Dekorasyon Hayaller İle Birlikte Yükselen Yapı: Bishop Kalesi

Hayaller İle Birlikte Yükselen Yapı: Bishop Kalesi

Son Güncellenme:

.

Hayaller İle Birlikte Yükselen Yapı: Bishop Kalesi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde bulunan Bishop Kalesi, ABD'nin bir kişi tarafından yapılan en büyük yapısı olarak biliniyor. Jim Bishop'un bir süre babası ile birlikte, sonrasında tek başına üzerinde çalıştığı ve inşa etmeye başladığı yapının, başlangıçta eşi ve kendisi için düşündüğü tek odalı bir kır evi olduğu biliniyor.

Haberin Devamı

Jim Bishop'un Yükselen Hayalleri

Hayaller İle Birlikte Yükselen Yapı: Bishop Kalesi

Jim Bishop, henüz 15 yaşındayken okuldaki İngilizce öğretmeninden hiç bir işe yaramayacağını işitti ve bu olay liseden ayrılmasını tetikledi. Okulu bırakan Jim, para kazanmak için babasının yanında çalışmak da dahil olmak üzere bir çok yol denedi. Jim, bu dönemde ailesinin de yardımıyla bir miktar para biriktirdi ve 1959 yılında sadece 450 dolar ödeyerek kendisine Colorado'nun kırsalında yaklaşık 2.5 dönümlük boş bir arazi satın aldı. Yaklaşık 10 yıl sonra, 1967 yılında Phoebe ile evlendikten sonra arazi ile ilgili hayalleri de zenginleşti. Jim'in zihninde eşi Phoebe ve kendisi için bir ev yapma fikri canlandığında, bunun için en güzel yerin kayalıkların üzerindeki özgür ve büyüleyici alanlar olduğuna inandı.

Haberin Devamı

Tek Odalı Taş Bir Evden Kaleye

Hayaller İle Birlikte Yükselen Yapı: Bishop Kalesi

Jim Bishop, ilk zamanlar daha mütevazi görünen çılgın fikrini 1969 yılında somutlaştırdı. Yapının inşasına başlarken, planı kayalıkların üzerinde tek odalı taş bir ev yapmaktı. Ancak bu bölgede yağan kar Mayıs ayına kadar erimediği için, çalışmak için geriye yalnızca bir kaç yaz ayı kalıyordu. 1971 yılına gelindiğinde, Jim'in birlikte çalıştığı babası Willard, su ihtiyacının çözümü için büyük bir su tankı yapmayı önerdi. Böylece, yaklaşık 12 metrelik metal bir silindir tank yapılarak taşlarla çevrildi. Devam eden inşaat ise gün geçtikçe büyüdü.

Büyümeye Devam Eden Yapı

Hayaller İle Birlikte Yükselen Yapı: Bishop Kalesi

Tek odalı bir taş evken şu anda 160 metre yükseklikte bir kaleye dönüşen Bishop Kalesi için, Jim hâlâ "tamamlanmadı" ifadesini kullanıyor. Jim, halen yapıya çeşitli büklümler ve detaylar eklemeye devam ediyor. Yapının dış tarafı çimento ile örülmüş taş ve süslü demirlerden oluşuyor. 16 katlı bir yapıya dönüşen kale, 3 adet büyük katedral penceresi, işli demirden yapılmış yürüyüş yolu ve ateş püsküren ejderha figürü ile oldukça etkileyici.

Kalenin çatı kısmında metal bir kubbe bulunuyor. Bu metal kubbe, ziyaretçiler içinde koştuğu zaman dönüyor. Önümüzdeki dönemde Jim Bishop, kaleye asma köprü ve hendek eklemek istediğini belirtiyor. Kalenin dış duvarına bir roller coaster ve geniş bir teras yapmak da yaratıcısının planları arasında yer alıyor. Hatta, karısı için ikinci bir kale inşasının da planları arasında olduğu söyleniyor. Jim'in ölmeden önce bitirmeyi hedeflediği yapı, artık turistler için Colorado'da görülecek yerler listesine eklenmiş durumda. Bishop Kalesi, haftanın her günü ve günün 24 saati ziyaretçilere açık ve ücretsiz.