Pazar 2015'’in kaçırılmaması gereken 10 etkinliği

2015'’in kaçırılmaması gereken 10 etkinliği

14.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Dolu dolu bir ajanda bizi bekliyor. Spor ve eğlence odaklı seyahat acentesi HighFive Travel’ın genel müdürü Özgün Özdede önümüzdeki yıl için dünyadan etkinlikleri derledi, gitmişken görülmesi ve tadılması gerekenleri sıraladı...

2015’in kaçırılmaması gereken 10 etkinliği

1 - Tomorrowland Festivali 24-26 Haziran, Belçika
Dünyada her yıl birbirinden farklı müzik türlerini içeren birçok festival düzenleniyor. Ancak özellikle son yıllarda Tomorrowland bir adım daha öne çıkmış gibi görünüyor. Biletleri satışa çıktıktan dakikalar sonra tükenen Tomorrowland Müzik Festivali, her sene dünyanın pek çok ülkesinden milyonlarca insanı Belçika’nın küçük bir kasabasında toplayıp müziğe ve eğlenceye doyuruyor.

Haberin Devamı

Görmeden gelme
* Modern ve Eski Sanatlar Müzesi
* Grand Place
* Müzikal Enstrümanlar Müzesi
YEMEDEN gelme
* Brüksel lahanalı mantar
* Waffle
* Çikolata

2- U2 konseri 18-19-22-23 Temmuz, New York

Son stüdyo albümü “Songs of Innocence” ile uzun bir süre sonra turneye çıkacak olan İrlandalı efsanevi müzik grubu U2’nun bu turne kapsamında vereceği konserlerin hepsinin çok ilgi çekici ve kaçırılmaması gereken etkinlikler olacağı aşikar. New York konserlerini daha da özel kılan şey ise 10 yıl aradan sonra bu şehirde verecekleri ilk konserler olması. Ünlü Madison Square Garden’da sahneye çıkacak grubun konserleri şimdiden müzikseverlerin ajandalarındaki yerini almış gibi görünüyor.

Görmeden gelme

Haberin Devamı

Madison Square Park

Central Park

Rockefeller Center

YEMEDEN gelme

Bagel

Cheesecake

Burger

3- Ultra Music Festival 27-29 Mart, Miami

Bu festivali en fazla ön plana çıkaran özelliklerden birisi lokasyonu. Dünyanın en büyük elektronik müzik festivali olan Ultra Miami, özellikle son senelerde popülerliğini artırdı. Geçtiğimiz senelerde elektronik müziğin en önemli isimlerinden David Guetta, Avicii, Tiesto gibi isimlere ev sahipliği yapan festival, Miami şehrinin merkezinde, South Beach’te yapılması nedeniyle de tercih sebebi.

Görmeden gelme

Little Havana

Coconut Grove

Ocean Drive

YEMEDEN gelme

Hot Dog

The Rusty Pelican

Joe’s Stone Crabs

4- Real Madrid-Barcelona maçı (El Clasico) 21 ya da 22 Mart, Barselona

Dünya futbolunun iki devi Barcelona ve Real Madrid sezon içinde birkaç kez birbirleriyle karşılaşıyorlar. Bazen İspanya
Kupası ve Şampiyonlar Ligi’nde de karşı karşıya gelen bu iki takımın
La Liga maçları ise futbol sezonunda milyonlarca futbolseverin takip ettiği ve de ölmeden önce bir kez olsun canlı izlemek istediği maçlar arasında. Barselona şehrinin sıcaklığı ve iki takım arasındaki yıllardır süren rekabet de işin içine girince, El Clasico sadece 2015 yılının değil, aslında her senenin kaçırılmaması gereken spor etkinlikleri arasında.

Görmeden gelme

LA Rambla

Picasso Müzesi

Sagra Da Familia

Haberin Devamı

YEMEDEN gelme

Tapas

Paella

Dil balığı

5- Ed Sheeran konseri 10-11-12 Temmuz, Londra

2014 yılında internet üzerinden şarkıları 860 milyon ile en çok dinlenen, kendi ülkesi İngiltere de dahil birçok ülkede liste başı olan Ed Sheeran “En büyük hayalim Wembley’de konser vermek” dedi ve bu hayali gerçek olmaya artık çok yakın. Son günlerin en popüler şarkıcılarından biri olan Ed Sheeran’ın Wembley’nin büyülü atmosferinde vereceği konser kaçırılmaması gerekenler arasında.

Görmeden gelme

Big Ben

Thames Nehri

Picadilly Meydanı

YEMEDEN gelme

Fish & chips

İngiliz kahvaltısı

Şarküteri ürünleri


6- Final Four 15-17 Mayıs, Madrid

Bu sene Madrid’de yapılacak olan THY Euroleague Final Four, Madridlilerin basketbol sevgisi, Madrid’in çok sevilen bir destinasyon olması ve olası bir Real Madrid-Barcelona eşleşmesi açısından kaçırılmaması gereken bir etkinlik. Türk takımlarından birini Madrid’de görmekse en büyük arzumuz.

Görmeden gelme

Cervantes Anıtı

Puerta Del Sol Alanı

Alcala Kapısı

YEMEDEN gelme

Fırında kuzu eti

Sangria

Haberin Devamı

Gazpacho

7- Şampiyonlar Ligi finali 6 Haziran, Berlin

UEFA Şampiyonlar Ligi finali Avrupa futbol sezonunun her sene tartışmasız en büyük etkinliği. Bu sene ise maçın Berlin’de yapılıyor olması bu ilgiyi daha da artırıyor. Son günlerin popüler turistik destinasyonu Berlin’de güzel bir hafta sonu geçirip senenin en büyük futbol etkinliğine gitmek kaçırılmayacak bir fırsat.

Görmeden gelme

Alexanderplatz

Berliner Dom Kilisesi

Checkpoint Charlie

YEMEDEN gelme

Berliner

Pancake

Patates kızartması

8- Andrea Bocelli konseri 2 Ağustos, Toskana

Andrea Bocelli... Yaşayan bir efsane ve Pavarotti’den sonra gelmiş en büyük tenorlardan biri olan Andrea Bocelli, bu sene ülkemizde de bir konser vermişti. Bocelli’nin doğduğu köyde her sene verdiği konser, en çok merak edilen ve ilgi çeken konseri. Toskana Vadisi’nde müthiş bir hafta sonu da cabası.

Görmeden gelme

Santa Maria Del Fiore Katedrali

Piazza Della Signoria

Ponte Vechio

YEMEDEN gelme

Pizza Parmesan peyniri

Gelato

9- NBA All Star maçı 15 Şubat, New York

NBA’de senenin en önemli şovu NBA All Star Hafta Sonu kapsamında oynanan All Star maçıdır. Bu sene dünyanın en iyi basketbolcularının görkemli şovu, basketbolun mabedi Madison Square Garden’da yapılacak. Burada herhangi bir spor etkinliği başlı başına masalsı bir tecrübeyken NBA All Star maçını bu efsanevi salonda izleme fırsatının kaçırılmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

Görmeden gelme

Özgürlük Anıtı

Empire State Binası

Times Meydanı

YEMEDEN gelme

Pizza New York usulü steak

Sokak sandviçleri

10- Roland Garros Tek Erkekler Finali 7 Haziran, Paris

Rafael Nadal’ın beş sene üst üste olmak üzere toplamda dokuz defa kazandığı Fransa Açık, namıdiğer Roland Garros Tenis Turnuvası, toprak kortta oynanan tek büyük turnuva olması nedeniyle her zaman ilgi çekicidir. Bu sene ise sakatlıklarla boğuşan Rafael Nadal’ın bu turnuvayı tekrar kazanıp kazanamayacağı büyük merak konusu.

Görmeden gelme

Champs Elysees

Lüksemburg Bahçeleri

Eyfel Kulesi

YEMEDEN gelme

Makaron Armut turşusu

Fransız peynirleri