Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKabarma garantili poğaça için mutlaka 1 kaşık ekleyin! Poğaçalar pamuk gibi oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Kabarma garantili poğaça için mutlaka 1 kaşık ekleyin! Poğaçalar pamuk gibi oluyor

02.10.2024 - 13:17 | Son Güncellenme: 02.10.2024 - 13:17

#püf noktası#süt
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Poğaça yaparken en büyük dileğimiz, yumuşacık ve kabarmış hamurlar elde etmek. Ancak bazen hamurun istediğimiz gibi kabarmadığını ve poğaçaların yeterince yumuşak olmadığını fark ederiz. İşte bu sorunun çözümü, hamura ekleyeceğiniz sadece 1 kaşık sihirli bir malzemede saklı! Poğaçalarınızın her seferinde pamuk gibi yumuşacık ve kabarık olması için bu basit ama etkili ipuçlarını uygulayın.

1/8Kabarma garantili poğaça için mutlaka 1 kaşık ekleyin Poğaçalar pamuk gibi oluyor

Yumuşacık, kabarmış ve lezzetli poğaçalar yapmak, mutfakta en büyük isteklerimizden biridir. Ancak poğaçaların bazen istediğimiz gibi kabarmadığını ve sert olduğunu fark ederiz. İşte poğaçalarınızın her seferinde kabarıp pamuk gibi olması için uygulamanız gereken basit ama etkili bir püf noktası var! Hamura ekleyeceğiniz sadece 1 kaşık malzeme ile poğaçalarınız her zaman yumuşacık olacak. İşte evde mükemmel poğaça yapmanın sırrı!

2/8HAMURA 1 KAŞIK YOĞURT EKLEYİN

HAMURA 1 KAŞIK YOĞURT EKLEYİN

Poğaçanın yumuşak olmasını sağlayan en önemli malzemelerden biri yoğurttur. Hamurun içine ekleyeceğiniz 1 kaşık yoğurt, hamurun daha iyi kabarmasını ve piştikten sonra içinin pamuk gibi olmasını sağlar. Yoğurt, hamura nem ve hafiflik katarak, poğaçalarınızın ağızda dağılan bir kıvama sahip olmasına yardımcı olur.

3/8MAYA KULLANIMINA DİKKAT EDİN

MAYA KULLANIMINA DİKKAT EDİN

Poğaçanın kabarması için maya kullanımında doğru miktar çok önemlidir. Kuru maya ya da yaş maya kullanabilirsiniz, ancak mayanın aktif hale gelmesi için hamur sıcaklığına ve dinlenme süresine dikkat etmelisiniz. Mayalı hamurlarda ılık su ya da süt kullanarak mayanın aktifleşmesini sağlayın ve hamuru mayalanmaya bıraktıktan sonra en az 1 saat dinlendirin. Bu sayede poğaçalarınız tam kıvamında kabaracaktır.

4/8SICAK BİR ORTAMDA MAYALAYIN

SICAK BİR ORTAMDA MAYALAYIN

Hamurun güzelce kabarması için onu sıcak bir ortamda dinlendirmek çok önemlidir. Hamurun bulunduğu ortam ne kadar sıcak olursa, mayalanma süreci o kadar etkili olur. Fırınınızın altına biraz sıcak su koyarak mayalanma sürecini hızlandırabilirsiniz. Ayrıca hamuru dinlendirirken üzerini temiz bir bezle örtmek de kabarmasına yardımcı olur.

5/8HAMURA 1 KAŞIK ŞEKER EKLEYİN

HAMURA 1 KAŞIK ŞEKER EKLEYİN

Poğaçaların daha iyi kabarması için hamura ekleyeceğiniz 1 kaşık şeker de büyük bir fark yaratır. Şeker, mayanın daha hızlı aktifleşmesine yardımcı olur ve hamurun kabarmasını hızlandırır. Ayrıca poğaçalarınıza hafif bir tatlılık da katarak lezzetini artırır.

6/8SÜT KULLANARAK YUMUŞAKLIK KATIN

SÜT KULLANARAK YUMUŞAKLIK KATIN

Hamura yoğurt eklemekle birlikte, hamuru süt ile yoğurmak da poğaçaların yumuşacık olmasını sağlar. Süt, hamura ekstra nem katarak piştikten sonra poğaçaların içinin daha dolgun ve yumuşak kalmasına yardımcı olur. Süt yerine su kullanmak poğaçaları biraz daha sert yapabileceğinden, süt tercih etmek pamuk gibi poğaçalar için ideal bir seçenektir.

7/8YAĞI DOĞRU MİKTARDA KULLANIN

YAĞI DOĞRU MİKTARDA KULLANIN

Hamurun içinde kullanacağınız yağ miktarı, poğaçanın yumuşaklığını doğrudan etkiler. Zeytinyağı ya da sıvı yağ kullanarak hamurun daha elastik ve yumuşak bir yapıya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak, çok fazla yağ eklemek poğaçaların fazla yağlı olmasına neden olabilir, bu yüzden ölçüye dikkat etmek önemlidir. Ortalama olarak 1 su bardağı sıvı yağ yeterli olacaktır.

8/8FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTÜN

FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA ÜZERİNİ ÖRTÜN

Poğaçalar fırından çıktıktan sonra da yumuşak kalmaları için üzerini temiz bir bezle örtmek oldukça etkili bir yöntemdir. Poğaçalar henüz sıcakken üzerini örterek içindeki buharın dışarı çıkmasını önleyebilir, bu sayede poğaçaların pamuk gibi yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
DEPREM SON DAKİKA AFAD | Az önce deprem mi oldu Artçı deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son dakika son depremler listesi
DEPREM SON DAKİKA AFAD | Az önce deprem mi oldu? Artçı deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son dakika son depremler listesi
KURBAN BAYRAMI 1. GÜNÜ NE ZAMAN Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihte Bayram tatili kaç gün olacak
KURBAN BAYRAMI 1. GÜNÜ NE ZAMAN? Kurban Bayramı ne zaman, hangi tarihte? Bayram tatili kaç gün olacak?
ÖSYM Üniversite Sınavı YKS ne zaman ve sınav giriş yerleri belli oldu mu 2025 YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, nasıl sorgulanır İşte YKS tarihleri
ÖSYM Üniversite Sınavı YKS ne zaman ve sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2025 YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı, nasıl sorgulanır? İşte YKS tarihleri
19 Mayıs resmi tatil mi 19 Mayıs hangi gün 19 Mayıs okullar, üniversiteler tatil mi
19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs hangi gün? 19 Mayıs okullar, üniversiteler tatil mi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik