Cadde ‘Ya Sonra’ya iki ayrı dava

‘Ya Sonra’ya iki ayrı dava

21.02.2011 - 00:41 | Son Güncellenme:

Deniz Çakır’la başrolünü paylaştığı “Ya Sonra” isimli ilk filmi 25 Şubat’ta seyirciyle buluşacak Özcan Deniz’e senaristi Murat Gürvardar iki ayrı dava birden açtı.

‘Ya Sonra’ya iki ayrı dava

Senarist Gürvardar geçen ay filmin afişinde ‘yazan ve yöneten’ olarak kendi ismine yer verdiği için Deniz’e ihtarname göndermiş ancak Deniz ‘yazan-yöneten’ ifadesini kaldırmamıştı. İhtarnamenin ardından Deniz’in afişte sadece kendi ismiyle beraber senaryo ve dialog yazarı olarak adına yer verdiğini gören Gürvardar dava açmaya karar verdi. Gürvardar’ın avukatı Veysel Ali Demirel, Özcan Deniz hakkında İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 15 bin maddi ve 15 bin manevi olmak üzere 30 bin TL’lik ve 100 bin dolarlık cezai şartı bulunan anlaşmaya uymadığı gerekçesiyle bir de 10 bin dolarlık iki dava birden açtı. Filmin yapımcısı Renkli Filmler ve aynı adresteki DNZ Productions Film Müzik Yapım’a dava açan Gürvardar’ın avukatı dilekçesinde, 25.06.2010 tarihinde imzalanan senaryo ve diyalog sözleşmesinin yükümlülüklerinin yerine getirilmediğini belirtti.
Dilekçede Özcan Deniz’in yaptığı anlaşmaya göre, senarist yazar olarak ikinci sırada yer vermesi gerektiği halde Gürvardar’ın adını tanıtımlarda kullanmadığı, senaryoyu kendisi yazmış gibi gösterdiği öne sürüldü ve “Sözleşmeden daha önce SENCER aracılığı ile tescil ettirmiş olduğu eserinin sanatçı Özcan Deniz tarafından kendi yazmışçasına ifşa etmesinden ötürü telafisi mümkün olmayacak sonuçlar müvekkilim aleyhine doğmuştur” ifadelerine yer verildi.