Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiKABİNE TOPLANTISI KARARLARI; (6 Mart) Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları açıkladı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI; (6 Mart) Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları açıkladı

06.03.2023 - 20:22 | Son Güncellenme: 06.03.2023 - 20:56

#Kabine Toplantısı ne zaman#Kabine Toplantısı kararları#Kabine Kararları#6 Mart#Gündem maddeleri
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Kabine Toplantısı gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanan Kabine'nin gündem maddeleri arasında 11 ili vuran ve büyük yıkıma neden olan deprem, ve 14 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan seçimlerin ele alınması bekleniyordu. Peki Kabine Toplantısı kararları neler oldu?

1/3KABİNE TOPLANTISI KARARLARI; (6 Mart) Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları açıkladı

Kritik Kabine Toplantısı bitti! Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde bir araya gelen Bakanlar Kurulu Kabine Toplantısında 11 ili vuran ve büyük bir yıkıma neden olan deprem ve 14 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan seçimlerin ele alınması planlanıyordu. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

2/3KABİNE TOPLANTISI KARARLARI

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI

Kabine Toplantısı 6 Mart Pazartesi saat 15:30'da başladı ve 19:30 sıralarında son buldu. Toplantıda alınan kararlar ve görüşülen maddeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

3/3KABİNE TOPLANTISI KARARLARI; (6 Mart) Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararları açıkladı

Toplantı ardından alınan kararlar şöyle: ''Kalkınma ajanslarımızın tüm kaynaklarını afet bölgesi şehirlerine aktararak devlet katkısını en üst seviyeye çıkartıyoruz. 250 milyar liralık kredi paketine 100 milyar lira daha ilave ettik. Deprem bölgesindeki işletmelerin KOSGEB'e olan 2023 borçlarını, felakette hayatını kaybeden işletmecilerimizin tüm borçlarını siliyoruz.

Depremde ağır hasara uğruyan yerlerde dükkanlarını hemen faaliyete geçirmek isteyen esnafa 250 bin liraya kadar yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz. Kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulamalarını da devreye alıyoruz. Toplum yararına çalışma programıyla istihdamı özellikle ihtiyaç sahibi ailelere öncelik vererek 50 bin kişiye çıkartıyoruz. Çocuklarımızın eğitiminin aksamaması için de gayret gösteriyoruz. İllerin ve okul binalarının durumlarına göre ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarımızı açmaya başladık.

İnsanlarımızın barınma taleplerini karşılarken diğer ihtiyaçlarını da ihmal etmiyoruz. 1 milyon 61 binden fazla depremzedeye hanebaşına 10 bin lira acil yardım ödemesi yaptık.

Dört haftanın sonunda arama kurtarma çalışmalarını tamamladığımız barınma ve gıda sorunlarını çözdüğümüz bir yere geldik. Yıkık ve acil yıkılacak olan hızla enkazını kaldırılmamız gereken 50 bin bina var.

244 bin konutun ve 75 bin köy evinin inşasına başlamaktır. 22 binin inşasına geçilmiştir. 405 bini konut ve 83 bini köy evi olmak üzere toplamda 488 bin yeni hane yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Kamu binalaroını da öncelik sırasında göre yine TOKİ eliyle yapacağız. Yeni yerleşim yerlerine yüksekliği 3 veya 4 katı geçmeyecek, yerel mimariye uygun şekilde başlı başına yaşam alanı olarak tasarlıyoruz. Hak sahiplerine konutlarını 1 yıl içinde teslim etmeyi hedefiyoruz.

TOKİ vasıtasıyla 500 bin konut 1 milyon altyapılı arsa ve 50 bin işyeri projesiyle milletimizin huzuruna çıkmıştık. Depremde yıkılan şehirlerimizi yeniden kaldırma sürecini de TOKİ vasıtasıyla yaparak ülkemizin elindeki imkanı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Tüm yıkımları, tüm zararları telafi etme kararlığına sahibiz.''

EN ÇOK OKUNANLAR
15 HAZİRAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ 15 Haziran İstanbulda otobüs, metro, metrobüs bedava mı İBBden açıklama geldi
15 HAZİRAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 15 Haziran İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs bedava mı? İBB'den açıklama geldi
Googledan Babalar Gününe özel doodle Babalar Günü tarihçesi...
Google'dan Babalar Gününe özel doodle! Babalar Günü tarihçesi...
2025 LGS SORU VE CEVAPLARI | Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2025 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak
2025 LGS SORU VE CEVAPLARI | Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2025 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak?
AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU AFAD/Kandilli Rasathanesi 15 Haziran son depremler listesi En son nerede kaç şiddetinde deprem oldu
AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? AFAD/Kandilli Rasathanesi 15 Haziran son depremler listesi! En son nerede kaç şiddetinde deprem oldu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik