Geri Dön
Kanye West'ten ABD Başkanı olur mu?

Kanye West'ten ABD Başkanı olur mu?

Kanye West, ABD Başkanı olmak için aday olacağını açıklamış. Henüz bunun için adım atmasa da bu açıklama, birçok insan için üzerinde durulacak bir konu. Peki Kanye West'ten ABD Başkanı olur mu? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Soru yeterince komik…

Rap şarkıcısı Kanye West, ABD Başkanı olmak için yarışa gireceğini duyurmuş. Ancak aday olmak için henüz harekete geçmemiş. Pek çok eyalette adaylık başvuru tarihlerini kaçırsa da elini çabuk tutarsa başka eyaletlerden başvuru yapabilecek. Başvuru yapmasına yapacak da önünde binlerce imza toplama sınavı var. Hadi onu da geçtim Kanye West doğru bir aday mı? ‘ABD’de başkanlık için doğru aday kim?’ sorusu zaten yeterince komik. Neden diye soracak olursanız en son başkana bakabiliriz: ‘Donald Trump

Tanrı her zaman ABD’yi kutsuyor

ABD’de siyaset çok farklı şekilleniyor. Her an her şeyi çözecekmiş gibi bir aday çıkıyor, sonra tanrı ABD’yi kutsuyor ve olaylar karışmaya başlıyor. Siyahilere karşı ırkçılık ciddi manada toplumsal dinamikleri sarsıyor. Sonra ABD yönetimi, tanrı ABD’yi kutsasın diye baskıyı arttırıyor. Başka bir olayda da sınırlarını kapatmayı düşünüyor falan. Tabii ki bunlar hep tanrının ABD’yi kutsaması için.

Ortadoğu, Afrika ve her ne kadar ülke varsa orayı işgal etmeyi düşleyen ve çıkarlarına göre kartlarını şekillendiren bir ülke ABD. Tabii bunları da tanrının ABD’yi kutsaması için yapıyor. Buna şüphe yok.

Kanye West, destek görüyor

Gelelim o zaman ‘Kanye West’ten ABD Başkanı olur mu? sorusuna… Bence olur. Çünkü karakterine oldukça uygun. Çünkü Kanye West’in son yıllardaki hareketlerini gözlemlersek ve buradan doğru Trump ile olan ilişkisine bakarsak açıkçası aday olacağını açıklamasına şaşmamak lazım. İşin ilginci Kanye West, destek de görüyor. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Kanye West’in adaylığını desteklediğini duyurmuş. Kim Kardashian da eşinin, adaylığını duyurduğu sosyal medya mesajına ABD bayrağı emojisi koyarak paylaşmış ve West'e desteğini göstermiş.

Hep bir karışıklık hep bir çelişki ve tabii ki güvensizlik…

Peki 2018 yılında Beyaz Saray’a giden ve sık sık ABD Başkanı Trump’ı öven kimdi? Cevabı tabii ki biliyoruz. Kanye West, Donald Trump'ın en büyük destekçilerinden biriydi. Ancak bir süre sonra siyasetten uzak kalma kararı aldığını açıklamıştı. Fakat West, 2019'da Trump'a tekrar destek verdiğini açıklamış, sosyal medyada “Trump her zaman” notunu yazmıştı. Özetle hep bir karışıklık hep bir çelişki ve tabii ki güvensizlik.

Şimdi de kişisel Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak, “Tanrı'ya inanarak, vizyonumuzu birleştirerek ve geleceğimizi inşa ederek Amerika’nın vaatlerini gerçeğe dönüştürmeliyiz” açıklamasını yapmış. Gerçekten de Tanrı ABD’yi kutsasın. Yoksa bu kadar kirli ABD siyaseti, nasıl ayakta kalır ama değil mi?

Benzer İçerikler