Cadde ‘Yürürken nefes alamıyorsunuz’

‘Yürürken nefes alamıyorsunuz’

05.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

‘Arka Sokaklar’ın yeni bölümü depremin en çok etkilediği şehir olan Hatay’da çekildi. Çekim sırasında zor anlar yaşayan ekip, “Yürürken nefes alamıyorsunuz” dedi.

‘Yürürken nefes alamıyorsunuz’

Kanal D’de 18 yıldır yayınlanan ‘Arka Sokaklar’, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan depremlerin birinci yılına özel bir bölüm çekti. Zafer Ergin, Ozan Çobanoğlu, Özlem Çınar ve Sinem Reyhan Kıroğlu, 6 Şubat’ta ağır hasar alan Antakya ve Defne Bölgesi’ni ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi. Üç gün devam eden çekimler esnasında duygularını paylaşan Ergin, “Şu an aynı günü burada yaşıyoruz. Üstüne bastığımız yerlerin altında ‘Birileri var mı?’ düşüncesi bizi 15-20 gün uyutmayacak. Böyle bir plato yok. İçler acısı bir durumla karşı karşıyayız. Çok zor günler geçirilmiş burada. Buralar nasıl düzeltilir, aklım dilime vurmuyor. Allah bütün insanoğlunun yardımcısı olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Yürürken nefes alamıyorsunuz’

10 yıl önce Hatay’a gezmeye geldiğini söyleyen Çobanoğlu, “Herkesin görmesi gereken ve mutlaka elinden ne geliyorsa yapması gereken bir yer. Geldiğimden beri hiç keyfim yok. Gülmek dahi istemiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ dedi. O sözleri unutmayalım. Burası bizim şahsi meselemiz olsun” ifadelerini kullandı. Kıroğlu, “Hâlâ herkes acılı. İnsan olarak 6 Şubat’tan sonra kimse eskisi gibi olamadı. Yürürken nefes alamıyorsunuz. Dizi çekiyormuş gibi bir ruh halinde değiliz” dedi. Çınar ise, “Daha önce hiç gelmemiştim. Şaşkınlıkla etrafa bakıyoruz. Gerçek bir deprem bölgesinde çekimde olduğuma inanamıyorum. Çok üzücü” açıklamasını yaptı.