Cadde Yenikapı’ya tekne çıkarması

Yenikapı’ya tekne çıkarması

08.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yenikapı’daki mitinge ünlü isimler teknelerle çıkarma yaptı. Birçok ünlü isim 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine , ‘hayır’ diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi

Yenikapı’ya tekne çıkarması

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden sonra dün Yenikapı’da milyonlarca insanın katıldığı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ünlü isimlerde akın etti. Ünlü isimler mitinge katılmak için Ortaköy, Kuruçeşme ve Bebek’ten teknelerle yola çıkarak Yenikapı’ya geçti.

Haberin Devamı

Aralarında İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Kenan İmirzalıoğlu, Sinem Kobal, Acun Ilıcalı, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Kıvanç Tatlıtuğ, Çağatay Ulusoy, Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Yavuz Bingöl, Murat Yıldırım, Özcan Deniz, Kenan Doğulu, Hatice Şendil, Burak Sağyaşar, Demet Akbağ, Murat Boz, Hande Yener, Eser Yenenler, Gülşen, Ozan Çolakoğlu, Bengü, İrem Derici, Sibel Can, Mustafa Sandal, Hülya Koçyiğit, Barış Arduç, Nükhet Duru, Gökhan Özen, Alişan, Simge, Funda Arar, Betül Demir, Gülben Ergen, Wilma Elles, Kerem Göğüş ve Ahmet Özhan gibi birçok ünlü isim katıldı. Ünlü isimler ellerinde bayrakla miting alanında halkı selamladı.



Yaklaşık 500 ünlü ismin katılmasıyla birlik ve beraberlik mesajı verilmiş oldu.

Haberin Devamı

Yenikapı’ya tekne çıkarması
‘Türk bayrağı bizim yorganımız’

Miting alanına gitmeden önce teknede İbrahim Tatlıses’in konuşmaları damga vurdu. Gözyaşlarına boğulan Tatlıses, “Türk bayrağını üstümüze yorgan yaptık. Bir daha böyle bir şey yaşanmaması için mitinge gittik. Halkımızın ellerinden öpüyorum. Daha önce devrim gördüm ama böyle bir şey görmedim. İnsan kendi evladına silah sıkar mı? Şehitlerimiz bu kadar insanımızın hayatlarını kurtardılar” dedi.

- Gaziye moral verdi: Orhan Gencebay da darbe girişiminden sonra ismi değişen ‘15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gazi olan Orçun Şekercioğlu’nu ambulansa giderek ziyaret etti. Şekercioğlu’yla konuşan Gencebay moral verdi.

- ‘Direkten döndük’: Murat Boz, “Her siyasi görüşten insanın burada bulunması takdire şayan. Eğer darbe olsaydı 20 sene geriye giderdik. Direkten döndük” dedi.

- ‘Tek yürek olduk’: Gülben Ergen, “Çok zor günler geçirdik. Milletçe güçlendik, bugün birlik için cumhuriyet için tek yürek olduk. Dünyaya güzel bir fotoğraf verdik. İç barışı sağladık” dedi.

- ‘Bugünü çocuğuma anlatacağım’: Gülşen, “Burada olmadığı için hiçbir sanatçıyı eleştirmemeliyiz. Zaman birlik olma günü. Bugünü ileride çocuğuma anlatacağım” dedi.

- ‘Vatanımızın yanındayız’: Muazzez Ersoy, “15 Temmuz’da kabus yaşadık.Her daim devletimizin ve vatanımızın yanındayız” dedi.

Haberin Devamı

- ‘Darbe devri kapanmıştır’: Sibel Can, “Yıllardır arzuladığımız bu tabloya Yenikapı’da şahitlik etmek beni çok mutlu etti. Birbirimize hiç olmadığı kadar sarıldık. Darbe devri artık kapanmıştır” dedi.

- ‘Artık yeni Türkiye var’: Özcan Deniz, “Bu ülke uzun süredir imajı, ekonomisi, yönetimi ve birlik beraberliği göremiyordu. Şimdi ise sivil toplum, siyasi ve sanatçıların oluştuğu en büyük tablo oluştu. Artık yeni Türkiye var” dedi.

