Pazar "Başarılıyım dediğin anda düşüşe geçersin"

"Başarılıyım dediğin anda düşüşe geçersin"

08.09.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Başarılıyım dediğin anda düşüşe geçersin"

Başarılıyım dediğin anda düşüşe geçersin



Başarılıyım dediğin anda düşüşe geçersin


Kendinizi en çok ne zaman tam anlamıyla başarılı hissettiniz?
Başarı sınırsızdır. Yıllardır Galatasaray’da oynuyorum ve taşları yerine oturttuğumu söyleyebilirim. Ancak meslekte "Tamam, başarı sağladım" dediğin an düşüşe geçmiş sayılırsın. Onun için her saman daha iyi olmaya çalışıyorum.

Başarılı olmanıza kim veya ne yardım etti?
Başarıma ailem ve dostlarım sayesinde ulaştım. Ayrıca azimle, yılmadan çok çalıştım.

Hayattaki hedefleriniz nelerdir?
Geleceği, futboldan sonrasını pek düşünemedim şu ana kadar. Aklım sürekli futbolda şu sıralar. Tek hedefim camiamda başarılı olmak. Futbol hayatımı sürdürebildiğim kadar sürdürmek tek amacım. Futbol hayatımın bitiminde ise ticaretle uğraşmayı düşünüyorum.

"Başarılı insan değerlidir"
Günde kaç saat çalışırsınız, çalışma yönteminizi anlatır mısınız?
Haftanın ilk günlerinde çift idman yapıyoruz. Yani yaklaşık 4 saat idman oluyor. Hafta ortası idman sayısı teke düşüyor. Hafta sonu, maç yaklaştığı sırada ise daha hafif idmanlar yapıyoruz.

Beslenme ve uyku düzeninizi nasıl ayarlıyorsunuz?
Yediklerime dikkat ederim. Ancak uyku problemim var.

Sizi başarılı ve herkesten farklı kılan ne?
İşimi sevmem, çok çalışmam, profesyonel yaşam tarzım beni farklı kılıyor.

Başarı insanı çekici kılıyor mu?
Hayır. Başarılı insan değerlidir ama başarılı olduğum için beni çekici bulan biriyle birlikte olmamam gerekir. İnsan olduğum için bana değer verilmesini isterim.

"Şık giyinmemiz gerek"
Bir kadında aradığınız özellikleri sayar mısınız?
İlk olarak fiziksel güzelliğine bakarım. Fiziksel güzelliği beni çekerse ardından ruh güzelliğine bakarım.

Görünüşünüzde beğendiğiniz ve beğenmediğiniz özellikleriniz?
Kendimi fazla beğenmem, megaloman değilimdir. Allah’ın vermiş olduğu fiziğimi beğeniyorum.

Hayatınızda yaptığınız en büyük çılgınlık neydi?
Uçaktan korktuğum için, Kobra helikoptere binmek benim için çılgınlıktı.

İş hayatınızda ve özel hayatınızda nasıl giyiniyorsunuz? Başarılı biri sizce nasıl giyinmeli, siz söylediğiniz bu tarza uygun giyiniyor musunuz?
Yerine göre giyinmeli. Ben genelde spor giyiniyorum. Göz önünde olduğumuzdan şık ve örnek biçimde giyinmeliyiz diye düşünüyorum.

"Kahramanım Temel Reis"
• En beğendiğim oyuncular Nejat Uygur ve Kenan İmirzalıoğlu. En beğendiğim filmler "Yüzüklerin Efendisi", "Yeşil Yol" ve "Yüzyüze".
• Eski Galatasaray kaptanı Cüneyt Tanman kişiliği ve yaklaşımıyla beni etkilemiştir. Bir diğer kahramanım da çizgi film kahramanı Temel Reis.
• BMW X5 Jeep marka arabam var. Dolce & Gabbana parfüm kullanıyorum.
• En büyük korkum uçmak.


İSTANBUL Karaköy’deki Schneidertempel Sanat Merkezi’ndeki Anne Frank-Günümüz İçin Bir Tarih sergisi, 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin toplama kamplarında yaşananları ziyaretçilere hatırlatmayı amaçlıyor.
Sergi boyunca Anne Frank ve ailesini, saklanmak zorunda kaldıkları tavan arasında sık sık ziyaret eden ve onların dış dünya ile bağlantılarını sağlayan Miep Gies’in o günleri anlattığı bir video filmi gösterilecek. Ayrıca daha fazla bilgi edinmek isteyenler için bir CD kullanıma açık olacak.
Bugüne kadar tüm dünyada yirmi beş milyondan fazla satan ve altmıştan fazla dile çevirilen "Anne Frank’ın Hatıra Defteri" adlı kitap, II. Dünya Savaşı’nda yaşanan olayların günümüze aktarılan bir simgesi halinde.
Sergi 31 Ekim’e kadar açık kalacak.
Tel / Fax: 0212 249 01 50

"Hiçbiryerde"ye Montreal’de ödül
TAYFUN Pirselimoğlu’nun yazıp yönettiği, yapımcılığını Zeynep Özbatur’un üstlendiği "Hiçbiryerde", ilk filmlerin yarıştığı Montreal Dünya Film Festivali’nde Özel Jüri Büyük Ödülü’nü aldı. "Hiçbiryerde", İstanbul Film Festivali prömiyeri öncesi sansüre uğramış ancak daha sonra Denetleme Üst Kurulu tarafından onaylanmıştı. Filmde, Zuhal Olcay kaybolan oğlunu ararken ülke gerçekleri ile yüzleşen bir kayıp annesini canlandırıyor.

Yazarların önerileri
Sinema yazarlarının seçtiği filmler İş Sanat’ta gösterilmeye devam ediyor. Bu haftaki program şöyle: 11 Eylül Çarşamba: Tarafsız Bölge, 12 Eylül Perşembe: Manolya, 13 Eylül Cuma: Amelie, 14 Eylül Cumartesi: Tarafsız Bölge. İş Sanat: (0212) 316 10 83

Adalet Ağaoğlu’nun altı kitabı yeniden basıldı
TÜRK edebiyatının en önemli yazarlarından Adalet Ağaoğlu’nun altı kitabı Yapı Kredi Yayınları tarafından yeniden basıldı. "Toplu Oyunlar 1-2-3", "Toplu Öyküler 1-2" ve denemelerinden oluşan "Karşılaşmalar" kitapları, Türkiye panoramasını okur için çiziyor. 1948’de Kaynak Dergisi’nde yayımlanan "Gölgeler"in ardından yazı yaşamına tiyatro oyunları, hikaye ve romanlarla devam eden Ağaoğlu’nun eserleri İngilizce, Slovakça ve Bulgarca gibi dillere çevrildi, öykülerinden bir kısmı yabancı antolojilere girdi.































Yazarlar