Pazar Bir oyuncak olarak; Ipad

Bir oyuncak olarak; Ipad

05.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlerleyen teknoloji her yerde olduğu gibi çocukların dünyasında da sağlam bir yer edindi.

Bir oyuncak olarak; Ipad

Çocuklarına boyama kitabı, org, top ya da oyuncak almayı tercih eden anne-babalar için Ipad’de birçok uygulama var. O eski oyuncakların hepsi bu küçük aletin içine sığdı. www.mashable.com’a göre Ipad’de çocukların daha doğrusu ebeveynlerin en çok rağbet ettikleri uygulamalara gelince:

1.Pat The Bunny
1940’ların çocuk kitaplarından esinlenerek hazırlanan bu uygulamanın temel amacı çocuklara okuma sevgisini aşılamak. Zira minik bir tavşanın maceralarının anlatıldığı “Pat The Bunny” uygulaması kitap şeklinde. Sayfaları çevrildiğinde hikaye üst ses tarafından anlatılmaya başlıyor. Dilerseniz bu
seçeneği iptal edip kendi çocukluğunuzda olduğu gibi ‘kitabı’ çocuğunuza siz okuyabilirsiniz. Fiyatı: 4.99 dolar.

Haberin Devamı

Bir oyuncak olarak; Ipad


2. PianoBall
1980’li yıllarda büyümüş çocukların çoğunun çocukluk anılarında bir org vardır. O yıllarda nedense evin küçüğüne mutlaka bir org alınır ve geleceğin sanatçısı(!) da aile üyelerine akşamları konserler verirdi. O günleri özlüyorsanız ve çocuğunuzun da bir org macerası olsun istiyorsanız hazır olun: Ipad versiyonu çıktı. PianoBall isimli uygulamayı indirdiğinizde Ipad ekranında bir minik piyano beliriyor. Fiyatı: 1.99 dolar.

Bir oyuncak olarak; Ipad


3. Potty Time with Elmo
Susam Sokağı’nın en ünlü karakterlerinden Kurabiye Canavarı bu defa çocuğunuza tuvalet eğitimi veriyor. Uygulamada Kurabiye Canavarı bebeği David’e doğru zamanda tuvalete gitmeyi nasıl öğrettiğini anlatıyor. Bu sırada da küçük bilmeceler soruyor. Büyümenin zorlu aşamlarından birini eğlenceli şekilde atlatmak istiyorsanız uygulanın fiyatı 2,99 dolar.

Listenin devamında “My Very First App”, “Curious George at the Zoo” “Drawing Pad”, “Dress Me Up”, “Dog Story”, “PlayHome” ve “Shape Builder” yer alıyor.