Pazar Bu yılın ilk 10'ları

Bu yılın ilk 10'ları

28.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu yılın ilk 10'ları

Bu yılın ilk 10ları




Eleanor Lambert, Ekim 2003'te, 100 yaşındayken hayata gözlerini yumduğu zaman moda dünyası en önemli isimlerinden birini kaybetti. Ne de olsa Lambert, New York'u moda başkenti yapan kadındı. 1940 yılında Paris modacılarına önderlik ederek "En İyi Giyinen Kadınlar Seçimi"ni New York'ta yaptıran Lambert aynı zamanda Kostüm Enstitüsü ve Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi'nin de kurucusu.
Onun en önemli işlerinden biri olan Uluslararası En İyi Giyinenler Listesi ise ölümünden sonra da devam edecek. Çünkü Lambert 1940 yılından beri yapılan bu listeyi Vanity Fair editörlerine miras bıraktı. Her yıl en iyi giyinen 10 erkek ile 10 kadının seçildiği listedeki isimler, yaptıkları sosyal çalışmalarla da göz dolduruyorlar. Kanser ve AIDS'e karşı savaşanlar, çocuklara uygulanan şiddete hayır diyenler, eğitim, sağlık, insan hakları gibi konularda çalışanlar... Kısacası moda otoriteleri tarafından seçilen bu kişiler hem tarz sahibi hem başarılı hem de hayırsever.

Bu yılın onur listesinde Nicole Kidman ve Tom Ford var
Bu listenin bir de Hall of Fame-Onur Listesi diye ayrı bir bölümü var. Aslında başta böyle bir şey yokmuş ama özellikle 1956 yılında Windsor düşesinin 15'inci kez seçilmesinden sonra böyle bir listenin oluşturulması gerektiğini düşünmüşler. Birçok prenses, kraliçe, düşesin yanında Coco Chanel, Carolina Herrera, Tina Turner, Anjelica Huston, Jacqueline Kennedy Onassis, Sophia Loren gibi isimlere rastladığımız bu onur listesinin bir de erkek versiyonu bulunuyor. Yine sörler, dükler, krallar, prensler bolca var. Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, Ralph Lauren gibi modacılara ve Cary Grant, Sting, Denzel Washington, Gregory Peck gibi ünlülere de rastlanıyor listede.
Bu sene onur listesine girmeye yani bundan sonra her zaman en iyi giyinen kadın ve erkeklerden biri olarak anılmaya hak kazananlar ise Eliza Reed Bolen, Maxime de la Falaise, Susan Fales-Hill, Nicole Kidman ve erkeklerden de Tom Ford.

Listenin kadınları
Cate Blanchett
Londra'da yaşıyor. Mücevherlerini Cynthia Bach'tan alıyor. Ayakkabılarda ise Yohji'nin tenis ayakkabılarını tercih ediyor. Alexander McQueen ve John Galliano sevdiği modacılar.
Sofia Coppola
New York'ta ve Napa Vadisi'nde yaşayan yönetmen Coppola; Marc Jacobs, Helmut Lang ve Anna Sui'den giyiniyor. Chanel'in akordeon çantalarına bayılıyor. Favori mücevheri ise Marc Jacobs'un yıldız şeklindeki kolyesi. Düz ayakkabı seviyor, dışarı çıkarken eşofman giyenlerden nefret ediyor.
Yunanistan Prensesi Olga
Panama'daki bir laboratuvarda araştırmacı olan prenses çoğunlukla Kahire'de yaşıyor. Valentino ve Prada'dan giyiniyor. Büyük incilerden ve çok yüksek topuklu, renkli ayakkabılardan hoşlanıyor.
Jemima Han
Modacı ve gazeteci. UNICEF için çalışan bir hayırsever. En sevdiği modacılar Marc Jacobs, Matthew Williamson ve Diane Von Furstenburg. Günlük koşuşturma içinde Paul and Joe'nun her renkteki spor ayakkabılarını tercih ediyor. Geceleri ise yüksek topuklu, abiye ayakkabılara geçiyor, markası da Manolo ya da Louboutin oluyor. Moda için şöyle diyor: "Basit tutun."
Marina Rust Connor
Roman yazarı ve Vogue'un editörü. New York'ta yaşıyor. Oscar de La Renta ve Marc Jacobs'tan giyinen Connor, siyah Bikrin çantasını çok seviyor.
Albemarle Kontesi Sally
Sanatçı kontes New York'ta yaşıyor. Tom Ford, Yves Saint Laurent ve Gucci'den giyiniyor.
Aerin Lauder Zinterbofer
Estee Lauder'in reklam bölümünün başkanı New York'ta yaşıyor. Gece kıyafetlerini Oscar de la Renta'dan alıyor. Manolo Blahnik'e olan düşkünlüğüyle biliniyor ama "Şimdilerde Capri sandaletlere taktım" diyor.
Ürdün Kraliçesi Rania
Bulgari marka parfümünden vazgeçmiyor. Mücevherde ise tercihi kocasının hediye ettikleri.
Oprah Winfrey
Talk-show'cu, yazar ve dergi editörü olan Winfrey, Şikago'da yaşıyor. Çoğunlukla Gianfranco Ferre'den giyinen Winfrey kaşmir takımları tercih ediyor.
Kate Moss
Favori modacısının Alexander McQueen olduğunu belirten Moss en çok diz boyu çizmeleri seviyor. Çoğunlukla Rellick mağazasından alışveriş yapıyor.

Listenin erkekleri
George Clooney
Oyuncu, yönetmen ve yapımcı. Los Angeles ve İtalya'da, Como Gölü'nde yaşıyor. Armani'den giyiniyor.
Yunanistan Prensi Pavlos
İşadamı, Londra'da yaşıyor. İş hayatına da uygun klasik takımlar giyiyor.
Jonathan Becker
Fotoğrafçı. New York'ta yaşıyor. Elbiselerini Buenos Aires'teki Longstaff e Hijo'ya yaptırıyor.
Brian Williams
NBC haber anchorman'i. Connecticut ve New York'ta yaşıyor. Family Britches ve Ralph Lauren'den giyiniyor.
Lapo Elkann
Fiat'ın pazarlama bölümünün müdürü. İtalya'da yaşıyor. Stili Avrupalı.
Sean Combs
Tasarımcı, müzisyen, yapımcı ve restoratör. Los Angeles ve New York'ta yaşıyor. Terzisi Sean John.
Anderson Cooper
CNN'de kendi adını taşıyan programın anchorman'i, New York'ta yaşıyor. Ralph Lauren Purple Label'ın terzileri hazırlıyor giysilerini.
Bernard-Henri Levy
Yazar, filozof, yönetmen, yapımcı, senarist, aktör. Paris'te ve Marakeş'te yaşıyor. Çoğunlukla yakası açık beyaz gömlekler ve takım elbise giyiyor.
David Beckham
Real Madrid'de futbolcu. Madrid'de yaşıyor. Armani ve Gucci'den giyiniyor.
Jude Law
Oyuncu, Londra'da yaşıyor. Savile Row London'dan giyiniyor.