahat Nalan Höke ile evlidir.