Dekorasyon Elektrikli Termosifonda Akıllı Telefon Devri!

Elektrikli Termosifonda Akıllı Telefon Devri!

Son Güncellenme:

.

Elektrikli Termosifonda Akıllı Telefon Devri

Elektrikli termosifon üreticileri, ürünlerini daha pratik ve verimli hale getirebilmek için birbirleriyle yarışıyor. Firmalar hem kullanıcıların kolaylıkla kullanabilecekleri ve hiç vakit kaybetmeden sıcak suya ulaşabilecekleri ürünler dizayn etmeye çalışıyor, hem de ısıttığı suyu sıcak tutma prensibiyle çalışan ve enerji israfına neden olan sistemlere çözüm bulmak için çabalıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Heatworks firması, akıllı elektrikli termosifon olarak tanıttığı ürününün üçüncü modeliyle hem pratik hem de verimli bir su ısıtıcıyı müşterileriyle buluşturmaya hazırlanıyor. 2006 yılında kendi evindeki elektrikli termosifondan bıktığı için kendi şirketini kurup su ısıtıcı üretmeye karar veren Jerry Callahan yönetimindeki firma, elektrikli termosifonlara bambaşka bir açıdan bakarak işe başlıyor.

Haberin Devamı

Isıtma yöntemi tamamen farklı

Elektrikli Termosifonda Akıllı Telefon Devri

Alışılageldik elektrikli termosifonlar, suyun içindeki bir metalin ısınması ve böylece suyu da ısıtması prensibiyle çalışıyor. Ne var ki kazanın hacmine oranla oldukça küçük kalan metal aksamın tüm suyu ısıtabilmesi için çok yüksek miktarlarda enerji tüketmesi gerekiyor. Ayrıca çok yüksek sıcaklıklara çıkmak durumunda kalan bu metal aksam, zamanla kazanın içinde tahribata neden oluyor. Bu tahribat sonunda da kazanın iç çeperinden kopan parçalar suya karışıp hijyen açısından problem yaratabiliyor. Heatworks firmasının Model 3 adını verdiği yeni ürününde ise bir kazan bulunmuyor. Model 3, ısıtma aracı olarak suyun kendisini kullanıyor. Suyun içinde doğal olarak bulunan minerallerin ısı verilerek uyarılmaları ve ısıyı diğer minerallere iletmeleri sayesinde, cihazdan geçen su oldukça hızlı ve verimli bir biçimde ısıtılmış oluyor. Üstelik diğer kazansız su ısıtıcıların aksine, kullanılan ekipmanın hiçbir noktası sudan daha sıcak olmadığı için hijyene dair soru işaretleri de ortadan kalkıyor.

Haberin Devamı

Su tam olarak istediğiniz sıcaklıkta

Elektrikli Termosifonda Akıllı Telefon Devri

Birçok klasik su ısıtma sisteminde olduğu gibi Heatworks Model 3'te de sıcaklığın sabit tutulabilmesi için termostat bazlı açma kapama mekanizması bulunuyor. Ancak diğer sistemlerden farklı olarak Model 3 çok daha kısa süreli aralıklarla enerji akışı sağlayıp bu akışı durdurabiliyor ve böylece çok daha etkili bir sıcaklık kontrolüne imkân tanıyor. Heatworks sistemi evinizdeki Wi-Fi ağına da bağlanabiliyor. Bu sayede akıllı telefonunuza indirdiğiniz uygulama üzerinden su sıcaklığını kontrol edebiliyorsunuz. Bu da daha evinize gelmeden suyu tam olarak istediğiniz sıcaklığa getirebilmenizi sağlıyor. Daha önce iki modeli satışa sunulan Heatworks'ün üçüncü modelinin Şubat 2018'de tüketicilerle buluşması planlanıyor. 799 dolarlık ön sipariş fiyatı bulunan cihaz şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri sınırları içine teslim edilebiliyor.