Cadde Zellweger ve Franco'ya Harvard'tan ödül

Zellweger ve Franco'ya Harvard'tan ödül

09.02.2009 - 11:40 | Son Güncellenme:

.

Zellweger ve Francoya Harvardtan ödül

DÜNYANIN en saygın üniversitelerinden Harvard'ın, yıl boyunca sinema sanatına ve sektörüne en önemli katkıda bulunan isimlere verdiği ‘Hasty Pudding Tiyatro Ödülü'ne, 2008 yılı için ünlü oyuncular Renee Zellweger ve James Franco layık görüldü.
Massachusetts eyaletinin başkenti Boston ve Cambridge'de bulunan üniversitenin Hasty Pudding Tiyatrosu tarafından yılın kadını seçilen Renée Zellweger ödülünü almadan önce Harvard Square'de, üniversite öğrencilerinin de katıldığı bir yürüyüşe önderlik etti. Renee Zellweger, ‘Bridget Jones'un Günlüğü' (Bridget Jones’s Diary) filmi ile sanat çevrelerinin de dikkatini çekti ve yalnız bir İngiliz kızı canlandırdığı bu filmdeki performansı ile ‘en iyi aktrist' dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. 2002 yılında Rob Marshall’ın Chicago filminde Catherine Zeta-Jones ve Richard Gere ile oynadı ve bir kez daha Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Zellweger’in ödüle uzanması ise 2004 yılında oldu. Cold Mountain (Soğuk Dağ) filmi ile ‘En iyi yardımcı kadın oyuncu' ödülünü elde etti.
Harvard'ın saygın ödülünü kazanan erkek oyuncu ise James Franco oldu. Franco da, önümüzdeki cuma günü Harvard Square'de, öğrencilerin de katılacağı yürüyüşe önderlik ettikten sonra ödülünü alacak. Mark Rydell'ın yönetmenliğinde çekilen ‘James Dean' adlı televizyon filmin de James Dean’i üstün bir başarıyla canlandıran oyuncu asıl başarıyı Örümcek Adam (Spider Man) ile yakaladı.
Her yıl bir erkek bir de kadın oyuncuya verilen ve ‘puding kabı' şeklindeki tasarımıyla da dikkat çeken ödülü geçen kazanalar arsında, Catherine Zeta-Jones, Tim Robbins, Katharine Hepburn, Susan Sarandon, Julia Roberts, Anthony Hopkins, Robert De Niro ve Harrison Ford da bulunuyor.