Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiFilizlenmiş sarımsak derdine son veren yöntem! Yıl boyunca taş gibi kalıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Filizlenmiş sarımsak derdine son veren yöntem! Yıl boyunca taş gibi kalıyor

11.01.2025 - 14:19 | Son Güncellenme: 11.01.2025 - 14:19

#pirinç
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Sarımsak, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olsa da zamanla filizlenerek hem tadını kaybeder hem de kullanılmaz hale gelir. Filizlenmiş sarımsak, yemeklere istediğiniz lezzeti vermez ve besin değerinden de kaybeder. Ancak, sarımsağınızı doğru şekilde saklayarak yıl boyunca taze ve taş gibi kalmasını sağlayabilirsiniz. İşte sarımsağı filizlenmeden uzun süre saklamanın pratik yöntemi…

1/6Filizlenmiş sarımsak derdine son veren yöntem Yıl boyunca taş gibi kalıyor

Sarımsak, mutfakların vazgeçilmez aroması ve lezzetiyle birçok yemekte kullanılır. Ancak zamanla filizlenerek hem görüntüsünü hem de lezzetini kaybedebilir. Filizlenmiş sarımsaklar, hem yemeklerinizin tadını istediğiniz gibi yapmaz hem de saklama sürecini zorlaştırır. Neyse ki, doğru saklama yöntemleriyle sarımsaklarınızı yıl boyunca taze ve ilk günkü gibi taş gibi tutabilirsiniz. İşte filizlenmiş sarımsak sorununu tarihe karıştıracak pratik öneriler!

2/6SARIMSAK NEDEN FİLİZLENİR

SARIMSAK NEDEN FİLİZLENİR?

Sarımsağın filizlenmesinin en yaygın nedeni, nemli ve sıcak bir ortamda saklanmasıdır. Özellikle yüksek sıcaklık ve direkt güneş ışığına maruz kalan sarımsaklar, kısa sürede filizlenir. Ayrıca, buzdolabı gibi çok nemli ortamlarda saklanan sarımsaklarda da filizlenme ve çürüme daha hızlı gerçekleşir. Bu yüzden, saklama koşullarını doğru ayarlamak oldukça önemlidir.

3/6SARIMSAK FİLİZLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN NEMİ AZALTIN

SARIMSAK FİLİZLENMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN NEMİ AZALTIN

Sarımsağı sakladığınız yerin nemini azaltmak için küçük bir torba pirinç kullanabilirsiniz. Pirinç, ortamın nemini emer ve sarımsağın daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur. Ayrıca, sarımsakları başka sebze ve meyvelerle birlikte saklamaktan kaçının; çünkü bu, filizlenme ve çürümeyi hızlandırabilir.

4/6SERİN VE KURU ORTAMDA SAKLAYIN

SERİN VE KURU ORTAMDA SAKLAYIN

Sarımsağın filizlenmesini önlemek için en etkili yöntem, onu kuru ve serin bir ortamda saklamaktır. Sarımsağı nemden uzak tutarak, filizlenme sürecini yavaşlatabilir ve daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için sarımsakları file bir torbaya koyarak hava almasını sağlayan bir yerde saklayabilirsiniz. Alternatif olarak, hasır bir sepet ya da kağıt torba da etkili bir saklama yöntemi olabilir.

5/6SAKLAMA SÜRESİNİ UZATMAK İÇİN: SİRKE VE ZEYTİNYAĞI YÖNTEMİ

SAKLAMA SÜRESİNİ UZATMAK İÇİN: SİRKE VE ZEYTİNYAĞI YÖNTEMİ

Sarımsağınızı filizlenmeden saklamak için başka bir etkili yöntem de sirke veya zeytinyağı kullanmaktır. Sarımsakları soyduktan sonra bir kavanoza koyup üzerini zeytinyağı veya sirkeyle doldurun. Bu yöntemle sarımsağınızı uzun süre taze tutabilir ve aynı zamanda kolayca kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Zeytinyağı içine koyduğunuz sarımsaklar yemeklerinizde ekstra bir lezzet de katacaktır.

 

6/6SARIMSAĞIN UZUN SÜRE TAZE KALMASI İÇİN EKSTRA ÖNERİLER

SARIMSAĞIN UZUN SÜRE TAZE KALMASI İÇİN EKSTRA ÖNERİLER

Sarımsağı saklarken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu, başlarının zarar görmemiş olmasıdır. Sarımsağın baş kısmı zarar gördüğünde daha çabuk filizlenir ve bozulur. Ayrıca, sarımsakları sık sık kontrol ederek filizlenmeye başlayanları ayırmak, kalanların daha uzun süre dayanmasını sağlar. Eğer çok fazla sarımsağınız varsa, doğrayarak ya da püre haline getirerek dondurucuda saklamayı tercih edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
ALES/2 saat kaçta ALES/2 kaç dakika sürecek, saat kaçta bitecek Sonuçlar ne zaman açıklanacak
ALES/2 saat kaçta? ALES/2 kaç dakika sürecek, saat kaçta bitecek? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
KİRA ARTIŞI TEMMUZ 2025 | Temmuzda kiraya ne kadar zam yapılacak Temmuz ayı kira artışı hesaplama örneği
KİRA ARTIŞI TEMMUZ 2025 | Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz ayı kira artışı hesaplama örneği
ATA AÖF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak ATA AÖF bütünleme sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır
ATA AÖF bütünleme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? ATA AÖF bütünleme sınav soruları ve cevapları ne zaman yayınlanır?
Atatürk Üniversitesi 📌 ATA AÖF bütünleme sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor 2025 ATA AÖF bütünleme sınavı kaç dakika sürüyor
Atatürk Üniversitesi 📌 ATA AÖF bütünleme sınavı saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? 2025 ATA AÖF bütünleme sınavı kaç dakika sürüyor?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik