Milli Takım Türkiye ABD basketbol maçı canlı izle

Türkiye ABD basketbol maçı canlı izle

03.09.2019 - 14:54 | Son Güncellenme:

Bugün A Milli Erkek Basketbol Takımı'mız FİBA Dünya Kupası'nda ABD ile karşılaşacak. Maçın bizim için anlamı bir hayli büyük. Bu heyecanlı karşılaşmayı kaçırmak istemeyen Türk basketbolseverler ise mücadeleyi canlı izlemek istiyor. Aşağıdaki linke tıklayarak Türkiye ABD basketbol maçını canlı izleyebilirsiniz.

Türkiye ABD basketbol maçı canlı izle

Çin'de düzenlenen 2019 Dünya Basketbol Şampiyonası'da Türkiye ikinci maçına çıkıyor. İlk karşılaşmasında Japonya'yı yenen A Milli Takımı'mızın bu seferki rakibi dünya devi ABD... Milliler elinden geleni sahaya yansıtacak. Türk basketbolseverler ise Türkiye'yi yalnız bırakmak istemiyor ve mücadeleyi canlı izlemek istiyor. Aşağıdaki linke tıklayarak maçı 15.30'dan itibaren canlı izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

TÜRKİYE ABD CANLI İZLE

İlk kez 2004 yılında karşılaştı

A MİLLİ TAKIM, ABD İLE İLK KEZ 2004'TE KARŞI KARŞIYA GELDİ.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) oyuncularından kurulu ABD Milli Takımı, 2004 Atina Olimpiyat Oyunları öncesindeki son hazırlık maçlarını Türkiye'de yapmıştı. "Rüya Takım" olarak tanımlaman antrenör Larry Brown'ın başında bulunduğu ABD Milli Takımı'nın kadrosunda Allen Iverson, Stephon Marbury, Dwayne Wade, Carlos Boozer, Carmelo Anthony, LeBron James, Emeka Okafor, Shawn Marion, Amare Stoudamire, Tim Duncan, Lamar Odom, Richard Jefferson yer alıyordu.

İki ülke, söz konusu yılda iki hazırlık karşılaşması oynadı. Milli takım, Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki iki karşılaşmayı da mağlubiyetle tamamladı.

Haberin Devamı

EN FARKLI YENİLGİ

A Milli Takım, ABD'ye karşı en farklı yenilgisini özel maçta aldı. Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Macau özel yönetim bölgesinde düzenlenen "Toyota Cup"ta rakibine 32 sayı farkla 114-82 yenildi.

İLK RESMİ MAÇ DÜNYA ŞAMPİYONASI FİNALİ

A Milli Takım, ABD ile ilk resmi maçını ev sahibi olduğu 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın finalinde oynadı.

Türkiye'de yapılan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda tarihinde ilk kez finale yükselen milliler, finalde ABD ile karşılaştı. Rakibiyle oynadığı ilk resmi maçtan 17 sayı farkla mağlup ayrılan Türkiye, ilk kez Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak, tarihinin en başarılı sonucuna imza attı.

İSPANYA'DAKİ DÜNYA KUPASI'NDA YİNE RAKİP OLDULAR

Türkiye ile ABD, İspanya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2014 Dünya Kupası'nın grup mücadelesinde de karşı karşıya geldiler.

Milli takım, bu karşılaşmada da rakibine üstünlük kurmayı başaramadı.

990. MİLLİ MAÇ

A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarınki ABD mücadelesiyle tarihindeki 990. karşılaşmaya çıkacak. Ay-yıldızlı takım, 83 yıllık tarihinde yaptığı 989 maçın 509'unu kazandı, 479 karşılaşmada mağlup oldu. Milliler, bir müsabakada da sahadan beraberlikle ayrıldı.

Tarihindeki ilk maçını Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yapan ve Beyoğlu Halkevi Salonu'nda oynanan özel maçı 49-12 kazanan Türkiye, son olarak 2019 FIBA Dünya Kupası'nda Japonya'yı 86-67 mağlup etti.

Yazarlar