Pazar Boğaz’ın balık bereketi

Boğaz’ın balık bereketi

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bin bir çeşit balık Boğaz’dan  soframıza geliyor... Bu bereketi  hobiye dönüştürenler de günün  büyük bölümünü oltalarıyla  Galata Köprüsü’nde geçiriyor.

Boğaz’ın  balık bereketi

Bin bir çeşit balık Boğaz’dan soframıza geliyor... Bu bereketi hobiye dönüştürenler de günün büyük bölümünü oltalarıyla
Galata Köprüsü’nde geçiriyor. Arkada şehir hatlarının rengini martı ayaklarından aldığı sarı direkleriyle dikkat çeken vapuru, denize nazır rengarenk binalar, masmavi deniz ve gökyüzüyle masalsı bir İstanbul fotoğrafı

Haberin Devamı

İstiklal kadınlarla renklendi

Boğaz’ın  balık bereketi

160 yıl önce daha iyi iş koşulları için patronlarını protesto eden ve çıkan yangında hayatını kaybeden emekçi kadınların direnişinin anısına her yıl kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü renkli görüntülere sahne oldu. İstiklal Caddesi’nde toplanan binlerce kadın cadde boyunca yürüdü.

Yem kapma yarışı

Boğaz’ın  balık bereketi

Meydanlarda görmeye alışık olduğumuz yem peşinde koşuşturan, ürkek ve uysal kuşlar... Onlar Eminönü’ndeki Yeni Camii’nin müdavimleri, güvercinler… Gagalarının bir kısmı çeşitli nedenlerle kırıldığı için yerlere serpilen yemleri değil de kuşyemi satıcılarının tabaklarındaki yemleri kapma yarışına girdiler mi mücadeleleri görülmeye değer.

Kadının çilesi

Boğaz’ın  balık bereketi

Anaç, çalışkan, fedakar; omuzlarındaki onca yüke aldırmadan, dur durak bilmeksizin çalışan kadınlar… Sırtlarında çocuk ve ellerinde çapayla; evde, tarlada, her yerde onlar... Erkeklerin imparatorluğundaki Anadolu, anaların çileli hikayeleriyle dolu… Fotoğrafta; erkek önden giderken kadın sırtına yüklediği tüpün altında eziliyor. Milliyet arşivinden aldığımız, 41 yıl önce Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde çekilen bu fotoğraf kadının çilesinin resmi sanki.

Haberin Devamı

Eşsiz kızıllığa karşı

Boğaz’ın  balık bereketi

Güneşi, denizi, kumsalı, 16 kilometrelik kıyı şeridiyle Marmara’nın en güzel yerleşim yerlerinin başında geliyor Darıca. İstanbul’a sadece 38 kilometre uzaklıktaki Darıca’nın gün batımı da dillere destan… Belediyenin seyir terasından bir bardak demli çay eşliğinde, berrak ve duru bir deniz izlemek, parıldayan güneşin sönüşüne tanıklık etmek isterseniz, baharın gelişiyle birlikte şenlenen Darıca’ya uğramayı ihmal etmeyin.

Balıkçıların kabusu

Boğaz’ın  balık bereketi

Denizlerin sürüngeni, taşlık ve yosunlu bölgelerin miskini, ılıman suların sakini, balıkçıların kabusu: Kızıldeniz Timsah Balığı. Zehirli eti, işgalci nesli, kurbağaya benzeyen görünümüyle pek sevilmez. Kuma gizlenip, başının üzerindeki gözleriyle sinsice izlediği küçük canlıları avlıyor. Canı sıkılınca da balıkçıların oltalarını koparıyor. Gökhan Karakaş’ın Sharm el Şeyh’de çektiği bu fotoğraf, sualtında rengarenk sevimli balıkların dışında canlılar olduğunu da gösteriyor.

Haberin Devamı

Çaresiz arayış

Boğaz’ın  balık bereketi

Adıyaman’ın Samsat ilçesi 5.5 şiddetindeki depremle sarsıldı. Can kaybı olmasa da birçok ev hasar aldı. Samsat’ta hayat çadırlara taşındı ve bu elim yerküre hareketiyle birçok hikaye de ortaya çıktı. Deprem anında iki kardeşini evden çıkaran 8 yaşındaki Arda, hayvanlarının huzursuzluğunu fark edip evinden kaçan 79 yaşındaki Zeynep Teyze ve evinin enkazı altında kalan üç kedisini arayan Ziya Öztürk…

Merdivenli şelale

Boğaz’ın  balık bereketi

Olağanüstü bir doğa, yemyeşil bir cennet: Karadeniz. Doğa ananın mabedi sanki... El değmemiş ormanları, şırıl şırıl akan şelaleri, dereleri, heybetli vadileriyle bir kez adım atmaya görün ayrılmak istemeyeceğiniz güzellikler sunar size. Fotoğrafta bir perde gibi açılan sis örtüsünün ardındaki Fırtına Vadisi’nde, yüzlerce metreden aşağıya bir ip gibi süzülen şelale, fırtına deresiyle buluşuyor...