Cadde 'Yıllardır bu müzikali hayal ettim'

'Yıllardır bu müzikali hayal ettim'

05.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’de rol alan Yeliz Şar, hayalini gerçekleştiriyor. Oyuncu, “Kadroyu duyduğumda çok heyecanlandım. Yıllardır hayal ettiğim projeyi şahane bir kadroyla yapmak büyük şans” dedi

Yıllardır bu müzikali hayal ettim

'Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’, 11 yıl aradan sonra yeni repertuvarı ve güçlü kadrosuyla 10 Ekim’de Harbiye Açıkhava’da sahnelenecek. Müzikalde yer alan Yeliz Şar’la Swissotel The Bosphorus İstanbul’da buluştuk. Oyuncuyla projeyi, eşi Tolga Güleç’le evliliğini ve nasıl bir diziyle ekrana dönmek istediğini konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Broadway’den İstanbul’a Müzikaller’ 11 yıl aradan sonra yeniden sahnelenecek. Projeyi ilk duyduğunuzda ne

Yıllardır bu müzikali hayal ettim
hissettiniz?

Çok heyecanlandım. Yıllardır hayal ettiğim müzikali, şahane bir kadroyla yapacak olmam büyük şans. Şu an hayatımın odak noktası, 10 Ekim’deki müzikalimiz. Hayalimin çok üzerinde bir proje oluyor ve ilgi büyük.

- Teklif Haldun Dormen’den mi geldi?

Evet, yönetmenimiz Haldun Dormen’den geldi. 1999 senesinde hocamdı kendisi, yıllar sonra birlikte çalışmak büyük gurur. Benim için eşsiz bir sanatçı ve hoca. Çalışırken son derece disipinlidir. Her söylediği cümleyi beynime adeta kaydediyorum.

- Nasıl bir şov bekliyor bizi? Sizi sahnede nasıl göreceğiz?

Haberin Devamı

Broadway şovlarını aratmayacak, hatta birçoğundan daha iddialı bir gösteri olacak. Benim hangi parçaları yorumlayacağım sürpriz olsun.

- Bir süredir ekrandan uzaksınız. Bunun özel bir sebebi var mı?

Üç sezon devam eden ‘Abim Geldi’ adlı oyunumuz ilgiden dolayı çok yoğun oynandı. Bu dönemde sadece bir televizyon programı ve sinema filmi yapabildim. Bu yıl tiyatro düşünüyorum, bir diziyle tekrar ekranda olmak istiyorum. Menajerimle birlikte teklifleri değerlendiriyoruz. Setleri özledim.

- Dram mı yoksa komedi mi? Hangisini kendinize daha yakın buluyorsunuz?

İlk dramla başlamama rağmen son yıllarda komedi işlerinde rol aldım. ‘İşler Güçler’ dizisiyle bu iyice yer edindi. Oyuncuyum, her rolü oynayabilirim ama dram özlemim ve isteğim şu an daha ağır basıyor.

- Şu sıra günleriniz nasıl geçiyor?

Provalarla geçiyor. Eşimden çok müzikaldeki arkadaşlarımı görüyorum.

- Hazırlık süreci sizi zorluyor mu?

Provalar başlayalı üç hafta oldu ve 3.5 kilo verdim. Hem şarkı söyleyip hem dans etmek büyük kondisyon istiyor.

‘Evlilik hayatı daha disiplinli yapıyor’

Yıllardır bu müzikali hayal ettim

- Evlilik hayatınızda neleri değiştirdi? Her şey yolunda mı?

Evlilik hayatı tamamen değiştiren, daha disiplinli yapan bir yaşam biçimi. Attığın her adımda soyadını taşıdığınız kişiyi düşünüyor ve ona göre davranıyorsunuz. Gece hayatını ikimiz de sevmiyoruz. İki tane evlat gibi gördüğümüz köpeğimiz var, daha çok onlarla vakit geçiriyoruz. Yemek, sinema ve tiyatro etkinliklerine katılıyoruz, fakat yoğun çalışma tempomuzdan dolayı bunları en son ne zaman yapabildiğimizi ben bile hatırlamıyorum.

Haberin Devamı

- Çocuk istiyor musunuz?

Çocuk konusu sürekli soruluyor, kısmet diyelim.

- Eşiniz Tolga Güleç’le aynı projede rol almak ister misiniz?

Eşimle birlikte yer almamız için teklifler geliyor, her an bir sürpriz olabilir.

- Eşinizin rol aldığı ‘Fazilet Hanım ve Kızları’nı izliyor musunuz?

Tolga’nın rol aldığı dizileri izlerim, birbirimizi eleştiririz, bu da bizi iyiye ve doğruya götürür. Bu dizide bambaşka bir karakteri oynuyor ve çok başarılı. Sahnede kendisiyle gurur duyarım.