Cadde Zeki Müren'e yapay zeka ile 'Parla' marşı söyletildi!

Zeki Müren'e yapay zeka ile 'Parla' marşı söyletildi!

11.01.2024 - 14:01 | Son Güncellenme:

'Sanat Güneşi' lakaplı merhum sanatçı Zeki Müren'in sesi yapay zeka yardımıyla rapçi Norm Ender'in 'Parla' marşında kullanıldı. Sosyal medya kullancıarının büyük bölümü, Zeki Müren'in sesiyle Parla performansına övgüler yağdırdı.

Norm Ender, Cumhuriyet’in 100. yılında, sözü ve bestesi kendisine ait olan Parla adlı marş bestelemişti. Parla'ya klip de çeken Norm Ender, Atatürkçü Sesler Korosu ile beraber kamera karşısına geçmişti.

Haberin Devamı

Ünlü rapçi, "Böyle bir marş yazmak ve seslendirmek çocukluk hayalimdi. Geleceğe bir miras bırakmak istedim. Koro ile beraber seslendirdiğim bu marş ülkeme armağan olsun" demişti.

Zeki Mürene yapay zeka ile Parla marşı söyletildi

ZEKİ MÜREN SÜRPRİZİ

24 Eylül 1996 tarihinde yaşamını yitiren besteci, söz yazarı ve yorumcu Zeki Müren'e yapay zeka ile Parla söyletildi. Aytuğ Scioti'nin hazırladığı video sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Zeki Mürene yapay zeka ile Parla marşı söyletildi

92. YAŞ GÜNÜNDE ÖZEL PROJE

Yaşamı boyunca 600'ü aşkın plak ve kaset dolduran Türk Sanat Müziği'nin en büyük yorumcularından Zeki Müren, 92'nci yaş gününde yapay zeka ile anılmıştı. Zeki Müren servetini Türk Eğitim Vakfı'na bırakmıştı. TEV, sanatçı için yapay zekayla oluşturulan bir klip yayınlamıştı.

Zeki Mürene yapay zeka ile Parla marşı söyletildi