Geri Dön
Davos Zirvesi bir tür İllüminati toplantısı mı?

Davos Zirvesi bir tür İllüminati toplantısı mı?

İsviçre'nin Davos kentinde her yıl düzenlenen Davos Dünya Ekonomik Forumu ya da Davos Zirvesi aslında bir çeşit İllüminati toplantısı mı?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

İsviçre Alpleri'nde her yıl siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri Davos Dünya Ekonomik Forumu için bir araya geliyor. Bu yıl 22 Ocak'ta başlayan ve 26 Ocak'ta sona erecek olan Davos Zirvesi'nin ilki 1971 yılında başladı.

Haberin Devamı

Bu yıl zirveye Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, ABD Başkanı Donald Trump, Tony Blair ve Angela Merkel gibi önemli siyasi isimler küresel ekonomi ve Avrupa'nın geleceğini masaya yatırmak için katılıyor.

Fakat komplo teorisyenlerine göre dünyayı, kendilerini İllüminati olarak adlandıran ve Yeni Dünya Düzeni'ni kurmak isteyen gizli bir elit grup yönetiyor. Komplo teorisyenleri ayrıca Davos Zirvesi'nin İllüminati'ye hizmet eden bir etkinlik olduğunu düşünüyor.

İllüminati hakkında çok sayıda iddia ortaya atılsa da bu iddiaların ispatı niteliğinde bir şey gösterilemiyor.

Ünlü komplo teorisyeni Titus Frost, YouTube'da yayınladığı bir videoda, Davos Zirvesi'nin, İllüminati üyelerini bir araya getiren ve dünya geleceği hakkında sinsi planların yapıldığı bir etkinlik olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

Davos Zirvesi nedir?

Komplo teorisi üretim makinesi gibi işlev gören www.texemarrs.com sitesinde de Davos Zirvesi, İllüminati'nin yıllık toplantısı olarak adlandırılıyor.

Ünlü yazar ve komplo teorisyeni David Icke de, Davos Zirvesi'nin İllüminati toplantısı olduğunu ve bu yılki toplantıda örgütün Yeni Dünya Düzeni'ne ket vuran Brexit gibi popülist fikirlerin ve Donald Trump tehdidinin masaya yatırılacağını öne sürüyor.

Icke'ye göre zirvenin ikinci gününde Avrupa'da düzen karşıtı partilerin zemin bulduğuna dikkat çekildi ve bunun önüne geçilmesi istendi.

Bir başka komplo teorisi sitesi olan beforeitsnews.com'da da 2015 yılındaki zirvede, ayinlerin iş dünyasına olan yararlarından bahsedildiği, bu yıl düzenlenen zirvenin son derece sıra dışı olduğu ve dünya liderlerinin şeytani güçlere hizmet ettiği iddia edildi.

Fakat bir diğer komplo teorisi sitesi Illuminati-news.com da, Davos Zirvesi ve G8 Zirvesi'nin aslında İllüminati'nin küçük toplantıları olduğu ve en önemli etkinliğin Bilderberg Toplantıları olduğunu belirtildi.

İlki 1954 yılında düzenlenen Bilderberg Toplantıları, dünyanın önde gelen siyasetçileri ve iş insanlarını bir araya getiriyor. Bu toplantılara katılan isimlerin İllüminati'nin kamuoyu yüzü olduğu söyleniyor.

Haberin Devamı

İllüminati iddialarının ardı arkası kesilmese de etkinliği düzenleyen isimler, Davos Zirvesi ve Bilderberg Toplantıları'nı yalnızca dünyanın gelişimine katkıda bulunan organizasyonlar olarak tanımlıyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler