Pazar Anadol’un fiyatları artıyor!

Anadol’un fiyatları artıyor!

28.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bir zamanlar adım başı rastladığımız Anadollar tarihe karışmak üzereyken fanatikleri sayesinde hayata dönüyorlar. Talep artınca fiyatı da yükseldi

Anadol’un fiyatları artıyor

Her ne kadar bugüne kadar “Eşekler yer, samandandır, hızlı gitmez, frenleri tutmaz” gibi çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalmış olsa da Anadol, fanatikleri sayesinde hâlâ dimdik ayakta. Anadol Otomobil Kulubü ile Anadol Fan Kulübü bu klasik arabayı yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler, festivaller ve yarışlar düzenliyor. Anadol Otomobil Kulübü kurucularından Gürhan Pizan 100’e yakın üyeden söz ederken, Fan Kulübü kurucusu Feyzullah Yılmaz ise “İnternet sitelerinde yüzlerce satılık Anadol var” diyor. İyi korunmuş bir Anadol’un fiyatı 8-10 bin TL arasında. Ancak artık yoğun talep dolayısıyla arabanın değeri ve fiyatı artmaya başladı. Yani bir Anadol sahibi olmak istiyorsanız elinizi çabuk tutun...

“İki battaniyeyle koruyorum onu”
Ali Cengiz (44 / Serbest meslek)

Arabamı iki battaniyeye sarıyorum, üzerine de branda çekiyorum. Branda çizer yoksa. Kapalı garajda saklıyorum. Yağmurda, çamurda sokağa asla çıkmam. Yolda çamur gördüğüm an yolumu değiştiririm.
1972 A2 Akdeniz modeli bu. Çok özel bir araba. Yedi tane kornası var. 1948 model İngiliz Morgan’ın jantları var.


“Arkadaşlarımız Pekin-Paris rallisine katılacak”
Gürhan Pizan (34 / Anadol Otomobil Kulübü kurucularından)

- İki Anadol’um var. 2001’de aldığım 1968 model beyaz Anadol A1 ile 1973 model kırmızı Anadol STC 16. STC 16 ile klasik otomobil rallilerine katılıyorum.
-Kulüp üyelerimizden Erdal Tokcan-Ahmet Ongün ikilisi bir ilk olarak Anadol A1 ile 2010 Pekin-Paris Klasik ve Antika Otomobiler Yarışı’na (10 Eylül-26 Ekim) katılacak, kıtaları geçecekler.

“Otomobilimdeki her şey orijinal”
Feyzullah Yılmaz (37 / Anadol Fan Club kurucusu)

2007’de aldım arabamı. İçindeki her şey orijinal. Kartuşlu radyosu bile. Evlenmeden önce eşimi değişik arabalarla gezdiriyordum, Anadol’u evlendikten sonra çıkardım. Bir tepki verdi tabii. Bu, evli Anadolcuların ortak sıkıntısıdır. Ama sonradan o da sevdi.

“Bu arabayla Avrupa’yı dolaştım”
Melihşah Yıldırım (62 / Emekli profesör)

1981’den beri bu arabayı kullanıyorum. İlk sahibiyim. Bu, Anadol’un son modeli, A8. Ailem satmamı istiyor ama olmaz. Her şeyi orijinal. İki kere bu arabayla Almanya’ya gittim. Fransa, Danimarka, İsveç’e kadar gittim, bütün Avrupa’yı dolaştım Anadol’umla. 2000’den beri klasik otomobil yarışlarına katılıyorum. Foto-Ralli’de birinci oldum.

“Eşekler yer’ lafı bizi çok kızdırır”
Yakup Başar Baştımar (41 / Restoran işletmecisi)

Bu modelden 1973-75 yıllarında yaklaşık 175 adet üretildi, şu anda sadece 20-25 adet var. Bu Türkiye’nin ilk spor arabası. Arabaya 40 bin TL masraf ettim. “Anadol samandandır” lafı bizi çok kızdırır. 40 yıl önce Günaydın gazetesinde kaza yapmış bir Anadol’un yanında duran eşeğin fotoğrafı yayımlandı. “Eşekler yiyor” dendi. Oysa Anadol 250 bin dolarlık Ferrari gibi fiberglastan yapılıyor. Bu araba eşeğin boğazında kalır.

“Aldığımda annem bana çok sinirlendi”
Serkan Özegen (30 / Spor salonunda idari işler sorumlusu)

İlk direksiyonuna oturduğum araba Anadol’du. 2007’de bu A1’i aldım. Bu, banttan inen ilk Anadol modeli. Anadol’u evdekilerden habersiz aldığımda annem “Oğlum bu yaştan sonra beni buna mı layık gördün?” demişti. Ama artık siniri geçti, etkinliklerimiz çok hoşuna gidiyor.

“Freni tutmaz dediler, dinlemedim”
Atilla Yemenici (38 / Fotoğrafçı)

“Gariban dostu” 1971 model Anadol A1’i kışı atlatmak için
iki ay önce aldım. Ama alıştık, satmak istemiyorum. Bu arabayı
almamı arkadaşlar engellemek istedi. “Direksiyonu çıkar, freni tutmaz, eşekler yer” gibi efsaneler saydılar. Dinlemedim.

“Yolda bırakmaz, bırakacaksa söyler”
Ahmet Beşiroğlu (Boya tüccarı)

Üç yıldır 1967 model A1 kullanıyorum. Motorunu değiştirdim,
1600 Ford motoru taktırdım. Yedek parça bulmakta hiç zorlanmıyorum. Bir Anadol insanı asla yolda bırakmaz, bırakacağı zaman size söyler.
Siz de ona göre tedbir alırsınız.

“Anadol ile de kız tavlanabiliyor”
Ozan İpek (23 / Esnaf)

Lüks arabası olanlar tamirciden çıkmazken ben yılda bir kere arabayı bakıma götürüyorum. Yolda kalan lüks arabayı Anadol’la çekeriz. Bir kez Polo çekmiştim. Anadol’la da kız tavlanıyor. “Samandandır” diyenlere ise bir lafım var: “Teneke olup ezileceğime, fiber olup uçarım daha iyi”.

“Eşim için yeni model arabam da var”
Seçkin Koç (30 / Çiçekçi)

Eşim söylenmesin diye evde bir de yeni model araba bulunduruyorum. Söylenince ona biniyor. Arabalarımıza laf edenler oluyor. “Eşek meselesi” çok canımızı sıkıyor. Ya sabır çekiyoruz. Muhatap olmuyoruz.