- ‘Hiçbir güç ülkemizi yıkamaz’: Kıvanç Tatlıtuğ, “Hiçbir büyük güç ülkemizi yıkamaz. Milletimiz, devletimiz, bütün partililerimizle birlikte demokrasi ve cumhuriyetimize sahip çıkmak için burada bulunmaktan gurur yaşıyorum. Darbenin her türlüsüne karşıyız” dedi.

- ‘Gurur duyuyorum’ Kenan İmirzalıoğlu, “Buradaki tabloyu görenler umarım bu ülkenin yıkılmaz bir bütün olduğunu anlamıştır. Burada duygulanmamak elde değil. Burada olmaktan tarihe tanıklık etmekten ve bu ülkenin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu necip millet bütün dünyaya bir kez daha ne olduğunu gösterdi. Belki kendimiz bile unutmuştuk. 15 Temmuz’da kim olduğumuzu yeniden hep beraber gördük ve o gece inanılmaz duygular yaşadık. Vatanımız uğruna canını veren bütün şehitlerimize, yaralılarımıza ve darbe girişimi sırasında irade gösteren herkese minnettarım. Onlara ömür boyu borçluyuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

- ‘Gülümsediğimiz Türkiye olsun’: Yılmaz Erdoğan coşkuyu yaşamak istediğini ifade ederek, “Bugünkü coşkunun dışında kalsaydım içimde ömür boyu bir acı olurdu. Halk kavramının kendisini en net gösterdiği günler bu günler. Böyle bir tarihi ana tanıklık etmekten ve içinde yer almaktan büyük heyecan duyuyorum. Bundan sonraki Türkiye hoşumuza gitmeyen fikirlere de gülümsediğimiz Türkiye olsun” dedi.

- ‘Sevgi dolu yarınlara gidiyoruz’: Kenan Doğulu günün birlik günü olduğunu vurgulayarak, “Herkesin birbirine daha yakın olduğu, karşıt fikirlerin sabırla dinlendiği, barış dolu sevgi dolu yarınlara gidiyoruz. Birbirimizle tekrar yakınlıklar kurarak yarınlara ilerliyoruz. Bu günü bu sürecin başlangıcı olarak görüyorum, bu süreci iyi değerlendirip, bundan sonra ülkemizi aynı bayrağın altında, bir bütün, tek yürek olarak ülkemizi daha iyiye götürmek için fırsat olarak algılamamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

Yenikapı’ya tekne çıkarması
‘Milli iradeye darbe vurulamaz’

Yeşilçam’ın usta ismi Hülya Koçyiğit, “Tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet diyoruz. Vatan için gözünü yummadan canını feda eden yurttaşlarımız için yüzlerce sanatçı toplandık. Bu bir milattır. Tüm dünyaya birleştiğimizde ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik, göstereceğiz. Yaşamım boyunca bu tür kalkışmaları çok gördüm. Türk halkının ve sanatçılarının gösterdiği direniş gelecek nesillere örnek olacak. Milli iradeye darbe vurulamaz” dedi.

‘İdeolojileri bir tarafa bırakıp bir araya geldik’

- Zerrin Özer: Tarihi bir gün. Türkiye Cumhuriyeti’nin özel gününde bende Yenikapı’dayım. Demokrasi şöleninde sanatçılar ve vatandaşlarımızla el eleyiz. Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayacağız. Çok güçlü ülkeyiz. Diğer ülkeler bizi örnek alsın.

- Wilma Elles: Demokrasi nöbetini taçlandırıyoruz. Türkiye tarih yazıyor.

- Demet Akbağ: Türk bayraklarıyla tekneyle geçtik. Halkımızla birarada olduk. Demokrasiden yanayız. Demokrasi bayramını kutluyoruz.

- Murat Yıldırım: Bütün Türkiye burada... Özlediğimiz manzara buydu. Türkiye için açılan yeni bir kapıya Yenikapı’da girdik.

- Hande Yener: Bütün halkımız gönülden burada... Demokrasi için tüm dünyaya varlığımızı göstermek için hepimiz el ele ülkemize sahip çıkmak için mitingdeyiz.

- Bergüzar Korel: Bugün Türkiye için çok önemli... Vatandaşlık görevimiz için meydandayım.

- Halit Ergenç: Tüm siyasi görüşlerin ve ideolojileri bir tarafta bırakarak tüm halkımız gibi meydanlara gidiyoruz.