Cadde Yınal Bey tarihte kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Alparslan Büyük Selçuklu İbrahim Yınal'ı oynayan Uygar Özçelik kim, kaç yaşında?

Yınal Bey tarihte kimdir, hangi oyuncu oynuyor? Alparslan Büyük Selçuklu İbrahim Yınal'ı oynayan Uygar Özçelik kim, kaç yaşında?

21.02.2022 - 18:19 | Son Güncellenme:

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Yınal Bey öne çıkıyor. Dizide İbrahim Yınal'ı ise Uygar Özçelik canlandırıyor. Alparslan'ın amcası olarak bilinen Yınal Bey tarihte kimdir, nasıl ve ne zaman öldü? Yınal'ı oynayan Uygar Özçelik kimdir?

Yınal Bey tarihte kimdir, hangi oyuncu oynuyor Alparslan Büyük Selçuklu İbrahim Yınalı oynayan Uygar Özçelik kim, kaç yaşında

Alparslan'ın amcası olarak bilinen Yınal Bey, TRT1'in sevilen dizisi Alparslan: Büyük Selçuklu ile ekrana geliyor. Dizide İbrahim Yınal'a Uygar Özçelik hayat veriyor. Özçelik, Ankara'da doğdu ve oyunculuk, yönetmenlik yapıyor. Ayrıca seslendirme ve eğitmenlik gibi alanlarda da çalışmalar yürütüyor. 

Haberin Devamı

İBRAHİM YINAL TARİHTE KİMDİR?

İbrahim Yınal'ın babası Yusuf Yınal, Selçuk Bey'in dört oğlundan biriydi. Yınal, Tuğrul ve Çağrı Beylerin anne tarafından kardeşi, baba tarafından kuzenidir.
Dandanakan Savaşı'ndan sonra İbrahim Yınal batı ucuna gönderildi. Kuzeni Hasan Bey'in pusuya düşürülüp öldürülmesi üzerine, diğer kuzeni Kutalmış Bey'le beraber Bizans topraklarına girdi. Gürcü Dükü IV. Liparit'in komuta ettiği Bizans-Gürcü ordusunu Pasinler'de bozguna uğrattı (1048). 
Batı sınırındaki akınları yöneten İbrahim Yınal, ateş hattında olup askeri yükü taşıdığını düşünerek iktidar merkezini dinlemedi. 1058'de yönünü doğuya çevirip Tuğrul'un üzerine yürüdü. Diğer Selçuklu beylerinden beklediği desteği göremeyen İbrahim bozguna uğradı. Bizzat kardeşi/kuzeni Tuğrul tarafından yay kirişiyle boğularak öldürüldü. 

UYGAR ÖZÇELİK KİMDİR? 

Haberin Devamı

Özçelik, 1983 yılında Ankara'da dünyaya geldi. H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan 2006 yılında mezun oldu. Ardından İstanbul'a yerleşti. Kaybolan Yıllar adlı bir TV serisiyle oyunculuğa başladı; Genco, Şeref Meselesi, 8. Gün gibi  TV projeleriyle devam etti. Reklam ve sinema filmi çalışmaları yaptı.
Program editörlüğü, seslendirme ve röportajlar yaptı. Halen oyuncu ve yönetmen olarak çalışıp seslendirme ve eğitmenlik de yapmaktadır.