Cadde Yaprak Dökümü oyuncuları kimler? Yaprak Dökümü nerede, ne zaman çekildi?

Yaprak Dökümü oyuncuları kimler? Yaprak Dökümü nerede, ne zaman çekildi?

14.12.2020 - 11:37 | Son Güncellenme:

Yaprak Dökümü, 2006-2010 yıllarında Kanal D'de yayınlanan dizi. Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. Yayınlandığı dönemde büyük izleyici kitlesine sahip olan Yaprak Dökümü eski bölümleriyle tekrar yayına girdi. Hafta içi her gün Kanal D'de izleyici karşına çıkacak olan Yaprak Dökümü oyuncuları kimler, Yaprak Dökümü nerede ve ne zaman çekildi?

Yaprak Dökümü oyuncuları kimler Yaprak Dökümü nerede, ne zaman çekildi

Yaprak Dökümü konusu; Yaşamını biri erkek olan beş çocuğuna iyi fikirler ve temiz kişilik vermeye adayan "Ali Rıza Bey", yaşadığı bir olayda haksızlığa göz yumması istenince kaymakamlık görevinden istifa eder. Kızı "Necla" da İstanbul'da üniversite eğitimi kazanınca, ailece İstanbul'a, kendilerine ait eski bir konağa taşınırlar. "Leyla"'nın üniversiteye hazırlık kursu, "Necla" ve "Ayşe"'nin ise okul masrafları aileyi sıkıntıya sokar ve "Ali Rıza Bey" yeniden çalışmaya başlar. Yeni işinde de ilkelerinden ödün vermesi istenince yine istifa eder.

Haberin Devamı

Şartlar artık daha zor olduğu için, anne "Hayriye Hanım" eşinin işten çıkma kararını desteklemez ve evde huzursuzluklar başlar. Askerden dönen "Şevket" bir bankada çalışmaya başlayınca Ali Rıza Bey'in yükü hafifler. Ama Şevket gönlünü evli bir kadın; "Ferhunde"'ye kaptırır ve "Ferhunde" kısa zamanda dizginleri ele alır, evin bütün düzenini değiştirir. Oğuz adlı kişinin de aileye sinsice girmesiyle beraber olaylar yavaş yavaş kötüye gider. Yine "Ferhunde"'nin bitmek tükenmek bilmeyen oyunları, "Şevket"'in, karısının isteklerine boyun eğişi, "Leyla" ve "Necla"'nın davranışları, "Hayriye'nin evi idare edemeyişi aileyi zor duruma düşürür. Ali Rıza Bey tüm olanlara direnmeye çalışsa da ömrünün sonuna dek seyretmeye mahkûm olduğu "Yaprak Dökümü" artık başlamıştır.

Haberin Devamı

YAPRAK DÖKÜMÜ OYUNCULARI

Halil Ergün
Rolü : Ali Rıza
Güven Hokna
Rolü : Hayriye
Bennu Yıldırımlar
Rolü : Fikret
Gökçe Bahadır
Rolü : Leyla
Deniz Çakır
Rolü : Ferhunde
Fahriye Evcen
Rolü : Necla
Caner Kurtaran
Rolü : Şevket
Tolga Karel
Rolü : Oğuz
Seda Demir
Rolü : Sedef
Bedia Ener
Rolü : Neyyir Hanım

YAPRAK DÖKÜMÜ NEREDE, NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

2006-2010 yıllarında Kanal D'de yayınlanan, yönetmenliğini Mesude Erarslan'ın üstlendiği ve Ay Yapım dizisi olan Yaprak dökümü, Türk dizi tarihinin fenomen yapımlarından biri olarak gösteriliyor. Dizinin sembolü haline gelen ve birçok hüzünlü sahnenin yaşandığı köşk, İstanbul'un en gözde semtlerinden olan Beylerbeyi'nde bulunuyor.