Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYumurta soymak artık dert değil! Kabukları kalıp gibi kendinden çıkıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/91. YUMURTAYI HAŞLAMADAN ÖNCE SOĞUK SUDA BEKLETİN

1. YUMURTAYI HAŞLAMADAN ÖNCE SOĞUK SUDA BEKLETİN

Yumurtayı haşlamadan önce soğuk suda birkaç dakika bekletmek, haşlama esnasında kabuğun kolay soyulmasını sağlar. Soğuk su, yumurtanın kabuğunun sertleşmesini ve haşlanırken yumurtanın beyazına yapışmasını önler. Bu yöntemle, yumurtalar haşlandıktan sonra kabukları kalıp gibi çıkacaktır.

3/92. KAYNAR SUYA TUZ VE SİRKE EKLEYİN

2. KAYNAR SUYA TUZ VE SİRKE EKLEYİN

Yumurtaların kabuklarının kolay soyulması için en etkili yöntemlerden biri, kaynar suya biraz tuz ve sirke eklemektir. Tuz, kabuğun sertleşmesini sağlarken sirke, kabuk ile yumurta arasındaki bağları zayıflatır. Haşlama esnasında suya ekleyeceğiniz bir çay kaşığı tuz ve birkaç damla sirke, yumurta kabuklarının soyulmasını oldukça kolaylaştırır.

4/93. YUMURTALARI HEMEN SOĞUK SUYA ALIN

3. YUMURTALARI HEMEN SOĞUK SUYA ALIN

Yumurtalar kaynar sudan çıktıktan sonra, kabukların kolayca ayrılması için hemen soğuk suya alın. Buzlu su en etkili yöntemdir; yumurtaları yaklaşık 5 dakika buzlu suda bekletin. Bu işlem, kabuk ile yumurta arasındaki boşluğu genişleterek kabukların daha rahat soyulmasını sağlar. Soğuk su şoku, yumurtanın dışını sertleştirirken içini yumuşak ve pürüzsüz tutar.

5/94. YUMURTAYI HAFİFÇE KIRARAK SOYUN

4. YUMURTAYI HAFİFÇE KIRARAK SOYUN

Yumurtayı soymadan önce, kabuğu hafifçe kırarak yumurtanın üzerinde birkaç çatlak oluşturun. Ardından, yumurtayı ellerinizle nazikçe ovalayın. Bu yöntemle, kabuk parçaları büyük bir bütün olarak kolayca çıkacaktır. Yumurtayı hafifçe ovalamak, kabuğun yumurtanın beyaz kısmından kolayca ayrılmasını sağlar ve soymayı daha pratik hale getirir.

6/95. YUMURTAYA SU ŞOKU YÖNTEMİ

5. YUMURTAYA SU ŞOKU YÖNTEMİ

Haşlanmış yumurtayı soğuk suya aldıktan sonra, yumurtayı kabuğuyla birlikte bir kavanoza koyarak hafifçe sallayın. Su içinde hareket eden yumurta, kabuğunun çatlayıp soyulmasını kolaylaştırır. Kavanoz yöntemi, kabukların büyük parçalar halinde çıkmasını sağlayarak, yumurtayı soyma sürecini zahmetsiz hale getirir.

7/96. TAZE YUMURTALARA DİKKAT EDİN

6. TAZE YUMURTALARA DİKKAT EDİN

Taze yumurtalar, kabuklarının daha zor soyulmasıyla bilinir. Bu nedenle, haşlanmış yumurtaları kolayca soymak istiyorsanız, birkaç günlük yumurtaları tercih etmek daha iyidir. Taze yumurtalarda kabuk, yumurta beyazına daha sıkı yapışır ve bu durum kabuğun çıkmasını zorlaştırır. Birkaç gün beklemiş yumurtalar, haşlandığında kabuğu daha kolay çıkar.

8/97. YUMURTAYI PİŞİRİRKEN KAPAĞI KAPALI TUTUN

7. YUMURTAYI PİŞİRİRKEN KAPAĞI KAPALI TUTUN

Yumurtaları haşlarken tencerenin kapağını kapalı tutmak, suyun buharıyla yumurtaların daha düzgün pişmesini ve kabukların kolay soyulmasını sağlar. Buhar, yumurtaların her tarafını eşit şekilde pişirir ve kabuğun sertleşmesini önler. Tencerenin kapağını kapatmak, haşlama süresini de kısaltır ve yumurtaların daha lezzetli olmasını sağlar.

9/98. KARBONAT KULLANIMI

8. KARBONAT KULLANIMI

Yumurtaları haşlarken, suya bir çay kaşığı karbonat eklemek, kabukların daha kolay soyulmasını sağlar. Karbonat, suyun pH seviyesini yükselterek kabuk ile yumurta arasındaki bağları zayıflatır. Bu yöntemle, yumurta haşlandıktan sonra kabukların büyük parçalar halinde ayrıldığını göreceksiniz. Karbonat kullanımı, yumurtayı soyarken beyaz kısmın zarar görmesini önler.

EN ÇOK OKUNANLAR
ÖSYM GÖREVLİ ÜCRETLERİ 2025 NE KADAR | ÖSYM YKS görevli ücretleri ne zaman yatacak Gözetmen ücretleri sorgulama nasıl yapılır
ÖSYM GÖREVLİ ÜCRETLERİ 2025 NE KADAR? | ÖSYM YKS görevli ücretleri ne zaman yatacak? Gözetmen ücretleri sorgulama nasıl yapılır?
Sosyal medya fenomeni Nihal Candan kimdir, neden öldü Nihal Candan kaç yaşındaydı, hastalığı neydi
Sosyal medya fenomeni Nihal Candan kimdir, neden öldü? Nihal Candan kaç yaşındaydı, hastalığı neydi?
ZAM SONRASI TABELA DEĞİŞTİ ⛽ Benzin ve Motorine kaç lira zam yapıldı 21 Haziran güncel akaryakıt fiyatları
ZAM SONRASI TABELA DEĞİŞTİ! ⛽ Benzin ve Motorine kaç lira zam yapıldı? 21 Haziran güncel akaryakıt fiyatları
GÖZLER ÖSYMDE YKS TYT SORU VE CEVAPLARI 2025 | YKS soru ve cevapları yayımlandı mı, bugün erişime açılır mı ÖSYM sorgulama ekranı
GÖZLER ÖSYM'DE! YKS TYT SORU VE CEVAPLARI 2025 | YKS soru ve cevapları yayımlandı mı, bugün erişime açılır mı? ÖSYM sorgulama ekranı
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik