Pazar “Aşk sürrealist bir durum”

“Aşk sürrealist bir durum”

10.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

“Aşk Dediğin” kitabı sanatseverlerle buluşan Gürbüz Doğan Ekşioğlu “Aşk yıldızlardan yıldızlara seyahat ettiren sürrealist bir durum” diyor.

“Aşk sürrealist bir durum”

Grafik tasarımcısı ve illüstratör Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun çalışmaları Yeditepe Üniversitesi Yayınevi tarafından seri halde yayımlanmaya devam ediyor. Çizimleriyle 27’si uluslararası olmak üzere toplam 72 ödül kazanan Ekşioğlu’nun son kitabı “Aşk Dediğin” sanatseverlerle buluştu. Kediler, yıldızlı gökyüzü, aşk, dolunay, barış... Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun çalışmalarının yüzde 80’ni oluşturan illüstrasyonlarında sıklıkla kullandığı temalar. “Benim Kedilerim”in ardından 14 Şubat öncesi sanatseverlerle buluşan “Aşk Dediğin” kitabında sanatçının tam 107 çizimi yer alıyor.

Haberin Devamı

“Aşk sürrealist bir durum”

Ekşioğlu, “Aşk Dediğin”de her şeye rağmen aşktan vazgeçmeyenleri, aşkla sevenleri ve aşka olan inancını kaybetmeyenleri aşkın görselliğiyle buluşturuyor. Ünlü yazarların ve şairlerin unutulmaz dizelerinin eşlik ettiği illüstrasyonlar Ekşioğlu’nun bugüne kadar aşk konusunu içine alan çizimlerinden oluşuyor. Yeni kitabı hakkında görüşlerini aldığımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu “Kitabı Sevgililer Günü’ne yetiştirmeyi amaçlamıştık. Hızlı bir tempoyla çalışarak, yetiştirdiğimiz için çok mutluyum. Yaşadığım coğrafya ve dünyada ne görüyor, ne hissediyorsam, onun bende oluşan duygusu kalemle kağıda ve şimdilerde ekran yüzeyinde çizilerek şekillenir” diyor.

“Aşk sürrealist bir durum”

“Aşk Dediğin”

Aşkın hallerine tanık olduğumuz kitap, sayfalar arasında gezinirken bizi bir sayfasında tebessüm ettirirken bir diğerinde hüzünlendiriyor. Çok sayıda ulusal ve uluslararası sergi açan Ekşioğlu kitap üçlemesinin ikincisi olarak okurla buluşan “Aşk Dediğin” kitabı içinde bir sergi açmak istediğini ifade ediyor. Aşkı nasıl tanımladığı sorumuza Gürbüz Doğan Ekşioğlu, “Aşk, sadece insana bahşedilmiş en yüce duygulardan biri. Var olmamızın temel nedeni. Yumruk büyüklüğündeki kalbimize evreni sığdıran ve yıldızlardan yıldızlara seyahat ettiren sürrealist bir durum” yanıtını veriyor. Çalışmalarına beslendiği kaynakları coşkuyla yansıtan Gürbüz Doğan Ekşioğlu “Aşk denildiğinde ilk akla gelen insanın insana olan aşkı olsa da Tanrı’ya, doğaya veya yaşamımızı anlamlaştıran farklı etkenlere de aşkla bağlanmak mümkündür” diyor. Gürbüz Doğan Ekşioğlu, kitap serisinin gece, gökyüzü, dolunay ve yıldız temalarının olduğu çizimleriyle devam edeceğini belirtiyor.

“Aşk sürrealist bir durum”